"Εγώ πότε θα παντρευτώ;"

Κοντεύεις τα 30, σχέση δεν έχεις, όλοι γύρω σου παντρεύονται κι όλοι γύρω σου σε ρωτάνε: “εσύ πότε θα παντρευτείς;”. Έλα ντε!

Προσπαθείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να απαντάς με χιούμορ. Άλλες φορές πάλι, εκνευρίζεσαι με την πίεση της μητέρας σου και απαντάς άσχημα. Το θέμα όμως είναι ότι και μέσα στο μυαλό σου κάτι ανάλογο συμβαίνει. Κι εσύ αναρωτιέσαι κι εσύ αγχώνεσαι... Κι εκείνο το βλέμμα που πιάνεις μερικές φορές από τους άλλους σε σκοτώνει πραγματικά.

Μια τέτοια ανησυχία περιέγραφε και ένα Love story που πρόσφατα ήρθε στο TLIFE και πραγματικά τα δικά σας σχόλια έδειξαν πως στην ουσία δεν είναι λόγος να αγχώνεσαι.

Τι λέει όμως η ψυχολόγος επί του θέματος; Τι συμβουλεύει τα κορίτσια που ζούνε μια ανάλογη κατάσταση και βιώνουν αυτές τις πιεστικές σκέψεις;

“Καταρχήν, αυτά τα κορίτσια που βιώνουν μια τέτοια κατάσταση πρέπει να ξέρουν πως οι περισσότεροι ό, τι και να κάνουν στη ζωή μετανιώνουν. Δηλαδή μετανιώνεις και που παντρεύεσαι, μετανιώνεις και που δεν παντρεύεσαι! Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να μην μας πιάνει αυτολυπηση... Ότι αυτοί που παντρεύονται είναι οι τυχεροί, οι εκλεκτοί, οι ευλογημένοι και οι υπόλοιποι που δεν έχουν παντρευτεί είναι για τον καιάδα” διευκρινίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Ύστερα θα πρέπει να μάθουν ότι μπορεί σήμερα να μην έχεις αυτό που θέλεις αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις οπωσδήποτε αυτό που προσδοκάς. Δηλαδή αν σήμερα δεν έχεις σύντροφο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ποτέ. Μπορεί σήμερα να είσαι ακόμα ελεύθερη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνεις για πάντα μόνη σου” υπογραμμίζει η κ.Μαυράκη.

Πρόσεχε!
“Με τη βιασύνη που μπορεί να μας πιάσει ή την απελπισία γιατί άλλες προχωρούν και εμείς δεν έχουν ακόμα προχωρήσει θα πρέπει να προσέξουμε μήπως κάνουμε μια πολυ κακή επιλογή, πολύ βιαστικές ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στην αποτυχία και σε μεγάλα προβλήματα στο μέλλον”.

“Αντί να σκεφτόμαστε ότι οι άλλες φίλες μας έχουν ήδη προχωρήσει κι εμείς είμαστε ακόμα στάσιμες, αντί να φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε οτιδήποτε... Καλό είναι να σκεφτόμαστε πως η καλή δουλειά αργεί να γίνει”.

“Τα κορίτσια που ζούνε κάτι ανάλογο πρέπει να έχουν υπομονή, αισιοδοξία, θετικές σκέψεις και να μην κάνουν βιαστικές ενέργειες γιατί μπορεί να κάνουν το λάθος. Σημασία δεν έχει να παντρευτούν, σημασία έχει να καλοπαντρευτούν και αυτό να κρατήσει για πάντα και όχι μετά από λίγο να διαλυθεί”

“Ο περίγυρος δεν θα πρέπει να τις απασχολεί καθόλου διότι δεν πρέπει να ζούμε και να επιλέγουμε με βάση το τι θα πούνε οι γύρω μας, αλλά με βάση το τι έχουμε εμείς ανάγκη και τι διαλέγουμε -και μάλιστα σωστά- εμείς οι ίδιοι”.

“Ο κόσμος πρέπει να μας αφήνει πραγματικά ανεπηρέαστους για να μην πω αδιάφορους. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε ενέργειες και επιλογές με βάση το τι θα πει ο γείτονας -που δεν θα έρθει ούτε να κλάψει ούτε να στεναχωρηθεί εάν εμείς αποτύχουμε και δεν ευτυχίσουμε σε ένα γάμο που τον κάναμε μόνο και μόνο για να μην μας πειράζουν ή να μην μας κουτσομπολεύουν ή να μην μας ειρωνεύονται οι γύρω!”

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρελαινόμαστε που κάποιοι άλλοι προχώρησαν. Να τους ευχόμαστε τα καλύτερα αλλά να ξέρουμε ότι με την υπομονή, με την καλή διάθεση, με την αισιοδοξία και με τις σωστές κινήσεις και επιλογές πιθανότατα να κάνουμε πολύ καλύτερο και πολύ σταθερότερο γάμο”.


http://www.ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...