Inès de la Fressange: Μιλάει για το στυλ, τη μόδα, το show της Chanel και τα παγωτά

Η μούσα του οίκου Chanel και style icon το απόγευμα της περασμένης Τρίτης βρέθηκε στη μπουτίκ Roger Vivier του πολυκαταστήματος Saks της Νέας Υόρκης για να υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου, Parisian Chic.
Η γοητευτική Γαλλίδα που είναι μητέρα, σύμβουλος στον οίκο Roger Vivier και style icon μίλησε στο New York Magazine για το στυλ, την εμπειρία της από το τελευταίο catwalk του οίκου Chanel όπου συμμετείχε και δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni, για το ντύσιμο κατά την φημολογούμενη εγκυμοσύνη της.

Πως κατέληξες να κλείνεις το show του Karl Lagerfeld;
Ήταν θέμα απόλυτης ματαιοδοξίας. Το πράγμα που ξεφορτώνεσαι δυσκολότερα απ’ όλα είναι η ματαιοδοξία. Όταν κάποιος σου λέει «Είσαι υπέροχη, πανέμορφη, σε θέλω στο show μου», πώς μπορείς να του πεις «Όχι, ευχαριστώ πολύ, δεν είναι για μένα»; Λες «Αλήθεια; Ευχαριστώ πολύ!». Και το κάνεις. Ακόμα και στην ηλικία μου, δεν υπάρχει καμία σοφία. Βρέθηκα εκεί, και φορούσα flat παπούτσια, γιατί ο Karl ξέρει ότι συνήθως flat φοράω, και γύρω μου ήταν όλοι αυτοί οι γίγαντες (τα άλλα μοντέλα) από την Ουκρανία. Ένιωσα τόσο γιαγιά… Αλλά πλέον ήταν αδύνατο να κάνω πίσω, να δραπετεύσω, ήταν πολύ αργά πια. Έπρεπε να βγω στο catwalk, και όταν το έκανα δύο- τρεις φίλοι μου άρχισαν να χειροκροτάνε, με πολύ ενθουσιασμό. Ίσως ένιωσαν άσχημα για μένα, ήταν πάρα πολύ ευγενικό από μέρους τους, αλλά έδωσε και στους υπόλοιπους την ιδέα και άρχισαν να χειροκροτάνε. Και πλέον, στα fashion shows, κανείς δεν χειροκροτάει, όχι πια. Θέλω να πω, χειροκροτάς στο τέλος, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια του fashion show. Αλλά αυτοί χειροκροτούσαν και χαμογελούσαν. Είχε πλάκα που έγινε έτσι, ακόμα και μόνο γιατί ήταν ένας συμβολισμός ότι μέχρι και ο μεγάλος Karl Lagerfeld μπορεί να εκτιμήσει μία γυναίκα με λίγο κοιλίτσα, ρυτίδες και όλα αυτά που αποκτάς όσο περνάει ο χρόνος.

Ο Karl πρόσφατα γύρισε ένα διαφημιστικό σποτ για μεγάλη εταιρεία παγωτού. Εσύ θα το έκανες;
Ναι! Αν μπορούσα να πληρωθώ και με παγωτά, ακόμα καλύτερα! Βέβαια, προτιμώ που δουλεύω για τη L’Oreal, είναι πολύ πιο χρήσιμο να πληρώνεσαι σε makeup και λακ.

Ποια είναι η γνώμη σου για το στυλ της Kate Middleton;
Είναι πολύ νέα και, όταν είσαι νέα, πας απλώς στο H&M και παίρνεις ένα t- shirt. Θέλω να πω ότι δεν χρειάζεσαι και πολλά πράγματα για να δείχνεις όμορφη. Απλώς οι περισσότερες γυναίκες δεν μοιάζουν με την Kate Middleton. Και πολλές γυναίκες χρειάζονται βοήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες που ξέρω ξυπνάνε, ανοιγουν τις ντουλάπες τους και λένε: «δεν έχω τίποτα να φορέσω». Οι σύζυγοί τους δεν το καταλαβαίνουν, αλλά είναι αλήθεια, συνήθως δεν έχουν τα σωστά πράγματα. Αγοράζουν πράγματα που πιστεύουν ότι είναι ωραία, αλλά δεν είναι τα ρούχα που χρειάζονται κάθε πρωί.

Τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα η φήμη ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni, είναι έγκυος. Σε περίπτωση που οι φήμες ισχύουν, τι θα ήθελες να την δεις να φοράει;
Η Carla Bruni είναι καλλιτέχνης, και εκπρόσωπος της εικόνας της Γαλλίας στο εξωτερικό. Τα τζιν είναι πάντα πρόβλημα, όταν είσαι έγκυος, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα φοράει φαρδιά, αντρικά πουκάμισα- από βαμβάκι ή μετάξι. Όταν είσαι έγκυος, παχαίνεις λίγο σε όλα τα σημεία του σώματός σου, όπως για παράδειγμα στο λαιμό. Θυμάμαι, όταν εγώ ήμουν έγκυος, δεν ήθελα να φοράω τίποτα γύρω από τον λαιμό μου. Πολλές έγκυες, δεν ξέρω γιατί, αλλά έχουν μία τάση να γυρνάνε στην παιδική τους ηλικία - φοράνε μεγάλους φιόγκους και μικρά φορεματάκια, και μοιάζουν με φωτιστικά, σαν να είναι 6 χρονών. Αλλά συνήθως οι έγκυες έχουν πολύ ωραίο στήθος. Θυμάμαι, στις δικές μου εγκυμοσύνες, ντυνόμουν αρκετά αποκαλυπτικά. Είχα ένα μαύρο φόρεμα και το φορούσε με ένα Wonderbra για να το τονίσω λίγο περισσότερο. Θυμάμαι, είχαμε βγει για δείπνο και το στήθος μου ήταν τόσο μεγάλο, και ένιωθα υπέροχα.


http://www.stylista.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...