Κάνε ό,τι κάνουν!

Ποια γυναίκα δεν επιθυμεί μία νεανική και καλής ποιότητας επιδερμίδα; Υπάρχει τρόπος να την αποκτήσουμε!
Zητήσαμε τη βοήθεια τεσσάρων γυναικών, οι οποίες δεν είναι μόνο όμορφες, αλλά και ως δερματολόγοι ειδικές στο θέμα της ομορφιάς. Μοιράστηκαν μαζί μας τη δική τους καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, τα προϊόντα και τις θεραπείες που χρησιμοποιούν και μας αποκάλυψαν τα  μυστικά της λάμψης τους. Τι λες; Είσαι έτοιμη να κλέψεις τα μυστικά τους;


Βάλια Μουσάτου
Δερματολόγος
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mater Misericordiae University Hospital στο Δουβλίνο. Είναι επιστημονική συνεργάτις στο νοσοκομείο
«Α. Συγγρός»
Παναγιώτα Ρήγα
ΔερματολόγοςΑποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Μετά την ειδικότητα
από το «Α. Συγγρός» εξειδικεύτηκε στη Δερματοχειρουργική και τις επεμβατικές θεραπείες στο Τμήμα Πλαστικής του ίδιου νοσοκομείου.
Θεοδώρα Φατσέα
Δερματολόγος
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία όπου άσκησε μέρος της  ειδικότητάς της. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Athens Beverly  Hills.
Μαρία Μαυρίδου
Δερματολόγος
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε την
ειδικότητα της Δερματολογίας Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός». Είναι γενική διευθύντρια στο Κέντρο Laser και Ιατρικής  Αισθητικής «Neotis»
Βάλια Μουσάτου  
Η αντιγήρανση για μένα είναι στάση ζωής. Ως δερματολόγος και γυναίκα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ομορφιά του δέρματος. Για να αντισταθώ στη φθορά του χρόνου το μυστικό μου είναι ο συνδυασμός ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής με τις γνώσεις της σύγχρονης δερματολογίας. Στην κατεύθυνση αυτή με βοηθούν η ισορροπημένη διατροφή που συμβάλλει στην ανανέωση του δέρματός μου  μέσω αντιοξειδωτικών ουσιών των τροφών, καθώς και η τακτική άσκηση μέσω της αύξησης της μικροκυκλοφορίας που συντελεί στην απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών του μεταβολισμού. Ο ήλιος και το κάπνισμα είναι οι κυριότεροι εχθροί του δέρματός μου, οπότε τους αποφεύγω συστηματικά με καθημερινή χρήση αντηλιακού όλες τις εποχές του χρόνου. Ως μη καπνίστρια, επωφελήθηκα ιδιαίτερα από την απαγόρευση του καπνίσματος, αποφεύγοντας έτσι και το παθητικό κάπνισμα.
Καθημερινή περιποίηση
Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου περιλαμβάνει σχολαστικό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό της με κρεμώδες καθαριστικό το οποίο δεν ξεβγάζεται με νερό, καθώς το δέρμα μου είναι ξηρό και αφυδατώνεται εύκολα. Χρησιμοποιώ το Physiogel Cleanser της Stiefel. Το πρωί -και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα- χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα με χρώμα και αντηλιακό αντί για μέικ απ, ενώ το καλοκαίρι αντηλιακό με χρώμα και υψηλό δείκτη προστασίας, Frezyderm/Avene.
Αντιγηραντική φροντίδα
Η κύρια αντιγηραντική φροντίδα γίνεται το βράδυ καθώς τα περισσότερα προϊόντα με τέτοιες ιδιότητες περιέχουν ουσίες που είτε είναι ευαίσθητες στον ήλιο είτε κάνουν το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο (π.χ. παράγωγα βιταμίνης Α, οξέα φρούτων, λευκαντικές ουσίες).
