Eναλλακτικό shopping στην Αθήνα

La.Trap

To όνομά του σημαίνει «παγίδα». Είναι ένα παλιό λογοπαίγνιο της Μαρίας, ότι  «μπορείς να βρεις τις δημιουργίες της Ιόλης π.χ., στην παγίδα στο Μετς». Εκεί βρίσκεται αυτή η άκρως εναλλακτική μπουτίκ των σχεδιαστριών Μαρίας Πολυξά και Ευρυδίκης Τσιστράκη.





Το La.Trap έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σε ένα όμορφο χώρο τα εναλλακτικά ρούχα που σχεδιάζουν Έλληνες και ξένοι νέοι σχεδιαστές. Ρούχα σε μινιμάλ γραμμές, ίσως και κάποια κομμάτια ρετρό, που όμως είναι φτιαγμένα με μοντέρνα υφάσματα και απευθύνονται σε νεανικό κοινό.
Υπέροχα ρούχα από Έλληνες σχεδιαστές, όπως η Ιόλη , η halleluiah , οι Akira Mushi και από την Πορτογαλέζα Daniella Pais , αλλά και κούκλες κατασκευασμένες από την Μαρία (aka psarokokalo), καθώς και κοσμήματα, αξεσουάρ, παιχνίδια και αντικείμενα για το σπίτι, όλα χειροποίητα, υπάρχουν στις φωτεινές γωνίες του La.Trap..
Το La.Trap είναι, επίσης, χώρος εργασίας για την Μαρία και την Ευρυδίκη. Εκεί δημιουργούν, για να υπάρχει σύνδεση με τον πελάτη. «Ζητάς κάτι και στο φτιάχνουμε επί τόπου» λέει η Μαρία. Αλλά έχει και μία τρίτη λειτουργία. Ανά 5-6 μήνες, φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών, ενώ κάθε Τετάρτη απόγευμα γίνονται εκεί σεμινάρια με θέμα το crafting, το πλέξιμο, το ράψιμο, το κέντημα, ακόμα και τον αργαλειό.
Όταν πας στο Μετς, αναζήτησέ το. Αν δεν πετύχεις κάποια έκθεση ή σεμινάριο, χάζεψε τον χώρο και θαύμασε τις δημιουργίες νεαρών Ελλήνων σχεδιαστών. Τόσο το όραμά τους όσο και οι τιμές των ρούχων τους θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.
Info
La.Trap: Τριβωνιανού 56, Μετς  



The Seamstress

Η μπουτίκ αυτή στην Αδριανού υπάρχει από το 1976. Τότε λεγόταν Naxos House και εκεί, οι γονείς της Ειρήνης Ελευθερίου πουλούσαν ρούχα που κατασκεύαζαν οι ίδιοι, βασισμένοι στο παραδοσιακό και στο ελληνικό vintage. Πλέον, η μπουτίκ λέγεται the Seamstress και διαθέτει ακόμα κάποια κομμάτια από τη δεκαετία εκείνη. Αφόρετα 70's ρούχα που δεν πουλήθηκαν στην ώρα τους, είναι κάποιοι μόνο από τους θησαυρούς που σου επιφυλάσσει το Seamstress.
Η Ειρήνη μένει στο Λονδίνο τα τελευταία 10 χρόνια. Εκεί αναζητά νέους σχεδιαστές που είναι στα πρώτα τους βήματα με πάθος για τη δημιουργία και τη μόδα. «Αργότερα, όταν γίνουν γνωστοί, αλλάζει το στυλ τους. Προτιμώ το εναλλακτικό όραμα των φρέσκων παιδιών» λέει η ίδια. Οι ξένοι αυτοί σχεδιαστές καλούνται να δημιουργήσουν κολεξιόν μαζί με την Ειρήνη για το κατάστημα της Αδριανού. Συχνά, η Ειρήνη αντλεί κομμάτια από τις ήδη υπάρχουσες δουλειές τους και προμηθεύει με αυτά το Seamstress. Πολλά ρούχα είναι χειροποίητα, όλα ή μέρος τους. Οι συλλογές είναι μικρές και όλα τα κομμάτια βγαίνουν για μία μόνο σεζόν. Σπάνια επαναλαμβάνονται. Τα κομμάτια είναι λίγα και έτσι υπάρχει συνεχώς ανανέωση.
«Βρέθηκα στο Λονδίνο γιατί εκεί μπορώ να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα. Επίσης, εκεί η μόδα είναι ένα μήνα μπροστά από ό, τι στην Αθήνα και έτσι καταφέρνω να φέρνω στο Seamstress πρωτότυπα για τα αθηναϊκά δεδομένα ρούχα». Τα κομμάτια που θα βρεις αν πας στο Seamstress είναι ιδιαίτερα. Ρούχα νοσταλγικά, με έμπνευση από το παρελθόν. Λίγο vintage, λίγο floral, λίγο liberty, πολύ τριανταφυλλένια, πολύ γλυκά και πολύ forties. Ρούχα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα και που προσελκύουν καλλιτεχνικό κοινό, ανθρώπους του θέατρου και του κινηματογράφου, νεαρόκοσμο από ...22 έως 55 ετών, αλλά και τουρίστες, λόγω περιοχής. Ρούχα που αμέσως θα αγαπήσεις. Αν πας τώρα, η καλοκαιρινή συλλογή της Ειρήνης θα σε υποδεχτεί με αέρινα, γλυκά φορέματα που φοριούνται όλες τις ώρες και κάνουν ξεχωριστή τη μέρα σου.
Info
The Seamstress Team: Αδριανου 67 & Αγγέλου Βλάχου, Πλάκα


