Πώς να μείνετε πιστοί στη δίαιτά σας κάτω από συνθήκες στρες

Το θέμα είναι σοβαρό και άκρως βασανιστικό. Είναι κάτι που έχει απασχολήσει λίγο πολύ τον καθένα από εμάς. Πώς μπορείς να μείνεις πιστός σε μια δίαιτα κάτω από συνθήκες έντονου στρες και πίεσης; Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Λίγο κρασί κάνει καλό: Μια μικρή ποσότητα κρασιού πριν από ένα γεύμα μπορεί να σας ‘’φτιάξει’’ την όρεξη. Να έχετε κατά νου ότι το κρασί έχει θερμίδες, οπότε μην τον παρακάνετε με την ποσότητα.

Φάτε από όλα αλλά με μέτρο: Πριν από μερικά χρόνια αυτή η  πρόταση ίσως ήταν παρακινδυνευμένη αλλά με μέτρο φαίνεται ότι όλα κάνουν καλό.

Μην παραλείπετε να προσλαμβάνετε τα αναγκαία λιπαρά οξέα. Ειδικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά, όπως τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα αμύγδαλα, δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σας.

Μην παραλείπετε το κρέας από τη διατροφή σας. Το κόκκινο κρέας είναι επιτρεπτό σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Μην παραμελείτε τον εαυτό σας: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Το φαγητό είναι ένα από αυτά. Για μερικούς είναι το υπερβολικό φαγητό αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε την όρεξή σας αλλά μην ξεχνάτε ότι καλό είναι επίσης να μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας.

Η άσκηση είναι ένα κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Στην αρχή μπορεί να αισθανθείτε ότι είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι στην κορυφή. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρμα σας, να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να απελευθερωθούν στο σώμα σας ενδορφίνες, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

Συζητήστε για το πρόβλημά σας: Κατ 'αρχάς, μιλήστε με το διαιτολόγο σας. Αυτός μπορεί να σας πει αν χειρίζεστε σωστά την κατάσταση. Αν αισθάνεστε υπερβολικά πιεσμένοι και στρεσαρισμένοι, ίσως είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό.

Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να πείτε στους φίλους και την οικογένειά σας, ίσως γιατί και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα. Υπάρχουν ακόμη συναισθήματα που δεν μπορείτε να εκφράσετε.

Μιλώντας με έναν ειδικό θα μπορέσετε να εκφράσετε αυτό που σας συμβαίνει και πώς αισθάνεστε γι 'αυτό. Θα μπορέσετε μεταξύ άλλων να μιλήσετε και για τη σχέση σας με το φαγητό. Αν έχετε δυσκολίες, ένας σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε μηχανισμούς προσαρμογής.

Αν η υπερφαγία είναι το πρόβλημά σας, η κουβέντα με έναν ειδικό θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση. Ίσως θα πρέπει να βρείτε κάτι που θα σας αποσπάσει την προσοχή από το φαγητό.

Αν χρειαστεί κλάψτε: Ο Θεός μας έδωσε τα δάκρυα για κάποιο λόγο. Να θυμάστε το παράδειγμα της χύτρας ταχύτητας. Όταν το φαγητό μέσα στη χύτρα είναι έτοιμο, ο ατμός πρέπει να βγει έξω. Το κλάμα είναι κάτι σαν τη βαλβίδα πίεσης στο σώμα σας.


cosmo.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...