Τα καθημερινά λάθη ομορφιάς

Προσθήκη λεζάντας
Αν θέλετε να έχετε μία υγιή και νεανική επιδερμίδα, οφείλετε να ακολουθείτε πιστά τους κανόνες ομορφιάς και να μην πέφτετε σε παγίδες για λόγους ευκολίας, ταχύτητας, ή απλώς κούρασης, όταν αργά το βράδυ τα βλέφαρα κλείνουν.


Κατ’ αρχάς μη χρησιμοποιείτε την κρέμα προσώπου στα μάτια. Η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ευαίσθητη επιδερμίδα, πολύ περισσότερο από αυτή του υπόλοιπου προσώπου. Η σύσταση των προϊόντων για το πρόσωπο - ακόμη και αν ανήκουν στην ίδια σειρά-, είναι ακατάλληλη για τα βλέφαρα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Στις κρέμες ειδικά για την περιοχή των ματιών εμπεριέχονται εξάλλου εξειδικευμένα συστατικά, δραστικά ως προς τους μαύρους κύκλους, τα πρηξίματα και τα συναφή προβλήματα.
Άλλο ένα λάθος που κάνουν οι γυναίκες στην περιοχή των ματιών είναι ότι τα καθαρίζουν με το σαπούνι προσώπου, γεγονός που προκαλεί ερεθισμό και τοπικά έντονη ξηρότητα, ευνοώντας τη δημιουργία ρυτίδων. Προμηθευτείτε ειδική λοσιόν ντεμακιγιάζ.
Μην καθαρίζετε εξαντλητικά το πρόσωπο σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παντελής απουσία σμήγματος ενεργοποιεί περισσότερο τους σχετικούς αδένες. Λαμβάνουν δηλαδή το ακριβώς αντίθετο μήνυμα και παράγουν σμήγμα για να καλύψουν την απώλεια.
Ακόμη και σε περιπτώσεις ακμής, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί - βράδυ. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας μέσα στη μέρα, χρησιμοποιήστε πολύ ήπιο προϊόν, όπως ένα διάλυμα καθαρισμού.
Ξεπλένετε πάντα το γαλάκτωμα καθώς, όπως και το σαπούνι, περιέχει απορρυπαντικούς παράγοντες και μαλακτικές ουσίες, τα υπολείμματα των οποίων είναι επιβαρυντικά για την υγεία της επιδερμίδας. Άφθονο νερό, είναι η λύση. Διαφορετικά, χρησιμοποιείτε λοσιόν τόνωσης του δέρματος.
Όρος απαράβατος είναι επίσης το να μην ξεχνάτε το ντεμακιγιάζ. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ερεθισμοί στο δέρμα, ειδικά στα μάτια, αλλά και θαμπή, ταλαιπωρημένη όψη μετά τον ύπνο. Επιλέξτε προϊόν καθαρισμού 2 σε 1 για μεγαλύτερη ευκολία στο ντεμακιγιάζ.
Τέλος μην ενυδατώνετε υπερβολικά το πρόσωπο σας. Έχει το αντίθετο αποτέλεσμα! Τα πολλά στρώματα κρέμας έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατακράτηση νερού στην επιδερμίδα, με διόγκωση των κερατινοκυττάρων της, τα οποία σπάνε και απελευθερώνουν νερό, που στη συνέχεια εξατμίζεται πολύ εύκολα. Αν κατά καιρούς, νοιώθετε την ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε πριν από την κρέμα σας ενισχυτικό serum.


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...