Ioanna Kourbela

Στην οδό Αδριανού, λίγο παρακάτω από το Seamstress, θα βρεις τις δύο μπουτίκ της Ιωάννας Κουρμπέλα. Μία γωνιακή, με ρούχα καθημερινά, αλλά πρωτότυπα που προέρχονται από τη βασική της συλλογή κυρίως, και μία μέσα στο στενό Χατζημιχάλη, με κομμάτια από την τελευταία της συλλογή, πιο επίσημα, αλλά τόσο αέρινα και εναλλακτικά.
«Προτιμώ φυσικά υλικά, όπως το μαλλί, το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι. Η επεξεργασία των υλικών και οι χρωματισμοί γίνονται με φιλικές προς το περιβάλλον επεξεργασίες. Το αποτέλεσμα είναι η μαλακή αίσθηση στο δέρμα και ρούχα που αφήνουν το σώμα να κινηθεί ελεύθερα σε αυτά» λέει η Ιωάννα. Η Ιωάννα είναι σχεδιάστρια με ιστορία πίσω της. Η οικογένειά της δραστηριοποιείται με την παραγωγή  και τη διανομή χειροποίητων πλεκτών ήδη από το 1971 και αυτήν την παράδοση διατηρεί και η Ιωάννα στις συλλογές που παρουσιάζει στις μπουτίκ της στην Αδριανού, που είναι γεμάτες ρούχα δημιουργημένα με το δικό της όραμα και ταλέντο, αλλά με υλικά από φυσικές ύλες, όπως έμαθε.
Όταν πας, αναζήτησε τα βασικά κομμάτια της γραμμής Kourbela Ioanna. Μεταξύ τους θα βρεις την πολυδιάστατη ζακέτα 2550 που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνοδεύεται από οπτικό υλικό με οδηγίες χρήσης (!), καθώς και το στράπλες στενό φόρεμα που βγαίνει σε πολλά χρώματα και θα σου λύσει τα χέρια, μιας και συνδυάζεται με τα πάντα, κάθε εποχή. Έπειτα, εξερεύνησε τη νέα συλλογή της. Κάθε σεζόν, η Ιωάννα προσφέρει κάτι καινούριο στη μόδα. Άνετα φορέματα, κομψά alternative παντελόνια, φαρδιά ή cigarette, ζακέτες σε πρωτότυπα σχέδια για κάθε εποχή και εκπληκτικά παλτό για τον χειμώνα που αντικαθίστανται από υπέροχα μπούστα για το καλοκαίρι.
Info
Kourbela Ioanna Shops: Αδριανού 109 & Χατζημιχάλη 12, Πλάκα



http://www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...