Γυμναστική για τα πόδια

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και παρά τις τρέλες του καιρού, σε λίγες μέρες θα αρχίσουμε να φοράμε τα πρώτα ανοιχτά παπούτσια. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε ασκήσεις για τα άκρα και να κάνετε τη διαφορά:




       1. περπατήστε στις μύτες των ποδιών, έτσι ώστε να αισθανθείτε το τράβηγμα στις γάμπες. Όταν κάνετε αυτή την άσκηση, φροντίστε να φοράτε τα αθλητικά σας παπούτσια ή να είστε ξυπόλητη.

       2. ανασηκωθείτε στις άκρες των δαχτύλων σας και κρατήστε τη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώστε και πατήστε σε ολόκληρο το πέλμα. Επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές θέλετε. Μπορείτε για βοήθεια να κρατιέστε από την πλάτη μίας καρέκλας για καλύτερη ισορροπία. 

       3. σταθεροποιηθείτε στο ένα πόδι. Λυγίστε το γόνατο στο άλλο και κάντε κυκλικές κινήσεις από τον αστράγαλο, αρχικά δεξιά και μετά αριστερά. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση με το άλλο πόδι. 

      4. εάν εργάζεστε μπροστα από έναν υπολογιστή πολλές ώρες, μη ξεχνάτε να ξεκουράζετε τα πόδια σας, τετώνοντάς τα μπροστά και κάνοντας κύκλους με τη φτέρνα σας. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...