Αν είστε έγκυος, μην τρώτε για δύο

Και αποκλείστε ορισμένες τροφές από τη διατροφή σας.
Η υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνει για την υγεία του μωρού και τη δική σας, και που εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το έμβρυο διπλασιάζει μερικές από τις ανάγκες της μητέρας σε θρεπτικά συστατικά γι΄αυτό και μετά όμως το πρώτο τρίμηνο οι μητέρες θα πρέπει να προσθέτουν περίπου 300 θερμίδες στο ημερήσιο διαιτολόγιό τους.
Όμως, υπάρχουν ορισμένες τροφές που οι υποψήφιες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν ν α καταναλώνουν. Ξεχάστε για τους 9 αυτούς μήνες, τουλάχιστον, τα ωμά ψάρια και το ωμό ή το ελαφρώς ψημένο κρέας, καθώς επίσης και τα οστρακοειδή και τα ωμά θαλασσινά. Ό, τι τρώτε, θα πρέπει να είναι καλά ψημένο. Το συκώτι (παντός προέλευσης), καθώς και τα προϊόντα του (πατέ), θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α, η υπερκατανάλωση της οποίας έχει συσχετιστεί με συγγενείς ανωμαλίες.
Τα πουλερικά, τα αυγά, τα φρέσκα τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία δεν έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα (παστερίωση) θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι είναι πιθανές πηγές βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο έμβρυο.
 Τέλος, η κατανάλωση αλκοόλ, κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, απαγορεύετε εντελώς αλλά και για τους υπόλοιπους μήνες, καλό θα είναι να αποφεύγετε ή έστω να ελαχιστοποιείται. Το ίδιο ισχύει και για την καφεΐνη.  


http://gossipgirl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...