Προσάρμοσε το μακιγιάζ σου στο σχήμα των ματιών σου!

Όλες πολύ σωστά διεκδικούμε το δικαίωμα στην ομορφιά, ωστόσο ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε δεν είναι για όλες μας ο ίδιος. Ας πάρουμε για παράδειγμα το σχήμα των ματιών μας: άλλη έχει αμυγδαλωτά, άλλη μάτια με καθοδικότητα, άλλη μάτια με μακρινή απόσταση από τη μύτη ή πολύ κοντινή. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; 



Αμυγδαλωτά μάτια όπως της Sienna Miller

To αμυγδαλωτό είναι το ιδανικότερο σχήμα ματιών σύμφωνα με τους make up artist. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορείς να το μακιγιάρεις όπως θες, χωρίς να ακολουθήσεις διορθωτικές κινήσεις και συγκεκριμένα tips. Για μια ακόμη φορά, η Sienna Miller αποδεικνύεται τέλεια!

Στρογγυλά μάτια όπως της Ashley Olsen

Αν έχεις στρογγυλά μάτια απόφυγε να τονίσεις το κέντρο του άνω και κάτω βλεφάρου διότι με τον τρόπο αυτό θα τονίσεις ακόμη περισσότερο το στρογγυλό τους σχήμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τονίσεις από το μέσο του κάτω και άνω βλεφάρου μέχρι την εξωτερική γωνία ώστε να δώσεις αμυγδαλωτό σχήμα. Επιπλέον, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή τοποθέτηση της μάσκαρα. Η τελευταία τονίζει το λάθος μάτι καθώς αποτελεί  προέκταση του ματιού και χρησιμοποιώντας την λάθος είναι σαν να προεκτείνεις το πρόβλημα. Ο σωστός τρόπος είναι να βάλεις περισσότερη ποσότητα στις ακριανές και άνω βλεφαρίδες και όχι στην κορύφωση (κέντρο) του ματιού.

Μάτια που είναι πολύ κοντά στη μύτη όπως της Jennifer Aniston

Αν έχεις αυτό το σχήμα ματιών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τονίσεις με σκιά ή μολύβι την ρίζα του κάτω βλεφάρου. Για να αλλάξεις, όμως, το σχήμα του ματιού σου και να δημιουργήσεις ένα effect ύπαρξης απόστασης των ματιών σου από την μύτη σου ακολούθησε την συμβουλή της make up artist: Μην τονίζεις την εσωτερική γωνία του ματιού παρά μόνο την εξωτερική. Επιπλέον, και η μάσκαρα πρέπει να τοποθετηθεί με έμφαση στην εξωτερική γωνία του ματιού. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσεις την απόσταση και τα μάτια σου θα δείχνουν πιο σωστά.

Μάτια που είναι πολύ μακριά από τη μύτη όπως της Uma Thurman

Σε αυτή την περίπτωση, το μυστικό για να μειώσεις τις αποστάσεις είναι να χρησιμοποιήσεις σκιές που είναι πολύ κοντά στο χρώμα του δέρματος στην εσωτερική γωνία, τονίζοντας το κομμάτι ανάμεσα στο φρύδι και το μάτι. Το υπόλοιπο μάτι το μακιγιάρεις κανονικά, απλώς δίνεις έμφαση στην εσωτερική γωνία. Όσον αφορά στη μάσκαρα, τονίζεις τις βλεφαρίδες σε όλο το μήκος τους χωρίς να δώσεις έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα, η εξωτερική γωνία.
Extra info: Δοκίμασε να βάλεις μολύβι σε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι και την εσωτερική γωνία του ματιού όπως έκανε εδώ η Uma Thurman. Με το tip αυτό μειώνεις τις αποστάσεις.

Μάτια με καθοδικότητα όπως της Camilla Belle

Aν έχεις μάτια με καθοδική φορά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις στο να τους δώσεις ανοδικότητα. Μια πολύ καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μολύβι ή eyeliner σε όλο το κινητό βλέφαρο και να σχηματίσεις μια γραμμή η οποία να ξεκινάει λεπτή από τον κανθό του ματιού (εσωτερική γωνία) και να φαρδαίνει σταδιακά "κουμπώνοντας" στο τελείωμα. Όσον αφορά στη χρήση μάσκαρα: άπλωσέ την μόνο στις άνω βλεφαρίδες, παιρνώντας μια δεύτερη στρώση στις ακριανές και μόνο.



http://www.stifora.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...