Προτιμώ για ενυδάτωση και μικροαπολέπιση κρέμες με οξέα φρούτων (AHA), και μου ταιριάζουν ιδιαίτερα οι κρέμες με οξέα της Dekaz. Επειδή κάνω εύκολα κηλίδες και δυσχρωμίες από τον ήλιο, χρησιμοποιώ κατά περιόδους προϊόντα με λευκαντικές ιδιότητες, π.χ. το σετ active Atache. Εξασφαλίζω έτσι ομοιοχρωμία και λάμψη στην επιδερμίδα μου. Κατά καιρούς, για επιπλέον ενυδάτωση χρησιμοποιώ ορό με υαλουρονικό οξύ κάτω από τις πρωινές κρέμες. Βρίσκω ιδιαίτερα κατάλληλο το Yalouronic drops της Mey.
Extra φροντίδα
Για θεραπεία πρόληψης εφοδιάζω συχνά το δέρμα μου με βιταμίνες, υαλουρονικό και ανόργανα στοιχεία με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας και δεν λέω όχι στα ενέσιμα υλικά που σβήνουν τις ρυτίδες (μπότοξ-υαλουρονικό).
Παναγιώτα Ρήγα
Ανήκω στις τυχερές, καθώς έχω ένα γονιδιακά καλό δέρμα. Πριν γίνω δερματολόγος δεν το πρόσεχα ιδιαίτερα. Τώρα όμως γνωρίζω τις
ανάγκες του και μεγαλώνοντας θέλω να το φροντίζω όσο καλύτερα γίνεται. Πιστεύω ότι το δέρμα μας αντανακλά τη συνολική μας σωματική υγεία και την ψυχολογική μας ισορροπία. Γι' αυτό αποφεύγω το κάπνισμα, τρώω ισορροπημένα και υγιεινά (πολλά λαχανικά και φρούτα, ψωμί ολικής αλέσεως και ζυμαρικά, μαύρη ζάχαρη) ασκούμαι σε συστηματική βάση, προσπαθώ να κοιμάμαι 8 ώρες το βράδυ. Επίσης επιδιώκω να βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπάνε και να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και εκτονώνουν το καθημερινό στρες. Χαμογελώ όσο πιο συχνά γίνεται και κρατώ μια αισιόδοξη και θετική στάση απέναντι στη ζωή.
Καθημερινή περιποίηση
Πρωί-βράδυ πλένω το πρόσωπό μου με ένα ήπιο καθαριστικό. Αγαπημένα μου είναι το Hyfac gel και το Effaclar mousse. Επειδή φοράω φακούς επαφής, ξεβάφομαι με το Eau demaquillant της Aderma, ένα απαλό, μη ερεθιστικό προϊόν που βασίζεται στη βρόμη και δεν ξηραίνει το δέρμα. Θεωρώ ότι η αντηλιακή προστασία είναι το πιο σημαντικό όπλο ενάντια στη γήρανση. Το χειμώνα χρησιμοποιώ καθημερινά κρέμα ημέρας με SPF 15, και κυρίως την Aveeno Positively Luminous, η οποία βασίζεται στις ευεργετικές δράσεις της σόγιας, ενυδατώνει, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και προλαμβάνει τη δημιουργία κηλίδων. Το καλοκαίρι χρησιμοποιώ δείκτη προστασίας πάνω από 30 και στις διακοπές το extreme fluid ANTHELIOS SPF 50. Φέτος χρησιμοποίησα πολύ το αντηλιακό της Roc SPF 50 extreme soleil dry skin, που επειδή περιέχει υαλουρονικό οξύ το φορούσα χωρίς κρέμα ημέρας. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα βράδια χρησιμοποιώ πάντα ενυδατική και αντιοξειδωτική κρέμα. Αγαπημένες μου είναι η Aveeno ultra calming, με καταπληκτικό άρωμα χαμομηλιού, η Lipoic acid ή η Terproline face της Synchroline. Το χειμώνα, κατά διαστήματα, κάνω αντιγηραντικές θεραπείες.
Αντιγηραντική φροντίδα
Ταιριάζουν πολύ στην επιδερμίδα μου τα οξέα φρούτων, οπότε από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο χρησιμοποιώ κάθε βράδυ την ultra smoothing cream της Neostrata ή τη Volpaderm AHA 10 plus cream της Frezyderm. Τα οξέα αναστρέφουν τη φωτογήρανση του καλοκαιριού, ενυδατώνουν και κάνουν την επιδερμίδα λαμπερή και σφριγηλή. Για τα μάτια προτιμώ την Bionic eye plus cream της Neostrata, η οποία περιέχει πολυϋδροξυοξέα (ΡΗΑ), ουσίες με αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, δύο με τρεις μήνες το χρόνο κάνω θεραπεία με ένα σέρουμ που περιέχει βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το Fillast serum της Synchroline ή το Silken serum της Evdermia.
