Ανεβάσετε τη διάθεσή σας με χρώμα

Το χρώμα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευτυχία. Δείτε πώς να διαλέξετε το σωστό για σας.
Η σύγχρονη χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει συναισθηματικές διαταραχές. Το βιολετί, για παράδειγμα, έχει ισχυρή επίδραση στην ψυχοσύνθεση, ισορροπώντας το νου και καταπολεμώντας τις εμμονές και το φόβο, ενώ το πορτοκαλί θεωρείται το ιδανικό αντικαταθλιπτικό.


Μπλε
Λόγω του συσχετισμού του με τον ουρανό και το νερό, το μπλε σχετίζεται με την ηρεμία και τη γαλήνη, γράφει η Λέατρις Άιζεμαν στο The Color Answer Book (Το βιβλίο των χρωματιστών απαντήσεων). Το μπλε και το γαλάζιο στους τοίχους και την οροφή της κρεβατοκάμαρας προκαλεί μια αίσθηση χαλάρωσης στο χώρο. Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Βάλτε μπλε για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία και τον πόνο.
Κίτρινο
Το κίτρινο προκαλεί ένα αίσθημα ζεστασιάς και χρησιμοποιείται συχνά για να βελτιώσει την πνευματική υγεία. Βελτιώνει την πέψη και ενδυναμώνει τα νεύρα. Τοποθετήστε ένα βάζο με ηλιοτρόπια στο κομοδίνο ή την τουαλέτα της κρεβατοκάμαρας, διακοσμήστε με κίτρινα μαξιλάρια τον καναπέ στο σαλόνι σας ή κρεμάστε μια κίτρινη κορνίζα σε έναν τοίχο του γραφείου σας.
Μοβ
Υπάρχει μια φυγόκεντρος σχέση ανάμεσα στο δυναμικό κόκκινο και το χαλαρωτικό μπλε που αποτελούν το μοβ, οπότε είναι ιδιαίτερα προκλητικό χρώμα. Σχετίζεται επίσης με την πνευματικότητα και τη δημιουργικότητα: βάψτε έναν τοίχο του γραφείου με απαλό μοβ για να αυξήσετε τη δημιουργικότητά σας και χρησιμοποιήστε μοβ στρώμα στο μάθημα γιόγκα.
Κόκκινο
Είναι ένα αισθησιακό, συναρπαστικό και δυναμικό χρώμα, ιδανικό για την ενίσχυση της ενέργειας. Σας κρατά σε εγρήγορση και προωθεί τη δραστηριότητα, αλλά υποδεικνύει επίσης κίνδυνο, οπότε σας κρατά σε διαρκή διέγερση. Αποφύγετε το κόκκινο στην κουζίνα και την τραπεζαρία αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος – διεγείρει την όρεξη!
Πράσινο
Φέρνοντας στο νου τη φύση, το πράσινο είναι τονωτικό και καταπραϋντικό, ενώ επίσης σας αναζωογονεί. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε ένα νοερό καταφύγιο. Κρεμάστε κουρτίνες με φλοράλ σχέδια στα παράθυρά ή φέρτε την εξοχή στο σπίτι βάζοντας γλάστρες στο μπάνιο.
Πορτοκαλί
Έχοντας το ίδιο φλογερό πνεύμα με το κόκκινο, το πορτοκαλί μετριάζεται από το κίτρινο οπότε είναι λιγότερο επιθετικό. Βάλτε το στην κουζίνα για να δημιουργήσετε ένα ζεστό χώρο. Λειτουργεί επίσης ως αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης.

Το μυστικό

Το κάθε χρώμα προκαλεί διαφορετικά οπτικά ερεθίσματα και κατ’ επέκταση εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα. Η επίδραση του χρώματος στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των ανθρώπων είναι καταλυτική.


http://www.omorfamistika.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...