Θετική αύρα στο υπνοδωμάτιο σας!

Μη ξεχνάτε πως στο υπνοδωμάτιο σας περνάτε σχεδόν τις περισσότερες ώρες της ζωής σας.
Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που κοιμάστε, που κάνετε έρωτα, που χουζουρεύετε, που περνάτε πολλές ώρες... Γι’ αυτό το λόγο μέσα σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να αισθάνεστε όχι μόνο άνετα αλλά και όμορφα.

Ο χώρος πρέπει να σας εμπνέει και να είναι διακοσμημένος όμορφα, βασισμένος στην δική σας προσωπικότητα. Κύριο ρόλο σε μια κρεβατοκάμαρα παίζει φυσικά το κρεβάτι αλλά η επιλογή του είναι αυστηρά προσωπική.
Εσείς απλά πάρτε ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου σας από όσα θα διαβάσετε παρακάτω και κάντε πράξη όσες σας αρέσουν. Να θυμάστε πως η περίοδος των εκπτώσεων που διανύουμε είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να αλλάξετε την διακόσμηση του σπιτιού σας.


Κάντε το χώρο σας ρομαντικό
Εάν είστε ο ρομαντικός τύπος ανθρώπου τότε το υπνοδωμάτιο σας θα πρέπει να σας αντιπροσωπεύει. Ένα παλ αγαπημένο χρώμα στους τοίχους αντί του κοινού λευκού θα κάνει σίγουρα πιο ευχάριστο το χώρο σας.

Εαν επιλέξετε έντονα χρώματα, μη μπλέξετε περισσότερα από τρία γιατί ο χώρος θα βαρύνει.
 Κρεμάστε στους τοίχους παζλ ή κολάζ με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και κατεβάστε τους κοινούς πίνακες. Αντικαταστήστε τους με όμορφα τοπία που ταξιδεύουν μακριά το μυαλό.
Η επιλογή στις κουρτίνες είναι σίγουρα θέμα γούστου αλλά πάντοτε τα παλ χρώματα δίνουν αέρα στον χώρο. Προτιμήστε διπλές κουρτίνες μονόχρωμες και παίξτε με δύο διαφορετικά χρώματα ώστε να κάνετε αντίθεση.
Εάν πρόκειται για μεγάλο υπνοδωμάτιο αντικαταστήστε τις καρέκλες ή σκαμπό που τυχόν μπορεί να έχετε με μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ σε έντονα χρώματα που να ταιριάζουν με τα χρώματα των κουρτινών σας.
Τα λούτρινα κουκλάκια είναι όμορφα όχι μόνο για τα παιδικά δωμάτια. Στολίστε μικρά λούτρινα ζωάκια σε αρκετά σημεία και μην αμελήσετε σε καμία περίπτωση να βάλετε στο κομοδίνο σας τον αγαπημένο-η σας σε μια μεγάλη κορνίζα - καρδούλα!
Επίσης ένα ψηλό βάζο με λίγα φρέσκα λουλούδια αλλάζει αμέσως κάθε χώρο.

Μη γεμίζετε το δωμάτιο σας με πράγματα. Ελέγξτε τον ελεύθερο χώρο που έχετε και περιορίστε τις ιδέες σας.
Κάντε το χώρο σας πιο ζεστό
Για εσάς που δηλώνετε πιο συντηρητικοί και θέλετε ένα ναι μεν όμορφο υπνοδωμάτιο αλλά δε με το δικό του χαρακτήρα δεν έχετε παρά να δώσετε περισσότερο βάση στις λεπτομέρειες. Τα έντονα χρώματα ζεσταίνουν το χώρο αλλά δεν προτείνονται για τους τοίχους. Οι κουρτίνες με έντονα σχέδια μπορούν να αλλάξουν το υπνοδωμάτιο αλλά αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως όταν επιλέγετε έντονα χρώματα θα πρέπει να τα ταιριάζετε σωστά σε ένα χώρο. Δηλαδή, εάν το αγαπημένο σας χρώμα για παράδειγμα είναι το μπορντό και οι κουρτίνες σας έχουν μπορντό σχέδια θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτό το χρώμα και στην διακόσμηση σας. Μια παπλωματοθήκη, ένα βάζο, μια κορνίζα σε μπορντό χρώμα θα δέσουν το συνδυασμό όμορφα χωρίς να βαραίνουν το χώρο.
Εάν μπλέξετε αρκετά έντονα χρώματα μεταξύ τους δε θα έχετε ωραίο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση τα παλ χρώματα συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους (π.χ. γαλάζιο με ανοιχτό πράσινο ή ροζ).
Δείτε το χώρο σας συνολικά και αλλάξτε ό,τι σας φαίνεται περίεργο στο μάτι. Το χαλί που θα επιλέξετε προσέξτε να κινείται στους χρωματικούς τόνους του δωματίου σας και μην το επιλέξετε μόνο με κύριο παράγοντα το γούστο σας εκείνη τη στιγμή που το αγοράζετε.

