Σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία, τα παιδιά που πίνουν γάλα αντιμετωπίζουν ως και 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου στην ενήλικη ζωή τους.
Μάλιστα, η κατανάλωση μόλις 250 ml γάλακτος ημερησίως είναι αρκετή για να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στους όγκους του εντέρου, σημειώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Αmerican Journal of Εpidemiology». Οι επιστήμονες συμπληρώνουν ότι το «κλειδί» για την αντικαρκινική δράση του γάλακτος κρύβεται στην καθημερινή κατανάλωσή του επί αρκετά χρόνια κατά την παιδική ηλικία.
Επιπρόσθετα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μαθητές που έπιναν γάλα κάθε ημέρα, για τουλάχιστον τέσσερα ως έξι χρόνια, αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 20% πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου αργότερα στη ζωή τους.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από σύγκριση 562 ασθενών με καρκίνο του εντέρου ηλικίας 30-69 ετών και αντίστοιχου αριθμού υγιών εθελοντών. Κάθε εθελοντής απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και τον τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά έπινε γάλα στη σχολική του ζωή.
Η μακροχρόνια κατανάλωση γάλακτος οδηγεί σε συγκέντρωση υψηλών επιπέδων ασβεστίου στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να προστατεύσει το έντερο από βλάβες ή να οδηγήσει σε «εξολόθρευση» των καρκινικών κυττάρων προτού σχηματιστεί κάποιος όγκος.
Μάλιστα, η κατανάλωση μόλις 250 ml γάλακτος ημερησίως είναι αρκετή για να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στους όγκους του εντέρου, σημειώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Αmerican Journal of Εpidemiology». Οι επιστήμονες συμπληρώνουν ότι το «κλειδί» για την αντικαρκινική δράση του γάλακτος κρύβεται στην καθημερινή κατανάλωσή του επί αρκετά χρόνια κατά την παιδική ηλικία.
Επιπρόσθετα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μαθητές που έπιναν γάλα κάθε ημέρα, για τουλάχιστον τέσσερα ως έξι χρόνια, αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 20% πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου αργότερα στη ζωή τους.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από σύγκριση 562 ασθενών με καρκίνο του εντέρου ηλικίας 30-69 ετών και αντίστοιχου αριθμού υγιών εθελοντών. Κάθε εθελοντής απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και τον τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά έπινε γάλα στη σχολική του ζωή.
Η μακροχρόνια κατανάλωση γάλακτος οδηγεί σε συγκέντρωση υψηλών επιπέδων ασβεστίου στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να προστατεύσει το έντερο από βλάβες ή να οδηγήσει σε «εξολόθρευση» των καρκινικών κυττάρων προτού σχηματιστεί κάποιος όγκος.