Ένοχο το στοµατικό σεξ για τον καρκίνο του στόµατος

Ποια είναι η κύρια αιτία για την εµφάνιση καρκίνου του στόµατος; Το κάπνισµα; Η κατανάλωση αλκοόλ; Κι όµως, όχι. Στην πραγµατικότητα είναι το συχνό στοµατικό σεξ.

Το 64% των καρκίνων της στοµατικής κοιλότητας, κεφαλής και τραχήλου στις Ηνωµένες Πολιτείες οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωµάτων (HPV), ο οποίος πολύ συχνά µεταδίδεται µέσω του στοµατικού σεξ.
Όσο περισσότερο στοµατικό έρωτα κάνει κάποιος και όσο περισσότερους ερωτικούς συντρόφους έχει στο στοµατικό σεξ τόσο µεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος να αναπτύξει αυτή την άκρως απειλητική για τη ζωή µορφή καρκίνου.
Συγκεκριµένα, ένας άνθρωπος που είχε έξι ερωτικούς συντρόφους µε τους οποίους επιδιδόταν και σε στοµατικό έρωτα έχει οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο σε σχέση µε κάποιον που δεν έχει τη συγκεκριµένη ερωτική προτίµηση.
Η είδηση έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους γονείς που γνωρίζουν την προτίµηση των εφήβων κυρίως για το στοµατικό σεξ αλλά και τα θανατηφόρα ποσοστά της νόσου, που στις Ηνωµένες Πολιτείες προσβάλλει κάθε χρόνο 37.000 Αµερικανούς, µε τους 8.000 να καταλήγουν εξαιτίας της.


http://www.myworld.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...