Not female at all

Η ταυτότητα της γυναίκας σχηματίζεται και τροποποιείται μέσα από εξωτερικά δεδομένα που διαμορφώνουν την ψυχική της προδιάθεση, λένε οι ψυχολόγοι.


Και συμπληρώνουν ότι σήμερα προσπαθεί να κατανοήσει το ρόλο της, μέσα από τις παγίδες της εμφάνισης, της ηλικίας, και του τρόπου που θα ήθελε να συναντήσει ερωτικά το σύντροφό της. Τα πολλά πρόσωπα της γυναικείας ύπαρξης επιχειρεί να διερευνήσει, μέσω της τέχνης, μια ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται αυτό τον καιρό στο Χοροστάσιον, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Νot female at all. «Έχοντας περάσει από τα σαράντα κύματα των μεταμοντέρνων καλλιτεχνικών κινημάτων, διακηρύξεων και κοινωνικών διαμαρτυριών, σύγχρονων ψυχαναλυτικών προσεγγίσεων, φεμινιστικών θεωριών και αναλύσεων, το θέμα της γυναικείας ταυτότητας συνεχίζει και σήμερα να γεννά ερωτήματα», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Βασιλική Αθηνά Βαγενού.

Τα ερωτήματα αυτά ανιχνεύουν 20 Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες -αμφοτέρων των φύλων- με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, mixed media, φωτογραφίας, video art, εγκατάστασης, κατασκευών και χαρακτικής. Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι: George Alexandrakis, Blanka Amezkua, Βίκυ Αναστασίου, Λάζαρος Ζήκος, Κατερίνα Ζουράρη, Danni Knop, Βασιλική Κοσκινιώτου, Λία Κουτελιέρη, Alkistis Michaelidou/Ogenia Arbitman, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Ισμήνη Μπονάτσου, Σωτήρης Παπανικολάου, Txutxo Perez, Μαρίνα Προβατίδου, Βασιλική Σοφρά, Βαρβάρα Σπυρούλη, Μαρία Σχινά, Amarildo Topalis, Κλεοπάτρα Χατζηγιώση.
info
«Not female at all»
Χοροστάσιον - Σκουλενίου 2 (2ος όροφος), Πλ. Κλαυθμώνος
Διάρκεια έκθεσης: 8 - 22 Μαΐου
Η έκθεση είναι ανοιχτή κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο, από τις 21:00

http://www.protagon.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...