Milan Fashion Week: στο show του οίκου Gucci

Πολυτέλεια, film noir γοητεία και τολμηρή χρωματική παλέτα για το Χειμώνα του 2011
Πολυτελής, χρωματιστή, ειδικά επεξεργασμένη γούνα σχεδόν σε κάθε outfit, μεγάλες δόσεις διαφάνειας, ανδρικές πινελιές, γυαλιστερό δέρμα και μυστηριώδη, πλατύγυρα καπέλα με φτερά προσδίδουν κινηματογραφική γοητεία και αέρα μιας άλλης, περισσότερο glamorous, εποχής στη συλλογή του οίκου Gucci για τον επόμενο χειμώνα. Η Frida Giannini φλερτάρει έντονα με την υπερβολή, καταφέρνει όμως να παραμείνει εντός των αποδεκτών ορίων.


Η σιλουέτα είναι επηρεασμένη από τα 70’s και δραματοποιημένη, με εμφανείς προσμίξεις από τη δεκαετία του 40. Τα φορέματα φτάνουν κάτω από το γόνατο και «ανοίγουν» δημιουργώντας ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, οι ώμοι τονίζονται με εντυπωσιακές εσάρπες και οι θηλυκές, λεπτές ζώνες μεταμορφώνουν τα ανδρικά σακάκια με τις militaire λεπτομέρειες. Πανέμορφα, menswear inspired φαρδιά παντελόνια φτιαγμένα από αγγλικά mélange υφάσματα συνδυάζονται με bowtie μπλούζες ενώ τα αισθησιακά βραδινά σιφόν φορέματα συνοδεύονται από φορέσιμα «γλυπτά», λουλούδια με πέταλα από οργάντζα, σιφόν και habotai.

Τα χρώματα και οι τολμηροί συνδυασμοί είναι όμως αυτά που κλέβουν την παράσταση από την πρώτη στιγμή. Κόκκινο του κερασιού, σμαραγδί, λιλά, σκούρο μωβ, έντονο φούξια, τιρκουάζ και κίτρινο αναμειγνύονται μεταξύ τους και θέτουν νέους κανόνες, χωρίς βέβαια να λείπουν τα πάντα επίκαιρα λευκό και γκρι.

Στα αξεσουάρ και κυρίως τις τσάντες, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του οίκου, παρατηρειται μια έντονη (αν και μάλλον αναμενόμενη) στροφή στις πιο δομημένες φόρμες. Φτιαγμένες από κροκό και δέρμα στρουθοκάμηλου ή σαύρας αποτελούν σίγουρα investment pieces, ενώ άξια προσοχής είναι και τα παπούτσια της συλλογής.




http://www.stylista.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...