Action for Happiness: Ακτιβισμός υπέρ της ευτυχίας

Την επίσημη πρώτη του έκανε ένα νέο παγκόσμιο κίνημα που στόχο έχει να γίνουμε ευτυχισμένοι. Η οργάνωση, που απορρίπτει τον ατομικισμό και το κυνήγι του χρήματος, δίνει εναλλακτικές πρακτικές συμβουλές που βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Ο Δαλάι Λάμα είναι ένα από τα 4.500 μέλη της που προέρχονται από 68 χώρες.

Η οργάνωση «Action for Happiness» ιδρύθηκε πέρυσι αλλά έκανε τα επίσημα εγκαίνιά της χθες, στο Λονδίνο. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της είναι ο Richard Layard, καθηγητής οικονομικών στο London School of Economics, και ο Geoff Mulgan, πρώην ανώτατος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Μία από τις λιγότερο προφανείς συστάσεις προέρχεται από τον Henry Stewart, επικεφαλής της οργάνωσης Happy Ltd, o οποίος ρώτησε το κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια: «Πώς θα αισθανόσασταν αν μπορούσατε να διαλέξετε τον διευθυντή σας;». Η απάντηση ήταν… γέλια.

Η ιστοσελίδα της ομάδας, www.actionforhappiness.org, συμβουλεύει αυτούς που αναζητούν την ευτυχία να βοηθούν τους άλλους, να ασκούνται, να βάζουν στόχους, να διαλογίζονται, να περιορίσουν την εξάρτησή τους από την τεχνολογία και να οργανώνουν πάρτι στους δρόμους.

«Τα μέσα επίπεδα της ευτυχίας παγκοσμίως είναι περισσότερο ανάλογα με τα επίπεδα φιλανθρωπίας παρά με αυτά του ΑΕΠ», σχολίασε ο Geoff Mulgan.

Ως επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, οι ακτιβιστές αναφέρουν έρευνες σε Βρετανούς και Αμερικανούς που δείχνουν ότι η σημερινή γενιά δεν είναι περισσότερο ευτυχισμένη από αυτή της δεκαετίας του ’50, παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική άνοδο.

«Ο κύριος εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει την ευτυχία ενός ατόμου είναι η ποιότητα των σχέσεών του στο σπίτι, στη δουλειά και στην κοινότητα. Και ο κύριος εσωτερικός παράγοντας είναι η πνευματική του υγεία», γράφουν στη σχετική ανακοίνωση.


http://www.in2life.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...