Διακόσμηση με... άδειο πορτοφόλι

Πολύ στυλ, καθόλου έξοδα!

Τι και αν όλοι γύρω μας γκρινιάζουν για την κρίση; Εσύ μπορείς να αλλάξεις τον μικρόκοσμό σου με μικρές πινελιές χωρίς κόστος αλλά με πολύ στυλ! Πάρε μερικές ιδέες:



Οι μεταξωτές κορδέλες αλλιώς!
Αν κρατάς πάντα όλες τις κορδέλες από τα αμπαλάζ των δώρων, ήρθε η ώρα να πιάσουν τόπο. Μεταμόρφωσε μια παλιά συρταριέρα ή ακόμη και τα φύλλα της ντουλάπας στο υπνοδωμάτιό σου, "διανθίζοντας" τα παλιά, απλά πόμολά τους με κορδέλες. Κάνε τους ωραία δεσίματα, ταίριαξε χρώματα και ντεσέν και κέρδισε τις εντυπώσεις στα σημεία!

Του κουτιού
Θέλεις όμορφα πρακτικά κουτιά που να ταιριάζουν με την ταπετσαρία του σαλονιού σου αλλά δεν είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις και μια ολόκληρη περιουσία. Χρησιμοποίησε παλιά κουτιά ή αγόρασε άλλα, νέα, από φθηνά υλικά και σε λευκό χρώμα, και ντύσε τα με λίγη από την ταπετσαρία που σου περίσσεψε ή με απλή κόλλα περιτυλίγματος που θα βρεις σε όλα τα χαρτοπωλεία.

Έργο τέχνης καρέ καρέ
Αντί για τις δεκάδες κορνίζες που στολίζουν τα τραπεζάκια σου -και οι οποίες κατά γενική ομολογία σε δυσκολεύουν στο ξεσκόνισμα- μπορείς να φτιάξεις από το μηδέν ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. Συγκέντρωσε όλες τις κορνίζες που σου έχουν κάνει δώρο κατά καιρούς, γέμισέ τες με αγαπημένες φωτογραφίες και κρέμασέ τες όλες σε ένα τοίχο. Μην τις τακτοποιήσεις αυστηρά. Ξεκίνα να τις κρεμάς και... όπου σε βγάλει ο δρόμος. Αν πάλι θέλεις ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορείς να αγοράσεις οικονομικές κορνίζες σε φυσικό ξύλο και να τις βάψεις σε ό,τι χρώμα θέλεις.

Θερμοκήπιο ιδεών
Από βάζα η κουζίνα σου άλλο τίποτα. Τι θα έλεγες λοιπόν να τα βγάλεις από το ντουλάπι και να τα βάλεις στη θέση που τους αξίζει; Μικρά, μεγάλα, για λουλούδια ή για τρόφιμα μπορούν να γίνουν πρώτης τάξης γλάστρες για τα μυρωδικά που χρησιμοποιείς στη μαγειρική. Γέμισε τον πάτο τους με χαλίκια, πρόσθεσε φρέσκο χώμα και φύτεψέ τα. Βάλτα κοντά στο παράθυρο και σε χρόνο dt έχεις μια στυλάτη μα πάνω απ' όλα πρακτική γωνιά στην κουζίνα.

Τα βιβλία αλλάζουν ρόλους
Έχεις παλιά βιβλία που θα ήθελες να μην ξεροσταλιάζουν στο ράφι; Μετέτρεψέ τα σε όμορφα, πρακτικά ραφάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν βάζα ή άλλα όμορφα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε μικρά στηρίγματα σαν και αυτά που βάζουμε στα κανονικά ράφια και ακούμπισε τα βιβλία επάνω τους, με τη ράχη τους προς τα έξω.

Στο επίκεντρο της προσοχής
Θέλεις ένα κομψό διακοσμητικό για το κέντρο του τραπεζιού που όμως να μην κοστίσει μια ολόκληρη περιουσία. Σκέψου πρακτικά, συγκέντρωσε κεριά σε διαφορετικές διαστάσεις  καθώς και ένα παλιό καθρέφτη, με ή χωρίς πλαίσιο. Τοποθέτησέ τον στη μέση της τραπεζαρίας ή του coffee table, βάλε σε αυτόν όλα τα κεριά και άναψέ τα. Το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό.


http://www.stylista.gr
http://www.luxstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...