Τα Καλά Λιπαρά: Πολύτιμος Σύμμαχος Ομορφιάς.

Tα καλά λιπαρά ω3 και ω6 είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία όλων των κυττάρων του οργανισμού, το ενδοκρινικό σύστημα και την μείωση της χοληστερίνης. Είναι όμως αδιαμφισβήτητα και ένας πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς μας μιας και επηρεάζουν με τέτοιο τρόπο την λειτουργία του οργανισμού μας έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά και στην εξωτερική μας εμφάνιση.


Γιατί;
Τα καλά λιπαρά προσελκύουν νερό στα αφυδατωμένα κύτταρα του δέρματος και στο συνδετικό ιστό, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και επίσης
προωθούν την αποθήκευση των υδατανθράκων ως γλυκογόνο στους μυς κι όχι ως λίπος στα λιποκύτταρα. Επίσης ευαισθητοποιούν τους υποδοχείς των λιποκυττάρων στις επιδράσεις της νοραδρεναλίνης, μιας βασικής ορμόνης για την κινητοποίηση και την καύση λίπους.

Αποτέλεσμα; Βελτιώνουν την υφή του δέρματος και ενισχύουν την πυκνότητα της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα, βοηθούν στην σωστή χρήση των υδατανθράκων και δραστηριοποιούν την καύση του λίπους. Με όλα τα παραπάνω εννοείται ότι βελτιώνεται και ένα από τα πιο δύσκολα αισθητικά προβλήματα των γυναικών…. η κυτταρίτιδα! Δεν εξαφανίζεται βέβαια…. αλλά γίνεται λιγότερο ορατή! Δεν είναι και λίγο…

Ιδού και 5 τρόποι για να αυξήσετε την κατανάλωση των «καλών» λιπαρών.

1. Τρώτε τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαία ψάρια όπως σολομό, ρέγκα κολιό, σαρδέλες, πέστροφα ή σκουμπρί.

2. Εντάξτε σχεδόν καθημερινά στη διατροφή σας υγιεινούς ανάλατους ξηρούς καρπούς, καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι και λιναρόσποροι.

3. Χρησιμοποιείτε πάντα στα φαγητά παρθένο ελαιόλαδο και στις σαλάτες αγουρέλαιο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή ωμό λινέλαιο ψυχρής πίεσης.

4. Προτιμάτε το άπαχο κρέας των πουλερικών και τα αποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά.

5. Αντικαταστήστε ένα μέρος των ζωικών πηγών πρωτεϊνών με φυτικές πηγές, όπως φασόλια, σόγια, ρεβίθια ή αρακά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...