Extra φροντίδα
Σε περίπτωση που έχω ξενυχτήσει ή θέλω να δείχνω πολύ φρέσκια, φροντίζω το δέρμα μου με τη Flavo-C mask της Dermaconcept. Απλώνω ένα παχύ στρώμα σε όλο το πρόσωπο και την αφήνω 20 λεπτά να στεγνώσει (συνήθως ξαπλώνω και χαλαρώνω). Βγαίνει σαν μια μεμβράνη (peel off mask) καθαρίζοντας το δέρμα και αφήνοντάς το λείο και λαμπερό.
Θεοδώρα Φατσέα
Ένα υγιές και νεανικό δέρμα απαιτεί συνδυασμό καθημερινής φροντίδας και τήρηση ορισμένων διατροφικών και προσωπικών συνηθειών. Ως προς το δεύτερο, φροντίζω ώστε το πρωινό μου να περιλαμβάνει ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι και δημητριακά με αμύγδαλα. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνω τις απαραίτητες αντιοξειδωτικές βιταμίνες (C και Ε) και ιχνοστοιχεία.
Καθημερινή περιποίηση
Καθαρίζω το πρόσωπό μου με το βιολογικό καθαριστικό gel Evolve (το οποίο μπορείς να προμηθευτείς από το www.simplygreen), το οποίο μεταμορφώνεται σε γαλάκτωμα μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, κρατώντας την επιδερμίδα μου ενυδατωμένη. Στη συνέχεια χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών της Version με βιταμίνη Κ (βοηθά στους μαύρους κύκλους) και τον συσφιγκτικό-αντιρυτιδικό ορό Biologica με υαλουρονικό οξύ της Dermaceuticals. Πριν το μακιγιάζ δεν ξεχνώ ποτέ το αντηλιακό, το οποίο τη συγκεκριμένη περίοδο  έχει SPF 25 και είναι το sun care cream της MEY, με προβιταμίνη Β5, C και Ε. Το βράδυ κάνω πάντα ντεμακιγιάζ με το πρωινό καθαριστικό, ενώ στα μάτια χρησιμοποιώ τη λοσιόν ντεμακιγιάζ Sensibio H2O της Bioderma. Η βραδινή περιποίηση του δέρματός μου περιλαμβάνει προϊόντα που ενεργοποιούν την κυτταρική ανανέωση, και ένα από αυτά είναι το Vibran C Cream και Vibran eye gel της σειράς Athens-Beverly Hills Cosmetics, το οποίο περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμίνης C και λιποϊκού οξέος, που διεγείρουν την ανανέωση του κολλαγόνου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Δεν ξεχνώ ποτέ τα χείλη, τα οποία φροντίζω με το Vibran C lip treatment της ίδιας σειράς, με βιταμίνη C και Ε. Ο τύπος του δέρματός μου είναι κανονικός προς μεικτό, γι� αυτό μια φορά την εβδομάδα κάνω ένα απαλό scrub προσώπου με το Noir Mineral Exfoliating Cleanser της Athens Beverly Hills Cosmetics, με βιοενεργά ορυκτά που ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση. Τα συμπληρώματα διατροφής που παίρνω είναι βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ που βοηθούν το δέρμα μου ενάντια στις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.
Αντιγηραντική φροντίδα
Όσον αφορά στις αντιγηραντικές θεραπείες που ακολουθώ, φροντίζω να κάνω 2-3 πίλινγκ το χρόνο για την ανανέωση της επιδερμίδας μου και ανά 6 μήνες Botox και αυτόλογη μεσοθεραπεία, που αξιοποιεί το δικό μου πλάσμα, απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη σωστή λειτουργία των ιστών και την αναπαραγωγή κολλαγόνου.
Τι συστήνουν οι δερματολόγοι για υγιή επιδερμίδα
Φρόντισε να:
  • πίνεις άφθονο νερό (το λιγότερο 8 ποτήρια την ημέρα)
  • ακολουθείς ευλαβικά την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας σου
  • μην βγαίνεις ποτέ έξω χωρίς την προστασία αντιηλιακού σου
  • κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες
  • καταναλώνεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά ώστε να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά.
