Στη δίαιτα, σπάμε και μερικούς κανόνες!

Εάν δεν τρώτε κόκκινο κρέας ή κάποιο σνακ μετά τις οκτώ το βράδυ, αν έχετε ξεχάσει τι πάει να πει υδατάνθρακας και σοκολάτα, ήρθε η στιγμή να πάρετε μια ανάσα και να χαλαρώσετε. Οι κανόνες είναι για να τους σπάμε.




       1. η δίαιτα μπορεί να είναι fun: αν κάθε φορά που ξεκινάτε μία δίαιτα μπαίνετε αυτομάτως σε mood «άσπρο – μαύρο», είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι σύντομα θα κουραστείτε και θα σπάσετε. Μη τα βάζετε, λοιπόν, με τον εαυτό σας κάθε φορά  που μπορεί να φάγατε λίγο παραπάνω ή που δεν αντισταθήκατε στο παγωτό ξυλακι. Το βασικό είναι να επανέρχεστε αμέσως σε τάξη κι όχι να λέτε στον εαυτό σας δικαιολογίες του τύπου «τώρα που το έκανα αυτό, ας κάνω και άλλη μία παρασπονδία και αρχίζω πάλι τη δίαιτα αύριο». 

       2. ο μεταβολισμός μας «αργοπορεί» να δουλέψει αν δεν του δίνουμε αρκετά καύσιμα για να κινηθεί. Αν έχετε κόψει το φαγητό μετά τις οκτώ το βράδυ, αλλά γυμνάζεστε απογευματινές ώρες, καλό θα ήταν να τρώτε κάτι. Το να πέφτετε για ύπνο με το συναίσθημα του άδειου στομαχιού, μόνο άγχος και κακή διάθεση θα σας δημιουργήσει. 

       3. στη δίαιτα είναι σίγουρο ότι πολλές φορές θα λαχταρίσουμε τα απαγορευμένα τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές θα καταφέρουμε να τα αντικαταστήσουμε με ένα μήλο ή ένα υγιεινό σνακ. Καμιά φορά όμως πρέπει να φάμε τη σοκολάτα που επιθυμήσαμε ή το παστίτσιο που μας μύρισε, για τον απλό λόγο ότι, αν  δεν το κάνουμε όταν το έχουμε ανάγκη, θα το κάνουμε αργότερα από καταπιεσμένη επιθυμία και απωθημένο. Και ξέρετε τι γίνεται με τα απωθημένα…


http://www.nooz.gr 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...