Η αλήθεια για την έλλειψη μνήμης κατά την εγκυμοσύνη
 Τώρα τελευταία είστε ξεχασιάρες; Αν και τα επιστημονικά ευρήματα είναι λίγα, πρέπει να ξέρετε ότι είστε μια από τις πολλές έγκυες που της συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν κάποιες μελέτες που αναφέρουν ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, έχουν σημαντικά μεγάλο πρόβλημα με τη μνήμη τους, κατάσταση όμως που διορθώνεται αμέσως μετά τη γέννα.


Αν και όπως προαναφέρθηκε δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες για αυτό το φαινόμενο, οι επιστήμονες έχουν κάποιες θεωρίες σχετικά με το τι το προκαλεί. Έτσι, μέσα σε αυτές βρίσκουμε για μια ακόμα φορά τις ορμόνες, που τόσο πολύ ταλαιπωρούν τις γυναίκες και κυρίως τις εγκύους. Σημαντικό ρόλο στη μνήμη παίζει επίσης και μια ενδεχόμενη αναιμία, ή προβλήματα ύπνου που μπορεί να παρουσιάζει μια έγκυος.
Εκτός όμως από αυτά, έχει παρατηρηθεί ότι ο εγκέφαλος των γυναικών που εγκυμονούν συρρικνώνεται κατά 3-8% (επανέρχεται μετά τον τοκετό), με αποτέλεσμα να ξεχνάνε ευκολότερα!
Τι μπορείτε όμως να κάνετε εσείς για να μην ξεχνάτε τα πάντα;
• Όταν σκέφτεστε κάτι που πρέπει να κάνετε, καλό είναι να το γράφετε σε ένα χαρτί, ώστε αργότερα να το βρείτε μπροστά σας.
• «Χρησιμοποιήστε» τους οικείους σας. Όλοι όσοι είναι γύρω σας και σας αγαπούν, δεν θα αρνηθούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Έτσι μπορείτε να ρωτάτε εκείνους για πράγματα που ξεχνάτε και πρέπει να κάνετε ή έχετε κάνει.
• Μην αμελείτε να τρέφεστε σωστά, να ασκήστε ήπια και να λαμβάνετε τις βιταμίνες ή τα άλλα φάρμακα που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας. Όλα αυτά βοηθούν στη βελτίωση της καλής λειτουργίας του οργανισμού, οπότε και της ενίσχυσης της μνήμης.
Και μην απελπίζεστε. Δεν είστε μόνο εσείς που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε θα περάσει!


http://women.gr.msn.com