  • ξεκινάς την ημέρα σου πίνοντας ένα ποτήρι χλιαρό νερό που αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Μαρία Μαυρίδου
Μία συνήθεια που διατηρεί όλο τον οργανισμό μου αλλά και το δέρμα μου ενυδατωμένο είναι το ότι ξεκινάω τη μέρα μου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο προσθέτω λίγες σταγόνες λεμονιού και κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνω πάνω από 3 λίτρα νερό. Επίσης καταναλώνω 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και έχει αντιοξειδωτική δράση ή ταραξάκο (βότανο από την Κρήτη), το οποίο βοηθά στην αποφυγή κατακρατήσεων.
Σχεδόν καθημερινά καταναλώνω 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς που βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και cranberies και blueberries, τα οποία έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και δίνουν λάμψη στο δέρμα. Σε περιόδους έντονου στρες και κούρασης λαμβάνω το πρωί συμπλήρωμα με σύμπλεγμα βιταμινών Β και ένα δεύτερο με Ω 3,6 και 9.
Καθημερινή περιποίηση
Κάθε πρωί και βράδυ δεν ξεχνώ να πλένω το πρόσωπό μου με το Gel Hyfac (Biorga), ξεπλένοντάς το πολύ σχολαστικά με άφθονο κρύο νερό. Έχοντας ένα δέρμα το οποίο δεν ανέχεται πολύ λιπαρά ή ερεθιστικά προϊόντα, χρησιμοποιώ την ενυδατική Hydracristal (Uriage)
σε μορφή fluide, η οποία είναι καλά ανεκτή και από ευαίσθητα και από λιπαρά δέρματα. Έχοντας έναν σκουρόχρωμο φωτότυπο, με τάση του προσώπου μου για δημιουργία πανάδων, μισή ώρα πριν φύγω από το σπίτι δεν ξεχνώ χειμώνα-καλοκαίρι την αντηλιακή emulsion Minesol (Roc) με SPF30, το οποίο ανανεώνω κάθε 3 ώρες.
Αντιγηραντική φροντίδα
Ένα από τα αδύναμα σημεία του προσώπου μου που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα είναι τα μάτια, και συγκεκριμένα τα κάτω βλέφαρα. Έχοντας έντονους μαύρους κύκλους, οι οποίοι επιδεινώνονται με την κούραση και τον μη επαρκή ύπνο, τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ κάθε βράδυ τη νέα κρέμα ματιών της Roc, Sublime Energy, που βασίζεται σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία, αυτήν του βιοηλεκτρισμού. Στο
υπόλοιπο πρόσωπο και το λαιμό χρησιμοποιώ το serum Derma Ox (La Roche Posay), το οποίο δρα ενάντια στη γλυκοζυλίωση των πρωτεϊνών και έχει καλή αντιοξειδωτική δράση.
Extra φροντίδα
Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνω ενέσιμη μεσοθεραπεία σε πρόσωπο, λαιμό, μπούστο και χέρια με ένα κοκτέιλ βιταμινών, αμινοξέων, πολυνουκλεοτιδίων, υαλουρονικού οξέος και αυξητικών παραγόντων. Αυτό δίνει έντονη ενυδάτωση, σφριγηλότητα και λάμψη. Κάθε 2 χρόνια κάνω θεραπεία με το σύστημα μονοπολικής ραδιοσυχνότητας Thermage στην περιοχή των ματιών, η οποία βοηθά στους μαύρους κύκλους και διορθώνει τη λεπτή ρυτίδωση των βλεφάρων. Κάθε ενάμιση με δύο χρόνια διορθώνω τις ρινοπαρειακές ρυτίδες με εμφύτευμα υαλουρονικού Restylane, ενώ συμπληρώνω και την απώλεια όγκου στα ζυγωματικά με Restylane Perlane. Κάθε χειμώνα ανανεώνω τα επιδερμικά κύτταρα και απαλλάσσομαι από μικρές δυσχρωμίες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί το καλοκαίρι με θεραπεία με το laser Fraxel Dual, το οποίο δίνει απίστευτη λάμψη και σφρίγος στην επιδερμίδα.
    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...