5 λόγοι που το γυμναστήριο σε παχαίνει

Ξεκίνησες με πάθος να πηγαίνεις και πάλι στο γυμναστήριο! Κι ενώ περιμένεις με τον ιδρώτα που χύνεις να χωράς εντός ολίγου στο περσινό μπικίνι, το γυμναστήριο μπορεί να σε παχαίνει τελικά, φέροντας ουσιαστικά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες!
Άλλαξε συνήθειες και κάνε τη γυμναστική σου αποδοτική!


1. Τα μικρόβια του γυμναστηρίου σε έριξαν στο κρεβάτι:
Δυστυχώς τα νέα που μας έχουν οι μικροβιολόγοι θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς την επίσκεψή σου στο γυμναστήριο. Ο ιδρώτας που μένει πάνω στα μηχανήματα και τα βάρη, στη σάουνα και τα αποδυτήρια, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκητών και μικροβίων που μπορούν να σε ρίξουν στο κρεβάτι. Αν σκεφτείς μάλιστα πως χρυσοπληρώνεις μια συνδρομή την οποία δεν αξιοποιείς στο έπακρο για να γυμνάζεσαι σε ένα περιβάλλον όχι τόσο καθαρό, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τον τρόπο που γυμνάζεσαι.
Μπορείς να πηγαίνεις στο γυμναστήριο παρέα με το αντιβακτηριδιακό σου τζελ και να τα καθαρίζεις τα όργανα προτού τα χρησιμοποιήσεις. Εναλλακτικά, και εφόσον στο επιτρέπει η τσέπη σου, αγόρασε ένα ποδήλατο ή διάδρομο και γυμνάσου σπίτι. Τώρα το καλοκαίρι, μπορείς εύκολα να τρέξεις και εκτός σπιτιού και να κάψεις θερμίδες, αποφεύγοντας τις μολύνσεις.
2. Σηκώνεις τα ίδια βάρη κάθε μέρα:
Πολλές γυναίκες ξεκινούν να κάνουν βάρη στο γυμναστήριο από ένα μεσαίο σημείο και παραμένουν εκεί. Αυτό που δεν γνωρίζεις είναι πως το να σηκώνεις κάθε μέρα τα ίδια ελεύθερα βάρη και τα ίδια βάρη στα όργανα του γυμναστηρίου, μπορεί να κάνει την προσπάθεια αδυνατίσματός σου να βαλτώσει. Αν σκεφτείς πως οι μυς συνηθίζουν και αποκτούν αντίσταση στο βάρος που σηκώνεις, πρέπει να προσθέτεις 1-2 κιλά κάθε 10 με 15 ημέρες γυμναστικής. Για να κάψεις λίπος, αύξησε την ταχύτητα επανάληψης ενώ για να αυξήσεις τον μυικό όγκο, κάνε τις επαναλήψεις με περισσότερα βάρη και πιο αργά.
3. Την ώρα που το επιθυμείς, δεν μπορείς να γυμναστείς όπως θες:
Πήρες λίγο αργά είναι η αλήθεια να γραφτείς στο γυμναστήριο για να βγεις κουκλίτσα στις πλαζ. Όπως καταλαβαίνεις, την ίδια ωραία σκέψη είχαν πολλές ακόμα γυναίκες και άντρες και έτσι ο συνωστισμός στα γυμναστήρια δίνει και παίρνει. Αν η τσέπη σου δεν διαθέτει ευρώ για ακριβό γυμναστήριο με λίγο κόσμο, θα βρεθείς μετά τη δουλειά, να περιμένεις μία ώρα για να κάνεις 15 λεπτά διάδρομο (όσου σου επιτρέπει η πινακίδα). Μετά θα πρέπει να πιάσεις σειρά στα μηχανήματα κι αν το λέει η καρδούλα σου, θα στριμωχτείς στο ομαδικό πρόγραμμα με άλλες 50 επίδοξες γιόγκι, και δεν θα έχεις χώρο να απλώσεις ούτε το πόδι σου.
Μπορείς φυσικά, να πάρεις dvd γυμναστικής στο σπίτι και να απλωθείς όσο θες, έχοντας το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα ανέξοδα.

4. Επειδή πηγαίνεις γυμναστήριο, το παρακάνεις με το φαγητό που καταναλώνεις πριν την άσκηση:
Πριν το γυμναστήριο, λες να τσιμπήσεις κάτι για να έχεις ενέργεια. Έτσι υποκύπτεις σε μία και δύο μπάρες δημητριακών που ναι μεν είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες αλλά δεν τις χωνεύεις με τίποτα. Η χώνεψη απαιτεί ούτως ή άλλως ενέργεια που θα μπορούσες να ξοδέψεις στους μυς που γυμνάζονται. Έτσι, παλεύεις να τα βγάλεις πέρα στο γυμναστήριο και τελικά δεν εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο το χρόνο άσκησης.
Προτίμησε μια μπανάνα που είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και δεν θα σου ρουφήξει την ενέργεια όσο ασκείσαι και απόφυγε τα μήλα που είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες.

5. Επειδή πηγαίνεις γυμναστήριο, τρως ό,τι θες μετά και δεν ζυγίζεσαι:
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που πηγαίνουν γυμναστήριο, υπερεκτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καίνε και υποτιμούν τον αριθμό θερμίδων που καταναλώνουν μετά την άσκηση. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση που αναπτύσσουμε με τη ζυγαριά όταν ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε. Νομίζεις πως επειδή ασκείσαι δεν χρειάζεται να προσέχεις το δείκτη της ζυγαριάς, κι εκεί κάπου χάνεις το μέτρημα.
Φρόντισε να ζυγίζεσαι μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον και μην υποκύπτεις στον πειρασμό των γλυκισμάτων αμέσως μετά την άσκηση, όσο κι αν νομίζεις πως έχεις κουραστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...