Όταν η μαμά ξαναπαντρεύεται!

Είσαι χωρισμένη. Βρήκες ένα νέο, καλό, όμορφο σύντροφο που σε καλύπτει σε όλα; Έχεις και ένα παιδί όμως και δεν ξέρεις πως να του πεις, πως να του εκφράσεις και πως θα το πάρει το ίδιο;
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε συμβουλεύει πως πρέπει να το πεις στο παιδί και τι πρέπει να απαιτήσεις από τον νέο σου σύντροφο για να μην υπάρξουν προβλήματα!
Όταν κάτι τελειώνει, κάτι άλλο αρχίζει, σκεπτόμαστε συνήθως. Μια γυναίκα που έμεινε χωρίς σύντροφο, είτε λόγω χωρισμού είτε λόγω χηρείας, μπορεί να κάνει μία νέα αρχή, με ένα νέο σύντροφο και να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία για να ευτυχήσει.
Αυτή τη φορά βέβαια θα πρέπει να είναι προσεκτικότερη και επιλεκτικότερη, αφού τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Αν υπάρχουν παιδιά θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτική, γιατί ο νέος της σύντροφος ΔΕΝ είναι και πατέρας του παιδιού ή των παιδιών της, αλλά θα ζει μαζί τους και θα τα επηρεάζει.
Τι πρέπει να κάνει η μητέρα...
1.Θα πρέπει, καταρχήν, να αφήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει για να αφομοιώσουν τα παιδιά τη νέα κατάσταση, τη ζωή δηλαδή χωρίς το μπαμπά τους στο σπίτι.
2.Στη συνέχεια, για ένα επίσης μεγάλο διάστημα, τα παιδιά θα πρέπει να συναντούν το νέο σύντροφο ως φίλο ανάμεσα σε άλλους φίλους της μητέρας για να τον γνωρίσουν, χωρίς να ξέρουν την ιδιαίτερη σχέση της μητέρας τους μαζί του.
3.Κατόπιν η μητέρα μπορεί να εξηγήσει στα παιδιά ότι ήρθαν πιο κοντά με το συγκεκριμένο πρόσωπο και αποφάσισαν να είναι μαζί. Τότε θα ξεκινήσουν διερευνητικές συναντήσεις μαζί του για να φανεί αν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά και νέος σύντροφος.
Η μητέρα οφείλει να ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι ο σύντροφός της θα είναι για αυτά ένας μεγάλος, στοργικός φίλος και ο πατέρας τους θα είναι ένας και μοναδικός, αυτός που τα γέννησε μαζί της. Του οφείλουν σεβασμό και καλή συμπεριφορά, αλλά ο μπαμπάς τους δεν αντικαθίσταται από αυτόν.
Ο νέος σου σύντροφος πρέπει να σέβεται το παιδί σου!
Θα πρέπει να απαιτήσει από το νέο της σύντροφο να σεβαστεί και να υπολογίσει τα παιδιά της και να μην τα μαλώνει ποτέ! Μπορεί να τα συμβουλεύσει, να συζητήσει μαζί τους, να τα βοηθήσει αλλά η νουθεσία, η επίπληξη και η επιβολή συνεπειών αφορούν αποκλειστικά την ίδια και τον πατέρα των παιδιών.
Προσοχή!
Ο μητρικός ρόλος είναι πάνω απ’ όλους τους ρόλους μίας γυναίκας.
Βεβαίως έχει ανάγκη και δικαίωμα να ξαναφτιάξει τη ζωή της, έχει, όμως, ιερά υποχρέωση να διασφαλίσει πρώτιστα την ηρεμία, τη γαλήνη και την ευτυχία των παιδιών της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...