Tips... αποτρίχωσης!

Ο τρόπος της ζωής σας θα σας οδηγήσει στη μέθοδο αποτρίχωσης που σας ταιριάζει. Καλό είναι να δοκιμάσετε τουλάχιστον μια φορά την κάθε μέθοδο, ώστε να αποφασίσετε ποια είναι ιδανική για την περίπτωσή σας.


Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αποτριχωτική μέθοδο για πρώτη φορά, καλό είναι να κάνετε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια του σώματος για να βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα σας δεν ερεθίζεται.
Η καλύτερη στιγμή για αποτρίχωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο. Η επιδερμίδα είναι απαλή και κατάλληλα προετοιμασμένη γι' αυτό το «σοκ»! Αμέσως μετά την αποτρίχωση, όποια μέθοδο κι αν έχετε ακολουθήσει, μην εκτίθεστε στον ήλιο. Οι πόροι έχουν ανοίξει, η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη και μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί.
Επίσης, αποφύγετε να μπείτε στη θάλασσα, γιατί επιδερμίδα σας θα τσούζει από το αλάτι, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει ξυράφι.
Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στο πίσω ή στο πλαϊνό μέρος της συσκευασίας. Θα σας βοηθήσουν ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και να αποφύγετε τυχόν μικροατυχήματα.
Κερί
Ιδανικό για τις περισσότερες περιοχές του σώματος, όπως τα χέρια και η περιοχή μπικίνι. Το κερί απαλύνει την τρίχα και τη λεπταίνει, ενώ παράλληλα την αποδυναμώνει, με αποτέλεσμα να αργεί να βγει. Μπορεί να περάσουν βδομάδες για να ξανακάνετε αποτρίχωση. Οι περισσότερες γυναίκες το αποφεύγουν γιατί δεν αντέχουν τον πόνο. Αν το χρησιμοποιείτε μόνες στο σπίτι, για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες απλώστε πούδρα στο σώμα ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα του δέρματος. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε το κρύο κερί γιατί πολλές φορές το ζεστό προκαλεί επιπλέον ερεθισμούς. Για να έχει αποτέλεσμα η μέθοδος, η τρίχα πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον τρία χιλιοστά. Μετά την αποτρίχωση με κερί ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό χωρίς σαπούνι, ενώ καλό είναι για τις επόμενες 24 ώρες να μη βάλετε αποσμητικό, άρωμα ή πούδρα.
Αποτριχωτικές κρέμες
Είναι ιδανικές για όλες τις περιοχές του σώματος. Τα συστατικά που περιέχουν αποδυναμώνουν την τρίχα οπότε αργεί αρκετά να επανεμφανισθεί. Δεν προκαλούν ερεθισμούς αλλά καλό είναι να μην τις χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο. Η χρήση είναι απλή και γρήγορη, αφού χρειάζονται μόνο 5-8 λεπτά και το βασικότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν προκαλούν πόνο. Αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή υποφέρετε από αλλεργίες κάντε ένα μικρό τεστ απλώνοντας μικρή ποσότητα σε κάποιο σημείο για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας προκαλεί ερεθισμούς. Βρέξτε με ζεστό νερό το δέρμα στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε ώστε να μαλακώσει. Σκουπίστε το καλά και στη συνέχεια απλώστε την κρέμα. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν πάνω στη συσκευασία και σε καμία περίπτωση μην αφήνετε την κρέμα στο δέρμα περισσότερο.
Ηλεκτρικές συσκευές
Είναι ιδανικές για να αποτριχώσετε τα πόδια. Οι ηλεκτρικές συσκευές αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα της και την αποδυναμώνουν. Δεν προκαλούν ερεθισμούς και δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα. Επίσης η τρίχα χάνει τη δύναμή της και αργεί να ξαναβγεί.
Μην τη χρησιμοποιείτε στην περιοχή μπικίνι αφού υπάρχει περίπτωση να ερεθιστεί. Φροντίστε το δέρμα σας να είναι απόλυτα στεγνό και μην ξεχνάτε αμέσως μετά την πλούσια ενυδάτωση.
Ταινίες αποτρίχωσης
Θεωρούνται ιδανικές για τα πόδια, την περιοχή μπικίνι και τα χέρια. Οι ταινίες δεν κόβουν την τρίχα αλλά την απομακρύνουν από τη ρίζα, έτσι ώστε να αργεί να επανεμφανισθεί.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε ταινίες ειδικά αν παίρνετε φάρμακα ή προϊόντα που περιέχουν Α-υδροξύ γιατί επηρεάζουν την επιδερμίδα και την κάνουν πιο ευαίσθητη.
Ξυράφι
Είναι το πιο ιδανικό μέσο αποτρίχωσης για τα πόδια και τις μασχάλες. Θεωρείται η πιο εύκολη και γρήγορη μέθοδος αποτρίχωσης. Ακόμα κι αν βιάζεστε είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε λείο δέρμα. Το μυστικό για να αποφύγετε ερεθισμούς ή κοψίματα είναι πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα να απλώσετε σε νωπό δέρμα ένα ενυδατικό ζελ που θα το αφήσετε να δράσει για 1-2 λεπτά. Αυτό θα απαλύνει την επιδερμίδα και θα την προετοιμάσει. Τεντώστε το δέρμα σας και ξυρίστε με φορά αντίθετη από αυτήν της τρίχας.


http://woman.eportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...