SPA YOURSELF: που θα κάνεις τις καλύτερες θεραπείες

Ανακαλύψαμε για σένα επτά μικρούς παραδείσους που είναι σε θέση να λυτρώσουν με χίλιους δυο μαγικούς τρόπους το σώμα και το πνεύμα σου από το στρες, την κούραση ή τις τοξίνες.



Αν ο χρόνος δεν περισσεύει και οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις σε πιέζουν, αυτό δε σημαίνει πως θα παρατήσεις τον εαυτό σου. Αντίθετα, τώρα είναι που πρέπει να τον καλομάθεις όσο περισσότερο γίνεται από την κορυφή ως τα νύχια σε ένα ξεχωριστό spa, με θεραπείες που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χαλαρή, θα διώξουν το στρες, θα σε κάνουν να νιώσεις σαν να ξαναγεννιέσαι, χωρίς ωστόσο να σπαταλήσεις μια περιουσία. Είσαι έτοιμη να απολαύσεις αυτό το μαγικό ταξίδι; Ακολούθησέ μας...

ΘΕΡΑΠΕΙΑ #1: εξωτικός λωτός για βελούδινη επιδερμίδα
Το μυστικό για να αποκτήσεις τρυφερή, μωρουδίστικη επιδερμίδα, απαλλαγμένη από κούραση και σημάδια του στρες, είναι το Balinese Lotus Ritual. Αυτή η εξαιρετική θεραπεία έρχεται να σου χαρίσει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του λωτού, του ιδιόμορφου αυτού φρούτου με το υπέροχο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, το οποίο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν καρπό του Παραδείσου. Η θεραπεία ξεκινά με βαθύ Lotus peeling. Αφύπνισε τις αισθήσεις σου με το αναζωογονητικό scrub από έναν συνδυασμό λωτού, ακατέργαστης ζάχαρης και αμυγδαλέλαιου. Άφησε το άρωμα του λωτού να σε ταξιδέψει στα βάθη της Ανατολής, σε έναν κόσμο ονειρικό και νιώσε την επιδερμίδα σου απίστευτα απαλή και αναζωογονημένη. Στη συνέχεια απόλαυσε ένα μυοχαλαρωτικό balinese massage με lotus massage oil. Το μοναδικό άρωμα του εξωτικού λωτού, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές κινήσεις μασάζ, θα διώξει μακριά κάθε ίχνος κούρασης και στρες. Τέλος, η βελούδινη και απαλή υφή της κρέμας σώματος με λουλούδι lotus και πορτοκάλι ολοκληρώνει τη θεραπεία αφήνοντας το δέρμα μεταξένια απαλό.
Πού θα την κάνεις: Nilaya Mystic Spa: Χαριλάου Τρικούπη 149, Κηφισιά, τηλ.: 210 800 1130, e-mail: nilaya@nilaya.gr – www.nilaya.gr/.
Πόσο κοστίζει: Η θεραπεία Balinese Lotus Ritual διαρκεί 75’ και κοστίζει €110.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ #2: τροπικό μαύρισμα σε λίγα λεπτά με ένα απλό... φσσστ!
Μια νέα μέθοδος για μαύρισμα χωρίς ήλιο έχει ξετρελάνει εδώ και μερικά χρόνια όλες σχεδόν τις διασημότητες του Χόλιγουντ - από την Paris Hilton, την Penelope Cruz μέχρι τη Scarlett Johansson: το μαύρισμα με αερογράφο μπορεί να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα, αφού μέσα σε 15 μόνο λεπτά προσφέρει κεχριμπαρένια επιδερμίδα και αυθεντικό μεσογειακό μαύρισμα χωρίς την παραμικρή έκθεσή σου σε κανενός είδους υπεριώδη ακτινοβολία. Πρόκειται για τεχνική μαυρίσματος με ψεκασμό φυτικών χρωμάτων που δεν προάγουν τη μελανίνη (σε αντίθεση με τα προϊόντα self tanning), αλλά χρωματίζουν επιφανειακά το δέρμα στον τόνο που επιθυμείς. Η εξειδικευμένη αισθητικός θα οδηγήσει με το χέρι της το σπρέι σε όλα τα σημεία του σώματός σου επιτυγχάνοντας την απόδοση μαυρίσματος που έχεις εκ των προτέρων επιλέξει και σύμφωνα πάντα με τον τόνο της φυσικής απόχρωσης της επιδερμίδας σου. Ωστόσο, η τεχνική του αερογράφου δεν ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Εάν έχεις δερματικά προβλήματα, όπως ψωρίαση, ή σε πολύ αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να παρατηρούνται αντιαισθητικοί λεκέδες και έντονες απώλειες στην ομοιομορφία του χρώματος, καλό είναι να το αποφύγεις .
