Το λουτρό των ονείρων σας

Το δωμάτιο  του μπάνιου, είναι ένας χώρος  αρκετά παρεξηγημένος και παρότι έχει να κάνει με την προσωπική  μας περιποίηση και υγιεινή, συνήθως  είναι εξαιρετικά μικρός.
Το πρωί, πριν καλά-καλά ανοίξουμε τα μάτια μας  μπαίνουμε στο μπάνιο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, σ’ ένα χώρο συνήθως στενό, με συχνά κακό εξαερισμό και πολλές φορές χωρίς εξωτερικό φως. Με λίγα λόγια, με το καλημέρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή και στενή πραγματικότητα.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε τον μικρό αυτό χώρο, σ’ ένα ήρεμο παράδεισο.

Η ψευδαίσθηση του  ύψους

Οι κάθετες  γραμμές δίνουν την αίσθηση του  ύψους σ’ ένα δωμάτιο, τραβώντας  το βλέμμα προς τα πάνω. Τα πλακάκια που  καλύπτουν τους τοίχους ψηλά μέχρι  το ταβάνι, μπορούν να κάνουν ένα μικρό λουτρό να φανεί μεγαλύτερο.
Η ζωγραφική μιας κάθετης λωρίδας ή η χρησιμοποίηση ταπετσαρίας με τέτοιο μοτίβο,  είναι επίσης μια καλή ιδέα σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ένας άλλος τρόπος για να τραβήξετε το βλέμμα ψηλά, είναι να κάνετε μια έντονη μπορντούρα στο σημείο που συναντούν οι τοίχοι το ταβάνι

Φώτα  και καθρέπτες

Οι καθρέφτες  είναι άλλος ένας τρόπος για να προσθέσετε βάθος, πλάτος και μήκος  σ’ ένα μικρό δωμάτιο, αλλά μην  το παρακάνετε. Συνήθως ένας μεγάλος  καθρέφτης, εκεί που πραγματικά χρειάζεται είναι αρκετός για να μας δώσει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Ο καθρέφτης επίσης θα βοηθήσει στην αντανάκλαση του φωτός σε όλο το χώρο του δωματίου.
Οι γυάλινες πόρτες στο ντους σε αντιδιαστολή με τις αδιαφανείς πλαστικές κουρτίνες δίνουν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου και φωτεινού χώρου. Ένα εντελώς διάφανο παραβάν, δεν δημιουργεί οπτικά εμπόδια και ταιριάζει έξοχα σε ένα μικρό λουτρό.Αξιοποιήστε το φυσικό φως. Ένας φεγγίτης θα λύσει  τα προβλήματα εάν το δωμάτιο είναι  τυφλό.
Προσπαθήστε το φως να διαχέεται σ’ όλο το χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκοτεινές γωνίες, που συνήθως μικραίνουν τους χώρους.

Τα  χρώματα

Η λέξη κλειδί είναι  “η απλότητα». Χρησιμοποιήστε απαλά και φωτεινά χρώματα στους τοίχους, το δάπεδο και το ταβάνι, για να κάνετε το χώρο σας να φανεί μεγαλύτερος.
Σας προτείνουμε για τα πλακάκια στους τοίχους να διαλέξετε pastel τόνους, από ουδέτερα χρώματα ή εμπιστευτείτε το λευκό.
Για το δάπεδο, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πλακάκι, εφόσον ενδείκνυται και για δάπεδα, είτε ένα πλακάκι σε απομίμηση φυσικού υλικού - ξύλου ή πέτρας -  πάντα σε φωτεινούς τόνους.
Προτιμήστε πλακάκια μεγάλης διάστασης, γιατί στα μικρά οι πολλοί αρμοί μικραίνουν το χώρο.
Το ταβάνι σας  μπορείτε να το βάψετε σ’ ένα αχνό γαλάζιο, του ουρανού.

Είδη  υγιεινής και αποθηκευτικοί χώροι

Ο νιπτήρας του  μπάνιου είναι ένα από τα στοιχεία του δωματίου που καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Κι αυτό γιατί συνήθως είναι  τοποθετημένος επάνω σε ένα πάγκο που από κάτω έχει αποθηκευτικό χώρο.
Υπολογίστε λοιπόν τις πραγματικές σας ανάγκες και αποφύγετε τα μεγάλα έπιπλα που κλείνουν τον χώρο.
Η λεκάνη θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο σημείο κοντά  στην μπανιέρα και στο χώρο από  πάνω της, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα  ντουλάπι για αποθήκευση πραγμάτων.
Στα καταστήματα  με είδη υγιεινής, θα βρείτε μικρές μπανιέρες ή και ντουζιέρες με στήλες υδρομασάζ, που χωρίς να σας πιάνουν πολύ χώρο, θα είναι αρκετά εξυπηρετικές.

Εξαερισμός  και θέρμανση

Ο εξαερισμός του  μπάνιου είναι κάτι που θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Κι αυτό γιατί  θα πρέπει εύκολα να ανανεώνεται ο αέρας για να εξαφανίζονται οι κακοσμίες και οι υδρατμοί. Ο καθαρός αέρας άλλωστε, εξασφαλίζει φρεσκάδα και άνεση στο χώρο.
Σχετικά τώρα με την θέρμανση του χώρου ειδικά για τους χειμερινούς μήνες, σας  προτείνουμε να προσανατολιστείτε στη λύση της πετσετοκρεμάστρας, που θα σας στεγνώνει γρήγορα τις υγρές πετσέτες και ταυτόχρονα θα ζεσταίνει και το χώρο του δωματίου.


fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...