Πάσχα @ female-shop.gr

Το Πάσχα πλησιάζει και σηματοδοτεί μέρες φορτισμένες με θρησκευτική ευλάβεια, ολιγοήμερες διακοπές, διασκέδαση, ξεκούραση και –αν ο καιρός είναι σύμμαχος- με ατέλειωτες ώρες στην ύπαιθρο γύρω από το γιορτινό τραπέζι.
Οι μέρες που έρχονται είναι ντυμένες με ζεστές οικογενειακές στιγμές και συντροφιά με αγαπημένους φίλους.

Οι παραλλαγές του πως θα περάσει ο καθένας τις αργίες του Πάσχα είναι πολλές.
Κάποιες από εμάς έχουμε το προνόμιο να έχουμε κάποιο εξοχικό ή πατρικό στην επαρχία που εκεί θα γιορτάσουμε το Πάσχα παρέα με την οικογένεια και καλεσμένους τους καλύτερους μας φίλους.
Άλλες θα αποδράσουμε σε κάποιο νησί φιλοξενούμενες σε κάποιο φιλικό σπίτι και άλλες, διάφοροι λόγοι θα μας κρατήσουν εντός των πυλών.

Όπως και να ‘χει το γιορτινό πνεύμα αυτών των ημερών είναι διάχυτο και όλες το καλοδεχόμαστε στο σπίτι μας, την κουζίνα μας και την αυλή μας. Παραδόσεις βαθιά ριζωμένες στο χρόνο επιτάσσουν, κουλουράκια, κόκκινα βαμμένα αυγά, μαγειρίτσα και φυσικά… το ψήσιμο του οβελία.

Στο female-shop σας ετοιμάσαμε μια σειρά προτάσεων για τις μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν. Ας τις δούμε…
Η διακόσμηση του Πάσχα είναι σαφώς πιο… «σεμνή» από αυτή των Χριστουγέννων, δεν λείπει όμως από κανένα σπίτι. Με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο και βοηθητικά τα πιο φωτεινά χρώματα της παλέτας, η διακόσμηση του σπιτιού χρειάζεται πολύ λίγα για να γίνει έντονα πασχαλινή. Ένα καλαθάκι με τα βαμμένα αυγά, μια πιατέλα με τα πασχαλινά κουλούρια, ένα τραπεζομάντηλο σε έντονο χρώμα και μια σύνθεση με πολύχρωμα κεριά είναι πολλές φορές αρκετά για να δώσουν το πασχαλινό στίγμα στο σαλόνι ή την κουζίνα.

Aπό αριστερά: Στογγυλό πυρέξ € 21.00, πασχαλινή φοντανιέρα € 7.80, πασχαλινή αυγοθήκη € 15.80, πασχαλινό καλαθάκι € 13.80 και κηροπήγιο τετραπλό € 109.50


Το μεγάλο στοίχημα των ημερών είναι το τραπέζι του Πάσχα. Αρνάκι ψητό (στη σούβλα ή στο φούρνο), μεγάλες χορταστικές πράσινες σαλάτες είναι τα απολύτως απαραίτητα και η φαντασία και οι ικανότητες κάθε οικοδέσποινας συμπληρώνουν το γιορτινό τραπέζι με διάφορες άλλες λιχουδιές. Το γιορτινό τραπέζι, ειδικά αν γίνεται στην βεράντα, στον κήπο ή δίπλα στη σούβλα, είναι ανεπίσημα στρωμένο με χαρούμενα χρώματα, πρόχειρα σερβίτσια και μεγάλες δόσεις καλής διάθεσης.

Από αριστερά: αλατοπίπερο σετ "Μανιτάρια" € 4.90, πασχαλινό σετ αλατοπίπερο € 3.98, σετ μαχαιροπίρουνα (24 τεμ) € 24.80, πασχαλινό σετ αλατοπίπερο"Λαγοί" 4.80 και ψωμιέρα πουά € 7,20.


Τέλος αν βρεθείτε προσκεκλημένη σε κάποιο φιλικό σπίτι θα χρειαστείτε να προσφέρετε κάποιο δώρο στην οικοδέσποινα. Μια ωραία, οικονομική και σύμφωνη με το πνεύμα των ημερών πρόταση, είναι να της προσφέρετε μια ποικιλία από αρωματικά κεριά για να στολίσει μια γωνιά του σπιτιού. Κηροπήγια εξωτερικού χώρου είναι ακόμα μια καλή πρόταση αν φιλοξενηθείτε στο εξοχικό κάποιων φίλων.

Από αριστερά: κηροπήγιο ρεσώ "Lightball" € 21.20,αρωματικό κερί βανίλια € 5.50, ανοιχτήρι μπουκαλιών € 27.71, κηροπήγιο ρεσώ θυέλλης € 24.30,  και κηροπήγιο ρεδώ "Windlight" € 34.70.

Οι προτάσεις του female-shop είναι ατελείωτες και για τις μέρες του Πάσχα. Μην τις χάσετε.



fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...