Εγκυμοσύνη και δέρμα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα υπόκειται σε αλλαγές λόγω ορμονικών αλλαγών. Για κάποιες γυναίκες η εγκυμοσύνη επιφέρει μια όμορφη λάμψη στο δέρμα τους χάρη κυρίως στην αυξημένη κυκλοφορία αλλά σε άλλες προκαλεί ξηρότητα και δυσχρωματισμό στο δέρμα τους.


Στη δεύτερη κατηγορία γυναικών, οι ορμονικές αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ξηρότητα, την εμφάνιση της ακμής και τη δημιουργία ραγάδων. Επιπρόσθετα σε αυτές τις αλλαγές που προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι δυο κυριότεροι είναι τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ο βαθμός ανεκτικότητας της γυναίκας στα αρώματα.
Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού το δέρμα γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο. Η χρήση ενός αντηλιακού με SPF15 τουλάχιστον, είναι απαραίτητη όπως και η προφύλαξη της εγκύου από τον ήλιο τις πολύ ζεστές ημέρες. Επίσης, πολλές γυναίκες κατά την περίοδο αυτή αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα του μελάσματος με πιο σκούρο δέρμα γύρω από τη μύτη, το στόμα και το μέτωπο, πρόβλημα το οποίο μπορεί να χειροτερέψει με την ηλιακή ακτινοβολία.
Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι το ξηρό δέρμα και η εμφάνιση ραγάδων. Είναι ανάγκη λοιπόν να ενυδατωθεί πολύ προσεκτικά το δέρμα για να ανακουφιστεί από την ξηρότητα και τη φαγούρα που αυτή προκαλεί. Η ενυδατική κρέμα ενυδατώνει το δέρμα και μια ειδική λοσιόν που καταπολεμά τη φαγούρα μπορούν να βοηθήσουν να απαλλαγεί η γυναίκα από τη φαγούρα. Ρωτήστε το δερματολόγο σας για τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δέρμα σας.
Για τις γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρούν αύξηση της λιπαρότητας του δέρματος ταιριάζει μια ενυδατική κρέμα που έχει σαν βάση της το νερό. Αν και δεν υπάρχει μια θεραπεία με αποδεδειγμένη δράση, πιστεύεται ότι η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος βοηθάει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης των ραγάδων.
Μερικά «πρέπει» για τη φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι:
•  Καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν ανοιχτοί οι πόροι και να μην προκληθεί ακμή. Σε κάθε περίπτωση, στην περίοδο αυτή, η γυναίκα δεν πρέπει να καταφεύγει στις γνωστές αγωγές ενάντια στην ακμή
•  Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνια που απομακρύνουν τη λιπαρότητα του δέρματος και το ξηραίνουν
•  Επειδή το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε
•  Προσοχή πρέπει να δοθεί στα πέλματα, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό διαβήτη
•  Πίνετε άφθονες ποσότητες νερού
•  Αποφύγετε τα ζεστά και μεγάλης διάρκειας μπάνια μια και ξηραίνουν το δέρμα
•  Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε, κοιμηθείτε, κάνει καλό στο δέρμα σας.


http://www.mylook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...