Ταπετσαρίες...ένα στολίδι στους τοίχους σας (2o μέρος)

Οι σημαντικοί οίκοι ταπετσαριών, πιστοποιούν τις οικολογικές και υγιεινές προδιαγραφές, καταρρίπτοντας και το μύθο περί ανθυγιεινού υλικού.
Πρόκειται για υποαλλεργικά προϊόντα που δεν επηρεάζουν ούτε τα πιο ευαίσθητα άτομα.

Όσο για την υγρασία και τον εγκλωβισμό της  στην ταπετσαρία, πρέπει να αναφέρουμε ότι τα νέα υλικά «αναπνέουν» κι έτσι με φυσιολογική υγρασία –και όχι τοίχους που στάζουν-, η ταπετσαρία παραμένει άθικτη, εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας και κατά συνέπεια μικροβίων.
Σχετικά με τη διάρκεια ζωής της ταπετσαρίας, έχει σημασία η σωστή τοποθέτηση και πριν από αυτό η  προετοιμασία του τοίχου. Οι επιφάνειες δεν πρέπει να έχουν  εξογκώματα ή μεγάλες τρύπες γιατί θα είναι διακριτά από την ταπετσαρία, αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
 Η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τους τοίχους δεν γίνεται πια με τη δυσκολία που γινόταν παλαιότερα.
Αυτό άλλωστε ήταν ακόμη ένα μείον στις παλιές ταπετσαρίες, που αφού έχει πλέον διορθωθεί στις περισσότερες ταπετσαρίες με τη χρήση του λεγόμενου «smart paper»,τις καθιστά ως ένα από τα σημαντικότερα διακοσμητικά στοιχεία για τη διαφορετική αισθητική οποιουδήποτε χώρου.
Ακόμη και στη ταπετσαρία δεν γλιτώνουμε από τις προσταγές της μόδας.
Έτσι τα σχέδια ανανεώνονται, τα υλικά εμπλουτίζονται, ακολουθώντας τις τάσεις. Η ποικιλία πλέον είναι τεράστια, μην αφήνοντας ασυγκίνητο και το πιο περίεργο γούστο.
Οι φωτοταπετσαρίες και οι παραστάσεις, είναι ακόμη ένα είδος, που ως χαρακτηριστικό τους έχουν την αληθοφανή απεικόνιση τοπίων, εικόνες από extreme sports, ζώα, υπερμεγέθη αντικείμενα και μοτίβα.
Οι μπορντούρες είναι επίσης αξιόλογες σχεδιαστικά, και μία καλή αρχή για κάποιον που βλέπει ακόμη αρνητικά τη έννοια ταπετσαρία.
Όσο για τα παιδιά, από βεφικλη ακόμη ηλικία, δεν μένουν παραπονεμένα,αφού η ποικιλία είναι τεράστια για αγόρια και κορίτσια.
 Πρότασή μας, μη διστάσετε να παίξετε στους τοίχους και γιατί όχι και στα ταβάνια σας. Ρίγες, καρώ, λουλούδια, γεωμετρικά σχήματα, χρυσόσκονη, μετάξι, φελλός, γράμματα, φύση, νερό, αερόστατα, είναι όλα στη διάθεσή σας για τον δικό σας ξεχωριστό χώρο. Είτε αυτός είναι κλασσικός, μοντέρνος, ρουστίκ ή έθνικ!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...