Καρύδα η… ιαματική

Η καρύδα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Την καταγωγή της «ερίζουν» Ασία και Αμερική, όποια όμως κι αν είναι η πραγματική, η καρύδα κατάφερε να εξαπλώσει τη φήμη της σε πολλές τροπικές περιοχές.


Ένας φοίνικας «γεννά» περίπου 75 καρύδες τον χρόνο. Εκτός από νόστιμες, είναι και πολύ χρήσιμες σαν φυσικό καλλυντικό, καθώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το λάδι, το βούτυρο, αλλά και το γάλα των καρπών της σε ποικίλες εφαρμογές.

Αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο, καθώς το λαουρικό οξύ που περιέχει έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό σε περιπτώσεις κρυολογημάτων, γιατί βοηθά στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ταυτόχρονα, προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ έχει και αντιγηραντική δράση.
Ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές που σας θα δώσουν τη λύση που χρειάζεστε σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών δερματικών παθήσεων. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε ποια πρόταση από τις παρακάτω ανταποκρίνεται στο δικό σας πρόβλημα και να την εφαρμόσετε.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνήθως είναι καταστροφικές για το δέρμα. Αν, λοιπόν, νιώσετε το πρόσωπό σας πολύ αφυδατωμένο, να σας «τραβάει» ή να έχει «σκάσει», κάντε το λείο και απαλό, απλώνοντας τοπικά ένα ομοιόμορφο και παχύ στρώμα από βούτυρο καρύδας για 15 λεπτά. Ξεπλένετε πάντα με πολύ και χλιαρό νερό.

Ειδικά στις γυναίκες, εμφανίζονται πολύ συχνά δερματικές παθήσεις και αλλεργίες οι οποίες εκδηλώνονται με τη μορφή εκζέματος. Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, αρκεί να αναμείξετε 5 γραμ. λάδι από καρύδα με 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο geranium και να το χρησιμοποιήσετε μόνο τοπικά. Τα ίδια συστατικά, στις ίδιες αναλογίες, μπορεί να σας ανακουφίσουν από τον πόνο, σε περίπτωση που κοπείτε σε κάποιο σημείο του σώματος.
Το λάδι καρύδας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και στην ακμή. Μπορείτε να αναμείξετε 5 γραμ. απ’ αυτό με 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου tea tree. Τοποθετήστε το τοπικά. Σίγουρα θα σας ανακουφίσει, αλλά να ξέρετε ότι δεν αποτελεί αυτοτελή θεραπευτική μέθοδο, αλλά μόνο συμπληρωματική. Για να απαλύνετε τις ρυτίδες σας, αναμείξτε 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου patchouli με 5 γραμ. λάδι καρύδας. Εάν εφαρμόζετε κάθε βράδυ το μείγμα κάνοντας μασάζ, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!


http://www.zougla.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...