Καινοτομίες: Τα Νέα Πρωτοποριακά & «Έξυπνα» Υφάσματα.

Σύντομα   χάρη στην εξελισσόμενη τεχνολογία θα δούμε πολλές ενδιαφέρουσες καινοτομίες στα υφάσματα.
Η εταιρεία Hyosung Corp σε πρόσφατη παρουσίαση της αποκάλυψε μερικά από τα πρωτοποριακά  υφάσματα που έχει δημιουργήσει.

Ένα νέο ανθεκτικό spandex υλικό το Superchlorine που είναι φτιαγμένο, από γυαλιστερό  νάιλον  και  πολυεστέρα  έχει  την ίδια απαλή αίσθηση με το βαμβακερό ύφασμα .
Το  Creora Highclo H-350S, που προορίζεται για μαγιό είναι ένα νέο μείγμα από spandex και ελαστίνη σχεδιασμένο για να παρέχει μεγαλύτερη  αντίσταση στο χλωρίου, καθώς και σύσφιξη  και διαμόρφωση της γραμμής του σώματος.  Καλό ε!
Ένα άλλο νέο προϊόν πολλαπλών χρήσεων που θα δούμε είναι το Mipan AquaX, ένα νάιλον με δροσερή αίσθηση  για  διαχείριση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα UV προστασία.  Αυτό θα χρησιμοποιηθεί  για τρεις κατηγορίες: εσώρουχα για τις συλλογές  του Φθινοπώρου του  2012, σε αθλητικά είδη και μαγιό για την άνοιξη-καλοκαίρι 2013.
Για τα εσώρουχα και μαγιό, ο υπεύθυνος  της εταιρείας Hyosung Corp, Stern σημειώσε ότι μια μεγάλη τάση θα είναι  οι  πιο φωτεινές και με μια «ορισμένες λάμψη» επιφάνειες. Η τάση αυτή θα είναι θα είναι σημαντική σε shapewear, ειδικά τεμάχια retro-glam.
Για την παραγωγή πιο ζωντανών, και λαμπερών υφασμάτων είπε ο Stern η  Hyosung δημιούργησε το Mipan Rexy, ένα «χαρμάνι»  με νάιλον με spandex υλικό με super μεταλλική λάμψη.
Η  Hyosung εργάζεται επίσης για νέα φιλικά  προς το περιβάλλον συνθετικά υλικά που προέρχονται από ζάχαρη, τεύτλα και καλαμπόκι στα πλαίσια  υποστηρίξης   της  συνολικής τάσης  για  οικολογικά outdoor ρούχα.
H εταιρεία παρουσίασε επίσης το Cotna, ένα υλικό  από πολυεστέρα που μοιάζει όπως το βαμβακερό. Ο Στερν είπε ότι το προϊόν δημιουργήθηκε για δύο λόγους: τη ζήτηση των καταναλωτών για υλικά με ιδιότητες  του βαμβακερού και τη ζήτηση της βιομηχανίας για φθηνότερα υλικά.
Όσον αφορά τις μελλοντικές καινοτομίες, ο Smith Hyosung είπε πως  εργάζεται για την ανάπτυξη περισσότερων εφαρμογών που σχετίζονται με την ρύθμισης θερμοκρασία στις ίνες. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν ίνες που προσαρμόζονται στις ζεστές και ψυχρές θερμοκρασίες.
«Αυτές  είναι οι  εξελίξεις σε αρχικό στάδιο, αλλά είναι μια έννοια που θα βλέπουμε ολοένα και να αυξάνεται», δήλωσε ο Smith.
Τα περιμένουμε με ενδιαφέρον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...