5 ψέματα-καραμέλα για τις φίλες

Αν και αγαπάς το κους – κους με τις φίλες και εμπιστεύεσαι σε αυτές τα πιο ένοχα μυστικά μας, μερικές φορές υπάρχουν ζητήματα που θα προτιμούσες να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Και επειδή δύσκολα λες το ΟΧΙ προτιμάς να πεις ένα ψέμα παρά να αρνηθείς να δώσεις απάντηση.


1. Πόσο κάνει αυτό το τέλειο t-shirt που φοράς;
Κανονικά αυτή είναι μια ερώτηση που δεν θα έπρεπε να σου κάνουν αλλά βλέπεις τακτ ανάμεσα σε κολλητές δεν υπάρχει! Προτιμάς λοιπόν να πεις ότι ακριβοπλήρωσες για να αποκτήσεις αυτό το «θεϊκό» ρούχο ή να πεις πως ήταν δώρο για να μην αποκαλύψεις την εξευτελιστική τιμή στην οποία το βρήκες. Αλλωστε όπως γνωρίζεις αυτές δεν ψωνίζουν από τις προσφορές οπότε ποιος ο λόγος να πεις την αλήθεια; Θα κάνεις το κομμάτι σου προσποιούμενη με επιτυχία το ψώνιο και θα έχεις κερδίσει το θαυμασμό τους ως η πιο καλοντυμένη για μια ακόμη φορά!
2. Τι ωραίο που είναι το κούρεμά σου!
Η ζημιά έχει γίνει και τίποτα δυστυχώς δεν μπορεί αν αλλάξει. Η φίλη σου το έκανε το λάθος και μαζί με τις κακές αναμνήσεις μετά από τον πρόσφατο χωρισμό της αποφάσισε να διαγράψει και την εικόνα της. Σε μια έκρηξη οργής πήρε την απόφαση αλλάξει σελίδα στη ζωή της και έκανε την αρχή κόβοντας τα τόσο όμορφα μακριά μαλλάκια της! Τα έκανε μάλιστα τόσο κοντά που αν κάποιος την δει από πίσω ίσως και να τη φωνάξει… νεαρέ. Εκείνη την ώρα έδειχνε τόσο σίγουρη για την απόφασή της και παρά τις παραινέσεις της κομμώτριας επέμεινε στην αρχική ιδεά με δραματικά αποτελέσματα. Μετά την αναλαμπή βέβαια το μετάνιωσε. Τι να της πεις; Να την απογοητεύσεις; Εχει περάσει τόσο δύσκολα το τελευταίο διάστημα… Αποφασίζεις λοιπόν να αναφωνήσεις ότι είναι πολύ… "διαφορετική" με το νέο μοντέρνο της κούρεμα.
3. Αυτό που σου χάρισε ή μάλλον θα ήθελες να σου είχε δωρίσει ο καλός σου
Κλείσατε τρία χρόνια δεσμό με τον αγαπημένο σου; Ο ενθουσιασμός σου ήταν τόσο μεγάλος ώστε να τρέξεις στα μαγαζιά να αγοράσεις το αγαπημένο του πανάκριβο άρωμα, έφτιαξες με τα χεράκια σου μια τεράστια κάρτα αγάπης και περίμενες με αγωνία την έκπληξη που θα σου ετοίμαζε… Ελα όμως που αυτός το ξέχασε εντελώς και έκπληκτος όταν είδε τα δώρα αγόρασε από έναν πλανόδιο πωλητή ένα μαραμένο τριαντάφυλλο να σου προσφέρει; Πώς να το πεις στις φίλες σου; Ντρέπεσαι… Στην ερώτησή τους λοιπόν κλείνεις τα μάτια στην αλήθεια και προτιμάς να τους παρουσιάσεις ένα όμορφα πλασμένο παραμύθι! Τους δείχνεις το φοβερό δαχτυλίδι που σου αγόρασε – δώρο της θείας σου της Νίτσας στα Γενέθλια σου – και τους περιγράφεις με κάθε λεπτομέρεια πόσο τέλεια είχε οργανώσει μια ρομαντική βραδιά μόνο για τους δύο σας.

4. Πότε ενέδωσες;
Το κους-κους με τις φίλες είναι το αγαπημένο σου σπορ. Εκτός όμως από το κουτσομπολιό, δεν έχεις ταμπού να συζητάς τα πάντα με τις κολλητές σου, ακόμη και τα πιο προσωπικά ζητήματα. Αν όμως κάποιες από αυτές είναι περισσότερο συντηρητικές από εσένα στο ζήτημα σεξ τότε προτιμάς να τους αποκρύψεις την αλήθεια για να μην ακούσεις τον εξάψαλμό τους. Μόνο το σοκ που θα πάθει η υπερσυντηρητική σου φίλη όταν μάθει ότι ενέδωσες από το πρώτο κιόλας ραντεβού σου φέρνει πονοκέφαλο… Οπότε από το να αρνηθείς να της απαντήσεις ή να τη δεις να βγαίνει από τα ρούχα της προσθέτεις μερικές εβδομάδες η και μήνες στην πραγματική ημερομηνία! Βαριέσαι τη γκρίνια και δε θέλεις να τσακωθείς πάλι μαζί της.
5. Εχεις διαγράψει τα κινητά όλων των πρώην αγαπημένων σου
Οι φίλες σου δεν μπορούν να ξεχάσουν τα δάκρυα που έριχνες όταν χώριζες. Ηταν αυτές που σε στήριξαν όταν έμαθες πως σε απατά με άλλη και αυτές που σε βοήθησαν να προχωρήσεις. Δεν ξέρεις τι θα είχες κάνει αν δεν βρίσκονταν στο πλευρό σου. Ένιωθες τόσο απογοητευμένη και πληγωμένη. Ωστόσο ο καιρός πέρασε, τα άσχημα συναισθήματα έδωσαν τη θέση τους σε γλυκές αναμνήσεις και όταν αυτός ξαναεμφανίστηκε μια ημέρα στη ζωή σου χάρηκες απίστευτα. Μπορεί να μην τα έχετε ξαναβρεί αλλά η επικοιωνία σας καλά κρατεί… Γίνατε φίλοι στο φέισμπουκ και σε κάθε ευκαιρία σου αφιερώνει τραγουδάκια. Οι φίλες σου το αντιλαμβάνονται και σε ρωτούν με ύφος αυστηρό αν έχετε συναντηθεί και αν σκέφτεσαι επανασύνδεση. Παρόλο που ήδη έχεις κανονίσει ραντεβού μαζί του τους απαντάς: «Αστευέυεσαι; Με αυτόν τον γελοίο; Δε θυμάσαι πως μου φέρθηκε; Ούτε να το συζητάς…


http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...