Το τέλειο τζιν (για τον κάθε σωματότυπο)

Εκτός αν είστε η Σκλεναρίκοβα, ή κάποιο άλλο super-top-model με πόδια-χιλιόμετρα και οπίσθια που φτάνουν στο φεγγάρι, ξέρετε όλες πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι (για εμάς τις κοινές θνητές) να βρούμε το τέλειο τζιν.
Αυτό που θα ταιριάζει άψογα στον σωματότυπό μας, που θα κολακεύει τους μηρούς μας, που θα είναι εφαρμοστό μεν αλλά όχι τόσο ώστε να μας κόβει την ανάσα. Και για καλή μας τύχη, την ανάγκη μας αυτήν για το τέλειο τζιν την ξέρουν και οι σχεδιαστές, οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα-δυνατά να δημιουργούν φόρμες παντελονιών με έξυπνα τρικ τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν τα οπίσθιά μας στο πιο «αξιοκοίταχτο» ατού της εμφάνισής μας. Δεν το πιστεύετε; Ίσως, τότε, να μην έχετε ανακαλύψει ακόμα το τζιν που ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας σωματότυπο. 
Τα γυναικεία οπίσθια -όπως και το γυναικείο στήθος, η κοιλιά, οι γάμπες- διαφέρουν φυσικά από γυναίκα σε γυναίκα, ανάλογα με τα κιλά, τον σκελετό και την συνολική σωματοδομή της. Μπορούμε, όμως, να τα κατηγοριοποίησουμε σε έξι διαφορετικούς τύπους -για την ανάγκη τουλάχιστον του να κατηγοριοποιήσουμε αντίστοιχα τους έξι διαφορετικούς τύπους τζιν. Έτσι έχουμε: Τα φλατ οπίσθια, τα φουσκωτά (ή τουρλωτά) οπίσθια, την έλλειψη οπισθίων, τα τριγωνικά οπίσθια, τα φαρδιά οπίσθια και τα χαμηλά οπίσθια. Επιστρατεύστε την αυτογνωσία σας και με πάσα αντικειμενικότητα επιλέξτε την κατηγορία στην οποία εσείς ανήκετε και θα ανακαλύψετε ποια γραμμή ή στιλ τζιν ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας σωματότυπο (στις φωτογραφίες θα δείτε τους εκάστοτε σωματότυπους με το ιδανικό τζιν). Αν πάλι δεν ανήκετε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε έχετε τα τέλεια οπίσθια, άρα δεν δυσκολεύεστε ποτέ να βρείτε το τέλειο τζιν. Φορέστε το, λοιπόν, περήφανα και σταματήστε να εκνευρίζετε τις υπόλοιπες από εμάς.

1. Το τέλειο τζιν για… φλατ οπίσθια
Το μυστικό για να μετατραπούν τα οπίσθιά σας από φλατ σε φανταστικά, είναι να βρείτε ένα τζιν με ένα ποσοστό περιεκτικότητας Lycra ή spandex για… ανύψωση! Θα πρέπει, επίσης, να έχει φαρδιές πίσω τσέπες για να «σπάνε» την φλατ ομοιομορφιά και εμφανή κεντήματα ή σχέδια με κλωστές που θα δημιουργούν μία πιο κυκλική εικόνα. Το σημαντικότερο είναι, αν έχετε φλατ οπίσθια, να αποφεύγετε τα πολύ στενά και σκληρά παντελόνια, γιατί θα σας πιέζουν τόσο που τα οπίσθιά σας θα μοιάζουν με τυρόπιτα.

2. Το τέλειο τζιν για… φουσκωτά οπίσθια
Τα ελκυστικά, για πολλούς άνδρες, τουρλωτά γυναικεία οπίσθια, δεν είναι πάντα τόσο ελκυστικά όταν «προωθούνται» με ένα λάθος τζιν. Και η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες που τα διαθέτουν δεν βρίσκουν εύκολα αυτό που θα χωράει τις καμπύλες τους, χωρίς είναι υπερβολικά φαρδύ στη μέση. Για αυτήν την περίπτωση οπισθίων, προτιμότερα είναι τα ψηλόμεσα τζιν, τα οποία καλό είναι να έχουν εξώραφα πάνω από τις πίσω τσέπες, τα οποία θα κορυφώνονται ψηλά στην μέση (όπως στην φωτογραφία) και έτσι θα κολακεύουν τις καμπύλες σας αγγαλιάζοντάς τες. Επίσης, σημαντικό είναι να προτιμάτε τζιν με κάποια ελαστικότητα για να αποφύγετε να σας σακουλιάζουν εύκολα.