Ένας λιτός και όμορφα διαμορφωμένος χώρος ξεχωρίζει πάντοτε για το ιδιαίτερο στύλ του..
Τα χαλιά πάντοτε πρέπει να δίνουν ένα διαφορετικό και χαρούμενο τόνο στο χώρο και γι’ αυτό τα χρώματα τους πρέπει να συνδυάζονται σωστά με τα έπιπλα και τη διακόσμηση σας. Να έχετε υπ’ όψη σας πως περισσότερα από 3 έντονα χρώματα βαραίνουν το χώρο.
Κάντε το χώρο σας αισθησιακό
Εάν θέλετε να αλλάξετε εύκολα και γρήγορα το χώρο σας και να κάνετε μια γλυκιά έκπληξη στο-η σύντροφό σας αλλάζοντας για μια βραδιά το υπνοδωμάτιο σας σε πιο αισθησιακό και ερωτικό δεν έχετε παρά να αγοράσετε μια σαμπάνια, 5 κατακόκκινα τριαντάφυλλα και μερικά ρεσό με το αγαπημένο σας άρωμα.
Κρατήστε το ένα τριαντάφυλλο, κόψτε το μισό κοτσάνι του και αφήστε το στο μαξιλάρι που κοιμάται ο-η σύντροφος σας μαζί με ένα γλυκό μήνυμα με τις διαθέσεις σας! Τα υπόλοιπα τέσσερα τριαντάφυλλα μαδήστε τα και σκορπίστε τα στο χώρο. Στο χαλί, στο κομοδίνο, στα έπιπλα, παντού!
Μοιράστε τα ρεσό στο υπνοδωμάτιο σε ασφαλή σημεία ώστε να καούν και να σβήσουν μόνα τους. Θυμηθείτε να τα ανάψετε μερικά λεπτά πριν έρθει ο-η σύντροφός σας και εάν δεν επαρκούν ως πλήρης φωτισμός του δωματίου ανάψτε ένα πολύ μικρό φωτάκι σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα πλην του λευκού. Στο κομοδίνο του-της αφήστε δύο γυαλισμένα ποτήρια και την σαμπάνια η οποία πρέπει να είναι παγωμένη!
Έτσι απλά και τόσο γρήγορα μπορείτε να κάνετε θαύματα και το μόνο σίγουρο είναι πως ο-η σύντροφος σας θα ξετρελαθεί και θα χαρεί ιδιαίτερα με την ερωτική διάθεση του χώρου. Μην ξεχνάτε επίσης πως μια τέτοια έκπληξη όχι μόνο αλλάζει γενικά την διάθεση ενός ζευγαριού αλλά φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους που δεν έχουν πλέον αρκετό χρόνο να περνούν μαζί λόγω αρκετών υποχρεώσεων.
Η παραπάνω ιδέα είναι αρκετά έξυπνη και για ραντεβού που θα μείνουν αξέχαστα! Μόνο που στην περίπτωση των ραντεβού θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει και γεύμα διότι ως γνωστό «ο έρωτας περνά πρώτα από το στομάχι»!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...