Ανοιξη... Εντός

Δεν είναι πολλά τα φυτά που μπορούμε να έχουμε στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά έχουμε συγκεντρώσει τις πιο εύκολες κι οικονομικές λύσεις, ειδικά για εσάς, το σπίτι σας, αλλά και τα αγαπημένα σας... αστεράκια.





Φυτά ντομάτας και διάφορα μυρωδικά
Δεν είναι υπέροχα τα γλαστράκια με τα διάφορα μυρωδικά που βλέπουμε σε διάφορες κουζίνες; Γιατί να μην κάνουμε, λοιπόν, κι εμείς το ίδιο. Μικρές χρωματιστές γλάστρες με βασιλικό, δυόσμο, μέντα, δενδρολίβανο αλλά και mini ντοματούλες, μπορούν να κοσμήσουν το παράθυρο της κουζίνας μας. Εκτός από καλλωπιστικό στοιχείο, σκεφτείτε και πόσο πιο νόστιμα θα γίνουν τα φαγητά σας με τα φρέσκα μυρωδικά που θα χρησιμοποιείτε.



Χλωρόφυτο
Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου είναι το χλωρόφυτο, με πιο γνωστή ποικιλία τη δίχρωμη σε πράσινο με κρεμ-λευκό. Πρέπει να είναι σε αρκετά φωτεινό σημείο, ώστε να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες αλλαγές στο χρώμα. Τα μικρά λευκά του άνθη είναι υπέροχα, ενώ παράγει και πολλά «μωρά», τα οποία μπορούν να κοπούν και να φυτευτούν εκ νέου. Εκτός όμως από τη ζωντάνια που προσφέρει στο χώρο λόγω του «ζωντανού» του χρώματος, είναι κι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του σπιτιού σας.

Φασόλια
Τα φασόλια επίσης αναπτύσσονται εύκολα μέσα στο σπίτι, αν κι η ανάπτυξή τους συχνά δεν ξεπερνάει τα λίγα εκατοστά. Παρόλα αυτά, τα παιδιά θα ξετρελαθούν παρατηρώντας την ανάπτυξη των μικρών βλαστών, ενώ μερικές ποικιλίες φασολιών θα σας εντυπωσιάσουν με τις ικανότητες που έχουν.



Κάκτοι
Από τη λίστα μας φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κάκτοι, αφού είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους. Μία τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων είναι διαθέσιμη για τις δικές σας γλάστρες, αλλά τα μικρά χρωματιστά κακτάκια είναι αυτά που κατά τη γνώμη μου κλέβουν την παράσταση.

Φέρτε τη φύση μέσα στο σπίτι, όχι μόνο γιατί η άνοιξη είναι εδώ και μας χαμογελάει, αλλά γιατί τα φυτά μέσα στο σπίτι φέρνουν ζωντάνια, ευημερία και μία πιο καθαρή ατμόσφαιρα.


http://www.miss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...