Απόκτησε λεπτό και σέξι σώμα σε 10 ημέρες

Σήκω από τον καναπέ, κλείσε την τηλεόραση και μελέτησε το πρόγραμμα της γνωστής Αμερικανίδας γυμνάστριας Άσλεϊ Μπόρντεν. Μέσα σε 10 μόνο μέρες θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διατροφή σου, να «ζωηρέψεις» τη διάθεσή σου και, κυρίως, να ξαναδώσεις στο σώμα σου τη χαμένη του φόρμα.



Το μυστικό της επιτυχίας του είναι ότι τίθεται σε εφαρμογή σταδιακά. Μάλιστα, με την πρώτη ματιά φαίνεται πανεύκολο! Για καθεμία από τις 10 μέρες το σχέδιο απαιτεί να επιλέγεις μία υγιεινή συνήθεια και να τη διατηρείς. Με αυτό τον τρόπο οι αλλαγές θα γίνουν εύκολα και θα είναι μάλλον δύσκολο να νιώσεις ότι δεν τα καταφέρνεις ή ότι περιορίζεσαι και άρα να θελήσεις να τα παρατήσεις. Σίγουρα οι καινούργιες συνήθειές σου θα σε κάνουν να αισθανθείς τόσο όμορφα, που θα τις κρατήσεις για πάντα