Πού θα την κάνεις: ΜF Day Spa, Βαρβιτσιώτη 24, Ν. Κόσμος, τηλ.: 210 9014211, www.mfdayspa.gr/.
Πόσο κοστίζει: €40.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ #3: Slimming Body Wrap για απολαυστικό αδυνάτισμα
Στο Olive Tree Spa θα απολαύσεις παραδοσιακές θεραπείες εμπνευσμένες από τη διαχρονικά αναγνωρισμένη ελληνική ιατρική, αλλά και αισθαντικές κούρες της Άπω Ανατολής μέσα σε ένα αυθεντικό ζεν περιβάλλον όπου κυριαρχεί το Ιερό Δέντρο της Ελιάς.
Ωστόσο, αν το πρόβλημά σου είναι το τοπικό πάχος, η θεραπεία Slimming Body Wrap που σου προτείνουμε θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για απώλεια κιλών και πόντων που επικεντρώνονται στην περιοχή από τη μέση ως τα γόνατα και συνοδεύεται με ειδικό ταϋλανδέζικο μασάζ από ειδικά εκπαιδευμένες θεραπεύτριες. Τα συστατικά της θεραπείας είναι ειδικά μείγματα με βάση το αγνό ελαιόλαδο, τα οποία διασπούν τα αποθέματα του λίπους, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύουν και δυναμώνουν το μυϊκό σύστημα (για καλύτερα αποτελέσματα η θεραπεία είναι καλό να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα). Το Slimming Body Wrap είναι ιδιαίτερα ευεργετικό ειδικά για σένα που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο και υποφέρεις από κατακράτηση υγρών και οίδημα των ποδιών.
Πού θα την κάνεις: Olive Tree Spa, Χατζηγιάννη Μέξη 4, Αθήνα, τηλ.: 210 7244425, www.olivetreespa.gr/.
Πόσο κοστίζει: €120.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ #4: Αγιουρβέδα: μασάζ για αποτοξίνωση και ευεξία
Μυήσου στην αρχαία σοφία της ινδικής θεραπευτικής μέσω ειδικών μαλάξεων επιλέγοντας ένα εξελιγμένο ολιστικό μασάζ με ζεστές πέτρες και περιτύλιξη Dosha Specific. Η παραδοσιακή περιποίηση Αyurvedic Experience Ritual ξεκινά με ένα τελετουργικό καθαρισμού ποδιών και ακολουθεί απολέπιση σώματος με αλάτι και έλαια για την υποβοήθηση του κυκλοφορικού και τον καθαρισμό του δέρματος, ώστε να βελτιωθεί η απορρόφηση των ελαίων και των βοτάνων που ακολουθούν. Παράλληλα, ζεστά έλαια προετοιμάζονται το καθένα χωριστά και αναμειγνύονται με βότανα της Αγιουρβέδα που στη συνέχεια απλώνονται στο σώμα. Από εκεί ξεκινά η διαδικασία του ειδικού μασάζ Dosha με κρύες και ζεστές πέτρες που εξισορροπούν τα ενεργειακά τσάκρα. Το σώμα σκεπάζεται από μια στρώση ζεστών θαλάσσιων φυκιών, λάσπη ή παραδοσιακό πηλό Oshadi, με βαθιά διαπεραστική δράση και ζεστά λινά καλύμματα τυλίγουν το σώμα επιτρέποντας στα βότανα και τα έλαια να εισχωρήσουν βαθιά, υποβοηθώντας την αποτελεσματικότητά τους. Το πολυτελές ινδικό μασάζ κεφαλής που ακολουθεί συμπεριλαμβάνει βαθιά εισπνοή θεραπευτικών αρωματικών ελαίων, ενώ τα σημεία προσώπου Marma διεγείρονται για την αναζωογόνηση του δέρματος. Για την ενίσχυση του μασάζ Dosha, η περιποίηση περιτύλιξης καθώς και όλο το τελετουργικό σχεδιάζεται σύμφωνα με τις προσωπικές σου ανάγκες.
Πού θα την κάνεις: GB spa Μεγάλη Βρετανία, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330799-772, www.gbspa.gr/.
