4 παγίδες που σε κάνουν σπάταλη

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, οι δαπανηρές αγορές και οι σπατάλες, είναι απαγορευτικές! Απόφυγε τις παρακάτω παγίδες που σε κάνουν να δαπανάς χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνεις.





1. Πρόσεχε τις προσφορές: Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν βλέπεις ένα προϊόν με ετικέτα «προσφορά» ή «σε έκπτωση», έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να το αγοράσεις χωρίς να σκεφτείς αν είναι πραγματικά αξιόλογη η προσφορά ή αν το χρειάζεσαι.


2. Μη βιάζεσαι: Οι έμποροι/πωλητές βγάζουν προσφορές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πιέζοντάς σε να ψωνίσεις άμεσα με επιγραφές «μόνο για σήμερα» ή «για μία εβδομάδα». Πήγαινε να ελέγξεις περί τίνος πρόκειται, αλλά μην παρασυρθείς και πάλι αν δεν αφορά κάτι που χρειάζεσαι.


3. Άκου προσεκτικά: Εάν μπεις σε κάποιο κατάστημα που παίζει χαλαρή μουσική, οι πιθανότητες για να ψωνίσεις αυξάνονται. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι τα καταστήματα όπου ακούγεται κλασικη μουσική πουλάνε περισσότερο, λόγω του ότι οι αγοραστές συνδέουν το μουσικό αυτό είδος με την ποιότητα. Μην παρασυρθείς!


4. Ψάξε καλύτερα: Τα προϊόντα που αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος στους καταστηματάρχες τοποθετούνται συνήθως στο ύψος του επιπέδου του ματιού. Αντί να επιλέξεις κατευθείαν όμως αυτό που βλέπεις, καλύτερα να ψάξεις λίγο παραπάνω προκειμένου να βρεις αυτό που θέλεις και σε συμφέρει οικονομικά.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...