Ρέτρο χωρίς μέτρο

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Jerry Hall, Katy Perry, Amy Winehouse, Britney Spears, Debby Harry, Lily Allen και Kate Moss με τον Slash? Για να σε απαλλάξω από την σκέψη αυτού του πραγματικά δύσκολου γρίφου, θα το πάρει το ποτάμι.


Wheels and Doll Baby λέγεται ότι πιο vintage φοράει το Hollywood τη σήμερον ημέρα. Και νύχτα. Το κατάστημα και η ιδέα λανσαρίστηκαν το 1987, και φαντάσου τη Melanie Greensmith σαν τη Vivienne Westwood της Αυστραλίας, που δημιούργησε με τον τότε σύζυγο της μια μπουτίκ με ότι πιο εκκεντρικό θα μπορούσε να φορεθεί τότε. Το λεοπάρ και οι νεκροκεφαλές αποτελούν φυσικά “σημαίες” του brand που η φήμη του εξαπλώθηκε με τα χρόνια. Σήμερα το Wheels and Doll Baby συνεργάζεται με την Dita von Teese σε μια συλλεκτική σειρά ρούχων, τα οποία, όπως μπορείς να μαντέψεις, είναι ήδη sold out. Αν αναρωτιέσαι που να τρέχεις τώρα μέχρι την Αυστραλία να παραγγέλνεις, σε ενημερώνω ότι η συλλεκτική ζακέτα της Dita με την υπογραφή της, είναι διαθέσιμα και από το asos.com
retro ρούχα έχουν τι μαγική ικανότητα να μεταμορφώνουν το σώμα σου, θες επειδή ο κορσές ήταν βασικό συστατικό της γκαρνταρόμπας, θες επειδή το φυσιολογικό και υγιές γυναικείο σώμα είναι στο σχήμα της κλεψύδρας, τα retro κορίτσια δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την φιγούρα τους. Τα retro ρούχα δίνουν έμφαση στην μέση, που τα τότε πρότυπα πρόσταζαν να είναι σαν “δαχτυλίδι” (ρώτα τη μαμά σου και θα καταλάβεις) και κατέληγαν είτε σε πολύ εφαρμοστές φόρμες είτε σε πολύ ανοιχτές γραμμές.
Κάπως έτσι δηλαδή
ermoumag ermoumag 50s dresses Ρέτρο χωρίς μέτρο
Είμαι σίγουρη ότι έχω αφυπνίσει, αν όχι ξυπνήσει, την Betty Draper μέσα σου, και αν δεν το έχω κάνει ακόμα, τότε θα βάλω τα μεγάλα μέσα που ακούνε στο όνομα του Βασίλη Παυλίδη. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, οπότε μην νομίζεις ότι κάνω διαφήμιση, αλλά ότι είναι καλό αξίζει να μαθαίνεται, και ο συγκεκριμένος είναι. Τουλάχιστον οι ποδιές του. Ναι ναι, καλά άκουσες, εν έτη 2011 ένας άνδρας σχεδιάζει και ράβει ποδιές κουζίνας που θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικαταστήσουν οτιδήποτε άλλο φοράς μες το σπίτι, καθώς είναι σαν ρούχα υψηλής ραπτικής. Αυτό είναι το σκεπτικό άλλωστε πίσω από την δημιουργία τους: να μην καταλαβαίνει κανείς ότι φοράς ποδιά. Ο Βασίλης είναι στυλίστας, διακοσμητής, επιμελητής εκθέσεων και από το 2008 ασχολείται με το event planner, σχεδίασε τις πρώτες του ποδιές για το εστιατόριο μιας φίλης του και μετά απ’ αυτό, προέκυψαν αυτές:
ermoumag ermoumag green apron Ρέτρο χωρίς μέτρο
ermoumag ermoumag red flowers apron1 Ρέτρο χωρίς μέτρο
ermoumag ermoumag purple apron Ρέτρο χωρίς μέτρο

ermoumag ermoumag mykonos blue apron Ρέτρο χωρίς μέτρο


http://www.ermoumag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...