Πόσο κοστίζει: €216.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ #5: κερατίνη και πρωτεΐνες για υγιή και μεταξένια μαλλιά
Για να βελτιώσεις την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σου, μια εξειδικευμένη περιποίηση στο κατάλληλο κομμωτήριο θα αναδομήσει την ταλαιπωρημένη τρίχα και παράλληλα θα της προσφέρει την απαιτούμενη τροφή και ενυδάτωση. Για παράδειγμα, μια θεραπεία ενυδάτωσης με πλούσια ενυδατικά μείγματα αμέσως μετά τη βαφή τρέφει τα βαμμένα μαλλιά και επανορθώνει τη φθορά της τρίχας, ενώ μπορείς να ακολουθήσεις μια περιποίηση με έλαια που ζωντανεύει τα κατσαρά μαλλιά και τις μπούκλες. Αναζωογόνησε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου από το καθημερινό styling, με μια θεραπεία με κερατίνη, πρωτεΐνες και έλαια όπου συνδυάζεται με μασάζ και μεγιστοποιεί την απόλαυση. Αμέσως μετά τη διαδικασία θα διαπιστώσεις ότι τα μαλλιά σου μεταμορφώνονται σε αυτό που πάντα ήθελες: απαλά, μεταξένια και γεμάτα υγεία ενώ θα διαπιστώσεις ότι περιορίζεται το σπάσιμο της τρίχας. Οι μοναδικές αυτές περιποιήσεις μπορεί να συνδυαστούν με κανονικό styling ή να εφαρμοστούν μεμονωμένα.
Πού θα την κάνεις: Στο Κομμωτήριο Κorossis Style, Κανάρη 18, Koλωνάκι, e-mail: info@Korossi.com/.
Πόσο κοστίζει: Οι θεραπείες ξεκινούν από €10-15.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ #6: μάσκες για τέλεια άκρα
Τα ευεργετικά αποτελέσματα μιας σωστής και επαγγελματικής περιποίησης χεριών και ποδιών τουλάχιστον μία φορά το μήνα δεν είναι μόνο αισθητικά, ούτε ψυχολογικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά για την υγεία των άκρων σου. Ένα επαγγελματικό μανικιούρ από τα κατάλληλα χέρια είναι η ιδανική περιποίηση που χρειάζονται για να δείχνουν νεότερα και καλοφροντισμένα, ειδικά αν τα έχεις παραμελήσεις καιρό και βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση που πρέπει διαρκώς να τα κρύβεις. Τα αφυδατωμένα ή ξηρά χέρια σου θα επωφεληθούν πολύ από την Fingers Parafin Mask, μια περιποίηση διάρκειας 40 λεπτών, η οποία διαθέτει μαλακτικές και υπεραιμικές ιδιότητες και θα τα μεταμορφώσει σε λεία και απαλά. Συνδυαστικά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και την υπηρεσία Fantastic Τootsies – Parafin Mask με επιπλέον περιποίηση scrub (απολέπιση) που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα σβήσει από τα χέρια και τα πόδια σου οποιαδήποτε δυσχρωμία ή καφέ κηλίδες.
Πού θα την κάνεις: Αφέσου στα χέρια του εξειδικευμένου προσωπικού της αλυσίδας καταστημάτων Fairynails (www.fairynails.gr), όπου με ένα «γρήγορο» και οικονομικό τρόπο θα βελτιώσεις την υγεία των άκρων σου, την εμφάνισή τους αλλά και τη διάθεσή σου ταυτόχρονα.
Πόσο κοστίζει: Η Fingers Parafin Mask κοστίζει €20, ενώ η Fantastic Τootsies – Parafin Mask €30. 
Savoir... Nuding
ετοιμάσου να… τσιτσιδωθείς (στο ελάχιστο δυνατόν)
Οι περισσότερες κούρες σε ένα spa απαιτούν να κάνεις πέρα τις ντροπές και να βγάλεις τα ρούχα σου ώστε να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα μιας θεραπείας.
- Για τις περιποιήσεις προσώπου φυσικά και θα φοράς τα εσώρουχά σου, ωστόσο βγάλε το σουτιέν από πριν, έτσι ώστε η θεραπεύτρια να μπορεί να κάνει καλύτερα μασάζ στο λαιμό και τους ώμους σου.
- Αν πρόκειται να απολαύσεις μια θεραπεία σώματος (με εξαίρεση το ταϋλανδέζικο μασάζ), πρέπει να είσαι εντελώς γυμνή. Βέβαια, αν αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, μπορείς άνετα να το συζητήσεις με τη θεραπεύτρια και αυτή θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί κι ας φοράς τα εσώρουχά σου.
- Το στάνταρ φιλοδώρημα για τις μασέζ προσώπου ή σώματος αλλά και τις manicurist είναι 15-20%. Για τις ακριβές θεραπείες –ας πούμε πάνω από €200– μπορείς αφήσεις μέχρι 10-15%.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...