Ένα ηλιόλουστο δίλημμα

Έκθεση στον ήλιο άνευ αντηλιακού για 15' ή ηλιοθεραπεία για ώρες με υψηλό δείκτη προστασίας;
Το ξέρουμε όλοι πως ο ήλιος εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες για το δέρμα και την υγεία μας -από τότε που φροντίσαμε να καταστρέψουμε την προστατευτική ασπίδα της ατμόσφαιρας- διαθέτει και άλλες ευεργετικές και πολύ πολύ σημαντικές.


Το να δωρίζουμε το σώμα μας στα χάδια του (χωρίς αντηλιακή προστασία) για ένα τεταρτάκι κάθε λίγες μέρες μας εξασφαλίζει την απαραίτητη δόση βιταμίνης D (που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του κάλσιου και στην οποία οι μισές γυναίκες έχουν έλλειψη).

Αλλά η έκθεση στον ήλιο προκαλεί, επίσης, πρόωρη γήρανση του δέρματος, ρυτίδες, καφέ κηλίδες, σκληρό δέρμα και, επίσης, είναι μια από τις αιτίες για τον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την ιατρική. Καλύτερα, λοιπόν, να αναζητήσουμε τη βιταμίνη D στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στον χυμό του πορτοκαλιού, στα σκευάσματα καλσίου και στις πολυβιταμίνες από το να θέσουμε εαυτόν απροστάτευτο στους λοιπούς κινδύνους της έκθεσης του ήλιου.

Από την άλλη νέες μελέτες υποδεικνύουν πως μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό ενδεχομένως να προστατεύουν από κάποια είδη καρκίνου όπως του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Επειδή, όμως, αυτές οι μελέτες είναι πολύ πολύ πρόσφατες και θέλουν δουλειά ακόμα, ας πάρουμε τις αποφάσεις μας με βάση τις υπάρχουσες, σίγουρες γνώσεις μας και ας πασαλειφτούμε με επαρκείς ποσότητες αντηλιακού προτού σεργιανίσουμε υπό το φως του καυτού (ή και του συννεφιασμένου και οποιουδήποτε άλλου, για να είμαστε σαφείς) ήλιου.


http://www.queen.gr
μεταχειρισμενοι server, workstation, φορτιστες laptop

2 σχόλια:

  1. Καλό απόγευμα... Πολύ "ηλιόλουστη" ανάρτηση :) Εγώ λέω πως παρά τα διλήμματα... λίγος ήλιος μπορεί να μας κάνει καλό ... :)

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναταλία μου,και εγω ετσι πιστευω..τα πάντα χρειάζονται με μέτρο...το ίδιο και με τον ήλιο...αντε,να βγει να τον χαρούμε λοιπόν....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...