Έξυπνες ιδέες διακόσμησης (2ο μέρος)

Πέρα λοιπόν από την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, πολύ μεγάλη σημασία για ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα, παίζουν κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως η πρόβλεψη για λειτουργικές λύσεις, ο φωτισμός και ο εξαερισμός του σπιτιού και φυσικά η σωστή διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

- Ο καλός προγραμματισμός.
Υπάρχουν δύο βασικές αρχές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Καταρχήν θα πρέπει να μελετήσετε σωστά το φωτισμό των χώρων και δεύτερον να προνοήσετε σωστά τους αποθηκευτικούς χώρους. Τραβώντας λοιπόν τις απαραίτητες γραμμές για ρεύμα και πρίζες, δεν θα έχετε «μερεμέτια» στους τοίχους και δημιουργώντας άνετους και πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους, θα τακτοποιείτε εύκολα τα πράγματά σας. Προνοήστε για πρίζες τηλεφώνου, δικτύο internet, γραμμές για το συναγερμό, φώτα ασφαλείας για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος κ.λ.π.
- Φως και γρίλιες.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να φωτίσετε ένα δωμάτιο είναι να αποφύγετε να το φωτίσετε με ένα κεντρικό φως από το ταβάνι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι γρίλιες σας επιτρέπουν να ελέγξετε το φως που θα μπει σε ένα δωμάτιο.
 
Όταν λοιπόν οι γρίλιες είναι μισάνοικτες, δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά. Ένα άλλο επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι, ότι επιτρέπουν την είσοδο του φρέσκου αέρα και τον εξαερισμό του χώρου, ενώ απαγορεύουν στις έντονες  ακτίνες του ήλιου να μπουν μέσα στο χώρο.
- Φυσικό φως.
Το φυσικό φως είναι καθοριστικός παράγοντας, για να θεωρηθεί ένα σπίτι ή ένα γραφείο ικανοποιητικά σαν χώροι διαβίωσης. Δημιουργεί ένα συναίσθημα επαφής με τον υπόλοιπο εξωτερικό κόσμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η διαφορά κόστους ενός διαμερίσματος στον πρώτο, από τον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας.
 
Εάν λοιπόν, τώρα κατασκευάζετε το νέο σας σπίτι ή ανακαινίζεται το παλαιό, προβλέψτε μεγάλα πόρτες και παράθυρα που θα επιτρέπουν στο εξωτερικό φως να μπαίνει όσο το δυνατόν πιο πολύ μέσα στο σπίτι σας. Ένα ηλιόλουστο σπίτι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι αναντικατάστατο. Επιπλέον τα μεγάλα παράθυρα, εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερο εξαερισμό του εσωτερικού χώρου.

Υπαίθριοι χώροι



- Λειτουργικότητα και καλαισθησία.
Μεγάλη προσοχή και καλό σχεδιασμό, θα πρέπει να έχετε και για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, τις βεράντες ή τον κήπο. Ζούμε σε μια χώρα, που αρκετούς μήνες το χρόνο μπορούμε να χαιρόμαστε τους εξωτερικούς χώρους, φτάνει αυτοί να είναι λειτουργικοί και καλαίσθητοι.
Στους υπαίθριους λοιπόν χώρους, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία βασισμένη σε πρακτικές λύσεις που θα αναδεικνύουν αισθητικά τους χώρους. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχετε ένα ελκυστικό αποτέλεσμα, είναι να προσανατολιστείτε σε φυσικά υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο.
- Πάνω απ’ όλα η άνεση.
Ένας άνετος και καλά σχεδιασμένος και διακοσμημένος υπαίθριος χώρος αναψυχής, είναι όχι μόνο ένας απαραίτητος χώρος τον οποίο θα απολαμβάνετε και θα χαλαρώνετε, αλλά επιπλέον, αυτό μπορεί επίσης να είναι το πλεονέκτημα που θα δώσει υπεραξία και θα εντυπωσιάζει όχι μόνο του φίλους ή τους επισκέπτες σας, αλλά και τους ενδεχόμενους αγοραστές εάν κάποια στιγμή αποφασίσετε να πουλήσετε το σπίτι σας.
Επιλέξτε λοιπόν τα έπιπλά σας για τους υπαίθριους χώρους με μεγάλη προσοχή και γνώμονα την άνεση και την αισθητική.

Το female-shopαπό την κατηγορία "Σπίτι" προτείνει...
 

Ριχτάρι Διθέσιο

Σενίλ ριχτάρι για διθέσιο καναπέ. Υπάρχουν επίσης διαστάσεις για μονοθέσιο, τριθέσιο αλλά και τετραθέσιο.
Τιμή στο female - shop: €110.00
 

Μπαουλάκια σετ 3 τεμ. 

Τρία παραλληλόγραμμα μπαουλάκια-βαλίτσες από δερματίνη.
€124.00
Τιμή στο female-shop: €105.40
  Φωτιστικό Mood

Επιτραπέζιο φωτιστικό με μοντέρνο αμπαζούρ λευκό ή μαύρο.

Τιμή στο female-shop: €55.00
 

Καλάθια για άπλυτα

Δύο μπαμπού καλάθια με βάση και καπάκι από δερματίνη.
€84.00
Τιμή στο female-shop: €71.40
 

Μπαουλάκια σετ 3 τεμ. 

Τρία μπαουλάκια-βαλίτσες από δερματίνη.
€106.00
Τιμή στο female-shop: €90.10
 

Ριχτάρι Τριθέσιο

Σενίλ ριχτάρι για τριθέσιο καναπέ. Υπάρχουν επίσης διαστάσεις για μονοθέσιο, διθέσιο αλλά και τετραθέσιο.
Τιμή στο female - shop: €114.40


/fe-mail.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...