Συνδυάστε διαφορετικά στιλ διακόσμησης

Τις περισσότερες φορές, βλέπουμε ότι ένα σπίτι είναι διακοσμημένο με κάποιο συγκεκριμένο ύφος, μοντέρνο ή κλασικό. Αυτό όμως που τελικά μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς ξεχωριστό αποτέλεσμα, είναι να ακολουθήσετε μια τεχνική, με την οποία θα μπορούσατε να συνδυάσετε στον ίδιο χώρο διαφορετικά στιλ και τεχνοτροπίες, αποτυπώνοντας έτσι το ιδιαίτερο προσωπικό σας γούστο. 


Είναι γεγονός ότι κάποια έπιπλα συγκεκριμένου στιλ, συνδυασμένα με διακοσμητικά αντικείμενα της ίδιας λογικής, δημιουργούν ένα ευχάριστο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.  Όμως πολλοί άνθρωποι προτιμούν κάτι πιο ιδιαίτερο που μπορεί να δημιουργηθεί όταν διαφορετικά στιλ  επίπλων, διαφορετικά χρώματα, ακόμα  και διαφορετικές μορφές διακόσμησης  χρησιμοποιούνται μαζί στον ίδιο χώρο. Υπάρχουν ακόμη και μορφές διακόσμησης που βασίζονται σ’ αυτή τη συνολική προσέγγιση, όπως για παράδειγμα το "shabby chic" καθώς επίσης κι άλλες μέθοδοι για το συνδυασμό πολλαπλών στιλ επίπλων για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Ας δούμε λοιπόν μαζί, μερικές κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τέτοιου είδους συνδυασμούς και να τους ταιριάξετε με το δικό σας προσωπικό γούστο στην διακόσμηση του σπιτιού σας.

Αλλάξτε θέση και χρίση στα έπιπλά σας
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ακολουθήσετε ένα mix and match ύφος διακόσμησης σε ένα δωμάτιο, είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας με διαφορετική διάταξη. Για παράδειγμα, αν έχετε μια ψηλή στενή συρταριέρα, σαν αυτές που συνήθως χρησιμοποιούνται στην κρεβατοκάμαρα, θα μπορούσατε να την βάλετε στην τραπεζαρία σας και μέσα σ’ αυτήν να τοποθετήσετε τα τραπεζομάντιλά σας και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία, όπως για παράδειγμα τα σερβίτσια σας. Πάνω της, ακουμπήστε μια όμορφη επιτραπέζια λάμπα ή μια συλλογή από κεριά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε μια στοίβα από παλιές βαλίτσες ή στρογγυλά κουτιά – τις γνωστές μας καπελιέρες - στη θέση που έχετε τοποθετήσει ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι. Εάν έχετε ένα secretaire, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε στο χώρο της εισόδου και χρησιμοποιείστε τα συρτάρια του για την αποθήκευση αντικειμένων, όπως είναι οι σπαστές ομπρέλες, τα κλειδιά σας ή άλλα μικροπράγματα, που πρέπει να αρπάξετε καθώς φεύγετε βιαστικά από το σπίτι σας κάθε μέρα. Αυτή η μέθοδος, το να χρησιμοποιείτε δηλαδή τα έπιπλά σας με νέους τρόπους, όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, αλλά μπορεί και να σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια επίπλων για να δημιουργήσετε μια μοναδική και ελκυστική εικόνα ανανεώνοντας τους χώρους του σπιτιού σας.

Συνδυάστε διαφορετικά χρωματιστά αντικείμενα
Μπορείτε σε ένα χώρο, να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων που θα αποτελείται από δυο βασικά ουδέτερα χρώματα και να τα συνδυάσετε με άλλα δυο, που θα είναι πιο έντονα και φωτεινά. Εάν ακολουθήσετε αυτή τη λογική για την  χρήση των κυρίαρχων  χρωμάτων στο χώρο σας, να είστε σίγουρη ότι στο δωμάτιό σας θα υπάρχει μια χρωματική αρμονία και δεν θα κινδυνέψετε να χαθείτε σε μια θάλασσα από διαφορετικά χρώματα. Δοκιμάστε επίσης να χρησιμοποιήσετε υφάσματα σε διαφορετικές υφές που θα περιλαμβάνουν τα  βασικά καθώς και τα έντονα χρώματα που έχετε διαλέξει.

Συνδυάστε κάποια ταιριαστά κομμάτια με κάποια άλλα άσχετα στοιχεία
Για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό “mixed and matched” look σε ένα δωμάτιο, ξεκινήστε με ένα ή δύο έπιπλα που μεταξύ τους ταιριάζουν, είτε στο ύφος, είτε στο χρώμα ή ακόμα και στην ταπετσαρία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη δική σας παλέτα των δύο ουδέτερων και των δύο εντόνων χρωμάτων, όπως είπαμε πιο πάνω, ψάξτε για διακοσμητικά και άλλα κομμάτια επίπλων που δεν ταιριάζουν απόλυτα, αλλά μοιράζονται κάτι κοινό, όπως την ίδια χρωματική απόχρωση ή την ίδια υφή. Αυτή η τεχνική, είναι ένας άλλος ωραίος τρόπος για τη δημιουργία μιας ποικιλίας που βασίζεται σε συγκεκριμένες ομοιότητες μεταξύ των επίπλων ή των διακοσμητικών αντικειμένων που υπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Προσθέστε κάποιες πινελιές που αιφνιδιάζουν
Ένα βασικό στοιχείο που δίνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον σ’ αυτού του είδους την μορφή διακόσμησης, είναι το να προσθέσουμε μερικά κομμάτια, που έχουν τελείως διαφορετικό στιλ. Αυτά τα αντικείμενα συνήθως λειτουργούν σαν ένα ενδιαφέρον σημείο, που θα τραβάει το μάτι μέσα στο δωμάτιο, όπως για παράδειγμα ένα ασυνήθιστο κλασικό γλυπτό, σε συνδυασμό με ένα μοντέρνο ύφος διακόσμησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγαπημένα σας κομμάτια τέχνης ή συλλεκτικά που ήδη έχετε, ή θα τα βρείτε σε καταστήματα με μεταχειρισμένα είδη, παλαιοπωλεία ή σε υπαίθριες αγορές. Αν ψάξετε με υπομονή, είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να βρείτε αριστουργήματα, για να δώσετε στο χώρο σας ένα νέο και ξεχωριστό ύφος, που και θα ταιριάζει απόλυτα με το προσωπικό σας στιλ.


http://fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...