ΗΜΕΡΑ 1η
ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ, ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ! Στόχος σου είναι να φτάσεις τουλάχιστον τα 11 ποτήρια ημερησίως. Το νερό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες, αλλά και το επιπλέον αλάτι (το οποίο παίρνεις άφθονο κάθε φορά που τρως αλλαντικά ξηρούς καρπούς και όλα σχεδόν τα τυποποιημένα λιπαρά τρόφιμα). Το αγαθό που μας προσφέρει απλόχερα η φύση αποτελεί το βασικό συστατικό της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Και βέβαια, φροντίζει να κρατά το στομάχι σου γεμάτο.
ΗΜΕΡΑ 2η
ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ, δηλαδή τρία κανονικά γεύματα και δύο σνακ την ημέρα. Για να αποκλείσεις την περίπτωση λάθους, προσπάθησε κάθε γεύμα να περιλαμβάνει μία μερίδα πρωτεΐνες (π.χ., ένα φιλέτο ίσο με την παλάμη του χεριού σου), δύο μερίδες (δύο φλιτζάνια) λαχανικά χωρίς βούτυρο ή σάλτσα και 1 μερίδα (ένα φλιτζάνι) σύνθετων υδατανθράκων, π.χ., ζυμαρικά ή ψωμί ολικής αλέσεως. Μην «κλέβεις» ούτε στους χρόνους των γευμάτων ούτε στην ποσότητα, και, προπάντων, μη μείνεις ποτέ πεινασμένη.
Δοκίμασε: μια ομελέτα από τέσσετα ασπράδια, μία τομάτα, μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και μία κουταλιά τυρί-κρέμα με χαμηλά λιπαρά συνιστούν ένα πολύ καλό παράδειγμα γεύματος. Τα σνακ πρέπει να περιλαμβάνουν φυτικές πρωτεΐνες (ανάλατους ξηρούς καρπούς) και φρούτα.
ΗΜΕΡΑ 3η
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ. Σήμερα θα ξεκινήσεις τη γυμναστική και συγκεκριμένα το περπάτημα (διάδρομος). Στόχος σου είναι τα 60 λεπτά, έστω και με αργό βήμα. Η ώρα αυτή δεν είναι απαραίτητο να μείνει ενιαία, αλλά μπορείς, για παράδειγμα, να τη χωρίσεις σε τρία εικοσάλεπτα (π.χ., το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ). Τις επτά μέρες που θα ακολουθήσουν θα κάνεις διάδρομο καθημερινά – δικαιολογίες δε γίνονται δεκτές. (Θυμήσου: τώρα προσπαθείς να αποκτήσεις την καλή συνήθεια. Δεν είναι απαραίτητο να γυμνάζεσαι επτά μέρες την εβδομάδα για όλη σου τη ζωή.) Μετά, ακολούθησε το πρόγραμμα καύσης λίπους που ακολουθεί.
ΗΜΕΡΑ 4η
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΤΡΕΤΣΙΝΓΚ (ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ). Για αρχή κάνε 3-5 λεπτά ήπιο στρέτσινγκ το πρωί. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού «ανοίγει» τους μυς των γοφών και προσδίδει ευλυγισία στη σπονδυλική στήλη. Έτσι, θα ξεκινήσεις τη μέρα σου χαλαρή. Το ίδιο περίπου πρέπει να κάνεις για να κοιμηθείς σαν πουλάκι το βράδυ. Κλείσε τη μέρα σου, λοιπόν, πάλι με μερικές διατάσεις, ειδικά αν έχεις περάσει μεγάλο μέρος της καθισμένη πίσω από ένα γραφείο. Η τρίτη περίπτωση, για την οποία έχεις ανάγκη αυτό το είδος της άσκησης, παρουσιάζεται αμέσως μόλις τελειώσεις το πρόγραμμά σου στο διάδρομο. Τότε που οι μύες είναι ακόμη «ζεστοί», πρέπει να εκτελείς ένα πλήρες πρόγραμμα στρέτσινγκ: 30 δευτερόλεπτα σταθερή διάταση για κάθε μυϊκή ομάδα. (Για διατάσεις που αφορούν σε κάθε περίσταση, πληκτρολόγησε Shape.com/stretching.)
ΗΜΕΡΑ 5η
ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ. Μπορεί να πιστεύεις ότι τις τελευταίες πέντε μέρες τρως σωστά, δεν αποκλείεται όμως να υπολογίζεις λάθος την ποσότητα κάθε γεύματος. Γύρισε πίσω -στην Ημέρα 2η- και ακολούθησε αυστηρά τις οδηγίες μέχρι το τέλος του προγράμματος. Εάν οποιαδήποτε στιγμή αισθάνθηκες πεινασμένη, θυμήσου τις επιλογές σου: ίσως τρως γαλακτοκομικά χωρίς καθόλου λιπαρά, ενώ θα έπρεπε απλώς να περιέχουν χαμηλά, ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες αντί για ολικής αλέσεως (π.χ., προϊόντα από άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, αντί από βρόμη και σίκαλη), οι οποίοι θα σε χόρταιναν για περισσότερη ώρα.
ΗΜΕΡΑ 6η
ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΒΑΡΗ! Μπορεί η αεροβική άσκηση να είναι απαραίτητη για να χάσεις λίπος, η γυμναστική με βάρη και αντιστάσεις, όμως, θα σε βοηθήσει να δεις αποτελέσματα μια ώρα αρχύτερα. Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης «χτίζουν» μύες, οιοποίοι με τη σειρά τους καίνε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση αδράνειας απ' όσες ο λιπώδης ιστός. Ξεκίνα με μέτρια βάρη, με 1-2 σετ των 8-12 επαναλήψεων δύο φορές την εβδομάδα σε μη διαδοχικές ημέρες, και διάλεξε μια άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα: χέρια, κοιλιακοί, στήθος, πλάτη και πόδια. Εάν η φυσική σου κατάσταση το επιτρέπει, αύξησε τα κιλά και κάνε πιο δύσκολες ασκήσεις.
ΗΜΕΡΑ 7η
ΕΛΕΓΞΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ. Φρόντισε να στέκεσαι σωστά, δηλαδή με το σώμα σου σε ευθεία και ελαφρά τεντωμένο. Εκτός των άλλων θα δημιουργείς την αίσθηση ότι είσαι και πιο λεπτή, καθώς έτσι, πραγματικά θα φαίνεσαι και πιο λεπτή. Αφιέρωσε λίγα λεπτά και επιθεώρησε τη στάση σου στον καθρέφτη. Τράβα πίσω τους ώμους, ανασήκωσε το στήθος και σφίξε τους κοιλιακούς. Προσπάθησε να κάνεις μόνιμη την περήφανη αυτή στάση αναπνέντας κανονικά.
ΗΜΕΡΑ 8η
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΤΟ ΣΤΡΕΤΣΙΝΓΚ με ένα μάθημα γιόγκα ή το διάδρομο με 1 ώρα σάλσα (ή άλλον έντονο ρυθμικό χορό). Είναι πολύ σημαντικό να μην αντιμετωπίζεις την άσκηση μόνο ως σκληρή δουλειά αλλά και ως διασκέδαση. Εάν προτιμάς το περπάτημα στο διάδρομο ή στην ύπαιθρο, μπορείς να χρησιμοποιείς διαφορετικά προγράμματα ή να αλλάζεις τη διαδρομή.
ΗΜΕΡΑ 9η
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, όχι κάτι περίπλοκο, απλώς κάτι διαφορετικό. Εάν οι γεύσεις δεν ικανοποιούν τον ουρανίσκο σου, είναι απίθανο να συνεχίσεις να τρως υγιεινά. Εάν εφαρμόσεις, όμως, νέους τρόπους για να μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου φαγητά, δε θα τα βαρεθείς ποτέ. Ένταξε τα μυρωδικά στις σαλάτες σου και στα ψητά κρεατικά, πειραματίσου με νέους τρόπους μαγειρέματος (π.χ., όσπρια στο φούρνο) και τόλμησε να προσθέσεις γεύση στα πιάτα με φρέσκα φρούτα.
ΗΜΕΡΑ 10η
ΒΡΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Έχεις ανάγκη από μια χαλαρωτική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για ένα απολαυστικό αφρόλουτρο ή μασάζ είτε για λίγη ώρα μοναξιάς παρέα με την αγαπημένη σου μουσική. Δέκα μόνο λεπτά αρκούν για να φρεσκάρεις το μυαλό σου. Θυμήσου ότι το σώμα σου δε θα παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό αν δεν του προσφέρεις το χρόνο να αναζωογονηθεί.
Τώρα στα σίγουρα αισθάνεσαι απίστευτα ανανεωμένη. Εάν μετά από μικρό χρονικό διάστημα αντιληφθείς ότι έχεις ξεφύγει από την πορεία σου, μην ανησυχείς. Όπως χαρακτηριστικά λέει η Αμερικανίδα γυμνάστρια, «το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ανάγκη να θέσεις μια γερή βάση για καλή υγεία και όμορφο σώμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...