Καστορέλαιο για πυκνότερα φρύδια και πλούσιες βλεφαρίδες

Πολλοί υποστηρίζουν πως το καστορέλαιο (castor oil) βοηθά στο να αποκτήσουμε πιο πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες και πιο πυκνά φρύδια. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και άλλοι πως μόνο προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσει.


Η αλήθεια ποιά είναι;
Για μένα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ πάνω μου, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω – σύμφωνα πάντα με τις γνώσεις που έχω.

Ας δούμε πρώτα τι είναι το καστορέλαιο. Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που παράγεται από το φυτό Ρίκινος ο Κοινός. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την "τόνωση" της τριχοφυίας καθώς επίσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη, σε προϊόντα αντιγήρανσης.
Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν επωφεληθεί από το συγκεκριμένο έλαιο χαρακτηρίζοντάς το ως θαυματουργό. Άλλοι πάλι λένε πως τους προκάλεσε ερεθισμούς στα μάτια και πως τα φρύδια ή οι βλεφαρίδες τους αντί να πυκνώσουν, άρχισαν να "πέφτουν" και να αραιώνουν.

Η δική μου γνώμη; Εάν δεν έχεις αλλεργία στο καστορέλαιο τότε, αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και έχεις υπομονή, μπορείς να έχεις αποτελέσματα καλά! Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να προμηθευθείς το έλαιο από το φαρμακείο και να ξέρεις ότι είναι 100% καθαρό.
Ο τρόπος που θα το εφαρμόσεις έχει ως εξής:

1. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, αφαίρεσε ότι μακιγιάζ έχεις στο πρόσωπό σου και σκούπισε το καλά με μια πετσέτα.

2. Πάρε το βουρτσάκι από μία μάσκαρα – άχρωμη το οποίο θα έχεις φροντίσει να πλύνεις από πριν, πολύ καλά, με σαμπουάν – και βούτηξέ το στο μπουκαλάκι με το καστορέλαιο.

3. Στράγγιξε το βουρτσάκι στο στόμιο του μπουκαλιού έτσι ώστε να μην ΄"τρέχει" καθόλου το προϊόν και στην συνέχεια πέρασε με αυτό τα φρύδια σου ή τις βλεφαρίδες σου προσέχοντας ιδιαίτερα την περιοχή των ματιών! καστορέλαιο

4. Άφησε το όλο το βράδυ και το πρωί που θα ξυπνήσεις χρησιμοποίησε ντεμακιγιάζ ματιών
– προτίμησε αυτά που περιέχουν λάδι.

5. Στην συνέχεια πλύνε τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σου με ζεστό νερό κι έπειτα με κρύο.

cholerΓια να δεις αποτελέσματα θα πρέπει να χρησιμοποιείς το έλαιο 3-4 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν κάποιοι που λένε πως στην αρχή μπορεί να δεις τις βλεφαρίδες σου να ¨πέφτουν" αλλά πως αυτό είναι μόνο προσωρινό. Η απόφαση… όλη δική σου !


http://miss24gr.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...