Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Elvis Presley και Priscilla Beaulieu

Εκτός από βασιλικούς γάμους με γαλαζοαίματους και τιάρες, υπάρχει κι ένας άλλος γάμος που έμεινε στην ιστορία, με πρωταγωνιστή όχι έναν οποιονδήποτε βασιλιά αλλά Τον Βασιλιά.

Καλοί οι βασιλιάδες με τα ανάκτορα, τις άμαξες με τα λευκά άλογα και τα φορτωμένα τους στέμματα, όταν όμως αναφερόμαστε στον Elvis The King, τον βασιλιά του rock 'n' roll, όσες υποκλίσεις και να κάνουμε δεν θα είναι αρκετές. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, ο γάμος του μεγαλύτερου ειδώλου που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη να μην γραφτεί στην ιστορία, τόσο για την ίδια την τελετή, όσο και για τα παρελκόμενά που ακολούθησαν.
Η Priscilla και ο Elvis γνωρίστηκαν τον Νοέμβριο του 1959 σε ένα πάρτι στο σπίτι του Elvis στο Bad Nauheim της Γερμανίας. Εκείνη ήταν τότε μόλις 14 ½ χρονών. Στις αρχές του 1963 η Priscilla μετακόμισε στην Graceland, το άντρο του βασιλιά, και η πρόταση γάμου ακολούθησε τρία χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 1966. Ο Elvis έδωσε στην αγαπημένη του ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων 3 ½ καρατίων, περικυκλωμένο από μια αποσπώμενη σειρά από μικρότερα διαμάντια.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε την 1η Μαΐου του 1967, στην σουίτα του Milton Prell, μάνατζερ του Elvis, στο Aladdin Hotel του Las Vegas, στη Nevada, με κουμπάρους τον Marty Lacker (δεξί χέρι του βασιλιά για χρόνια), τον τραγουδιστή Joe Esposito και η Michelle Beaulieu, αδερφή της Priscilla. O Presley φορούσε ένα μαύρο μπροκάρ σμόκιν από μετάξι και καουμπόικες μπότες, ενώ η Priscilla ένα μάξι νυφικό δικού της σχεδίου από λευκό μεταξένιο σιφόν, με κλειστό δαντελωτό γιακά, επικαλυμμένο με μαργαριτάρια και ένα τούλινο πέπλο ενός μέτρου, στερεωμένο σε μια αδαμάντινη τιάρα. Όπως αρμόζει στη γυναίκα ενός βασιλιά, άλλωστε.
Η γαμήλια τελετή έγινε το πρωί και κράτησε μόλις 8 λεπτά, ενώ η λίστα των καλεσμένων αποτελούνταν μόνο από έναν μικρό αριθμό συγγενών και φίλων. Μετά το μυστήριο ακολούθησε συνέντευξη τύπου και πρωινό για 100 καλεσμένους. Η τούρτα του ζευγαριού είχε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ορόφους και το πρώτο κομμάτι που χόρεψαν ως νιόπαντροι ήταν, φυσικά, το «Love Me Tender».
Το ζευγάρι έκανε έναν ολιγοήμερο μήνα του μέλιτος στο Palm Springs της Καλιφόρνια, ενώ στις 29 Μαΐου του 1967 διοργάνωσαν μια δεύτερη δεξίωση, αυτή τη φορά στη Graceland, για τους φίλους και τους συγγενείς που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στην πρώτη, στο Las Vegas.
Μπορεί, ωστόσο, στους πραγματικούς βασιλιάδες να απαγορεύεται να πάρουν διαζύγιο, όχι όμως και στον Βασιλιά του rock 'n' roll. Ο Elvis χώρισε με την Priscilla στις 23 Φεβρουαρίου 1972, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας του Presley που τον ανάγκαζε να λείπει για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι, με αποτέλεσμα να διασπαστεί η σχέση τους.
Ακόμα, πάντως, και αν σε μια μετέπειτα βιογραφία του, ο Elvis φέρεται να είχε πει, σχετικά με την Priscilla, «Μπορεί να αγαπάς κάποιον, αλλά να κάνεις λάθος γι' αυτόν», ήταν και έχουν παραμείνει ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια που υπήρξαν ποτέ, μεταξύ τόσο βασιλιάδων και διασημοτήτων, όσο και «απλών» ανθρώπων.


http://www.astrology.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...