Η ερμηνεία των χρωματιστών φακών


Τα γυαλιά ηλίου έχουν εξελιχθεί αναμφισβήτητα στο must καλοκαιρινό αξεσουάρ Αποτελούν τάση και διατίθενται σε πάρα πολλές παραλλαγές και κατηγορίες. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάει κανείς τον πρωταρχικό τους ρόλο…Την προστασία των ματιών μας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Καιρός λοιπόν να μάθουμε για τον κάθε φακό, σε τι είναι κατάλληλος και ποιος είναι ο καλύτερος για τις δικές μας ανάγκες.


Οι γκρι φακοί: είναι κατάλληλοι για τις περισσότερες χρήσεις και περιπτώσεις, καθώς φιλτράρουν αποτελεσματικά τις έντονες λάμψεις και το δυνατό φως, προσφέροντας καλή σκίαση. Το ψυχρό γκρι, άλλωστε, είναι εκείνο που αλλοιώνει λιγότερο τα χρώματα του περιβάλλοντος.

Οι κίτρινοι ή χρυσοί φακοί: αυξάνουν την αντίθεση των χρωμάτων και μειώνουν την ένταση κυρίως του μπλε φωτός. Προτείνονται για νυχτερινή οδήγηση, χειμερινές εξορμήσεις (κυνήγι) και sports, καθώς παρουσιάζουν τα πάντα, φωτεινά και έντονα.

Οι καφέ φακοί: είναι εξίσου καλοί με τους γκρι για χρήση σε ευρύτατο φάσμα συνθηκών. Είναι ιδανικοί για την έντονη ηλιοφάνεια, καθώς έχουν το πλεονέκτημα να περιορίζουν αποτελεσματικότερα τις λάμψεις και να φιλτράρουν τις ακτίνες φωτός υψηλών συχνοτήτων, όπως τις υπεριώδεις, τις ιώδεις ή τις μπλε.

Οι πράσινοι φακοί: περιορίζουν τις λάμψεις και το μπλε φως. Προσφέρουν έντονο contrast και την καλύτερη χρωματική απόδοση από όλα τα υπόλοιπα χρώματα φακών.

Οι μoβ ή ροζ φακοί: είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη, ειδικά όταν έχει συννεφιά, γιατί δεν δημιουργούν μεγάλη σκίαση. Προτείνονται και για υδάτινα σπορ, αφού ευνοούν το contrast αντικειμένων που βρίσκονται σε χώρο με μεγάλες γαλάζιες ή πράσινες επιφάνειες.
 

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...