3. Το τέλειο τζιν για… έλλειψη οπισθίων
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα συγκεκριμένα οπίσθια έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανακάλυψη του τέλειου τζιν. Ίσως γι’αυτό θα πρέπει να αποφεύγουν να φορούν τζιν και να προτιμούν φούστες ή φορέματα. Ωστόσο, ένα τρικ που θα μπορούσε να επιστρατευτεί στο κατάλληλο τζιν για αυτήν την περίπτωση είναι ένα σχέδιο με πολύ εμφανείς οπίσθιες λεπτομέρειες, όπως τσέπες που εξέχουν και έχουν κουμπιά ή πολύχρωμες κλωστές στις ραφές. Αυτά τα τρικ μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι κάτι κρύβεται στο κενό.

4. Το τέλειο τζιν για… τριγωνικά οπίσθια
Τα τριγωνικά οπίσθια είναι αυτά που φαρδαίνουν καθώς κατεβαίνουν και συναντούν τους μηρούς. Και είναι και αυτά από τα «δύσκολα» -ως προς την ανεύρεση του κατάλληλου τζιν- οπίσθια αφού απαιτούν πάνω από όλα ισορροπία στην φόρμα. Το ιδανικό τζιν για αυτήν την περίπτωση είναι αυτό που είναι φτιαγμένο από βαρύ denim ύφασμα (σκληρό δηλαδή) με ελάχιστη ελαστικότητα μόνο και μόνο για να στρογγυλεύει το τέλος των οπισθίων. Επίσης, οι πίσω τσέπες πρέπει να είναι στρατηγικά τοποθετημένες είτε διαγώνια προς το κέντρο ή κοντά στην μεσαία κάθετη ραφή που χωρίζει τα οπίσθια στα δύο. Σκοπός είναι το βλέμμα να επικεντρώνεται στο κέντρο των οπισθίων και όχι στους εξωτερικούς μηρούς. Τέλος, αποφύγετε τα τζιν που είναι φαρδιά στα πόδια και δη στους μηρούς, για να μην ενισχύουν το «άνοιγμα» προς τα κάτω και προτιμήστε τα skinny jeans.

5. Το τέλειο τζιν για… φαρδιά οπίσθια
Ο νούμερο ένα κανόνας για να δείχνουν τα φαρδιά οπίσθια τέλεια είναι: Αποφύγετε τα τζιν που είναι φαρδιά στα πόδια και που σφιχταγκαλιάζουν μόνο το φαρδύτερο σημείο του σώματός σας και τίποτε άλλο κάνοντας και τα πόδια σας να φαίνονται φαρδιά. Οι ίσιες (όχι όμως πολύ στενές) ή boot-cut γραμμές, με τσέπες κοντά μεταξύ τους που τραβούν το βλέμμα στο κέντρο των οπισθίων, είναι οι ιδανικότερες γιατί δεν χρησιμοποιούν πολύ ύφασμα. Αντίθετα αφαιρούν όγκο από τις διαστάσεις σας και τονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις καμπύλες σας. Επίσης, αποφύγετε τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια γιατί είναι πιθανό να μην κουμπώνουν και έτσι να αναγκαστείτε να πάρετε μεγαλύτερο νούμερο, που θα σας είναι όμως πολύ φαρδύ στα πόδια και αυτό όπως είπαμε… δεν το θέλουμε!

6. Το τέλειο τζιν για… χαμηλά οπίσθια
Οι κυρίες με χαμηλά οπίσθια, όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται λίγη ανόρθωση. Αναζητήστε τζιν παντελόνια τύπου slim fit, γιατί δημιουργούν την ψευδαίσθηση ψηλότερων οπισθίων κυρίως επειδή κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα και λεπτότερα. Αλλά αποφύγετε τα τζιν που δεν έχουν πίσω τσέπες. Χωρίς κάποιες λεπτομέρειες που θα αποσπούν το βλέμμα το τζιν σας θα κάνει τα οπίσθιά σας να δείχνουν χαμηλότερα (και μεγαλύτερα) από όσο πραγματικά είναι. Ένα ακόμα στιλιστικό tip στην προκειμένη περίπτωση είναι να προσπαθείτε να συνδυάζετε το τζιν σας με ψηλοτάκουνα που, όπως, ξέρουμε έχουν την μαγική ιδιότητα να ανασηκώνουν τους πεσμένους μύες του σώματός μας (God bless high heels!)
 


www.in2life.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...