Γιατί δεν συγχρονιζόµαστε στο σεξ;

Βρίσκεστε στο ίδιο µέρος, την ίδια χρονική στιγµή και στην ίδια σεξουαλική στάση. Αυτό όµως δεν εξασφαλίζει τη συγχρονισµένη ικανοποίηση και των δυο σας. Γιατί;
Η έλλειψη συγχρονισµού στην ερωτική συνεύρεση µιας γυναίκας και ενός άντρα –πόσο µάλλον η επίτευξη του παράλληλου οργασµού– είναι ένα πρόβληµα που συναντάται πολύ συχνά στις σχέσεις. Πώς µπορεί να λυθεί;

Οι λόγοι που σας… αποσυντονίζουν
«Μήπως τον προσβάλω αν εκφράσω αυτό που θέλω;»
Για παράδειγµα, µπορεί να σας φιλάει ή να σας αγγίζει µε έναν τρόπο που δεν σας αρέσει και δεν λέτε τίποτα γι’ αυτό. Η λύση είναι µονόδροµος. Μην αφήνετε την ντροπή να σας καταπιέζει. Πρέπει να µιλάτε ανοιχτά για τα «γούστα» σας έτσι ώστε να υπάρχει και ευχαρίστηση.
«Θα του αρέσει; Το κάνω καλά;»
Η επιθυµία σας να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας µπαίνει εµπόδιο στη δική σας ευχαρίστηση, αφού έχετε όλη την ώρα στο µυαλό σας πώς θα τον ικανοποιήσετε και παραµερίζετε τον εαυτό σας µε αποτέλεσµα να µην απολαµβάνετε το σεξ; Η ικανοποίηση του συντρόφου σας είναι σηµαντική. ∆ώστε όµως χώρο και στον εαυτό σας αφήνοντάς τον να απολαύσει κάθε στιγµή της πράξης.

«Ο καλός εραστής πρέπει να ξέρει τα “κουµπιά” της συντρόφου του χωρίς προσπάθεια ή συζήτηση»
∆εν υπάρχει κώδικας επιτυχηµένου σεξ. Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο.
Ο µόνος τρόπος για να βρείτε τι διεγείρει τον καθένα σας είναι να µιλάτε χωρίς ενδοιασµούς.
«Tα πετυχηµένα ζευγάρια έχουν χηµεία στο σεξ και δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν»
Αυτό συµβαίνει σπάνια. Η χηµεία στο σεξ δεν έρχεται απαραίτητα από µόνη της. Μπορείτε να την τροφοδοτήσετε χωρίς να κρύβετε τα «θέλω» σας. Όσο ανοίγεστε τόσο θα προσεγγίζετε τους τρόπους που θα σας εξασφαλίσουν την ικανοποίηση, άρα και την ερωτική χηµεία.
«Όλα πρέπει να είναι τέλεια»
∆ίνετε βάση στο πώς πρέπει να είστε στο σεξ, ποια πρέπει να είναι η απόδοσή σας και η εµφάνισή σας για να σας αποδεχτεί ο άλλος οπτικά παρά στο κατά πόσο θα είναι ευχάριστη η εµπειρία. Το σηµαντικό είναι να αποδεχτούµε πως ο καθένας µας είναι διαφορετικός. ∆εν είναι απαραίτητο να φτάσουµε στο τέλειο όπως αυτό παρουσιάζεται από την τηλεόραση ή από συζητήσεις. Σηµασία έχει πως εµείς ως ζευγάρι µπορούµε να περνάµε καλά.

Σε οργασµό µαζί
Είναι δύσκολο να συµβεί. Κι αυτό γιατί η γυναίκα τις περισσότερες φορές χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ερεθιστεί και έχει ανάγκη από περισσότερα προκαταρκτικά πριν από τη σεξουαλική πράξη.
Η αυτο-ικανοποίηση βοηθάει;
Η αυτο-ικανοποίηση παίζει σηµαντικό ρόλο στο να µάθουµε τον εαυτό µας. Αυτό όµως δεν σηµαίνει πως πρέπει να επικεντρωνόµαστε µόνο στα γεννητικά µας όργανα. Πρέπει να δίνουµε προσοχή σε όλο µας το σώµα, να το γνωρίσουµε για να ανακαλύψουµε και τι είναι αυτό που µας δίνει ευχαρίστηση και ερεθισµό και αυξάνει τη διέγερση.
«Βρείτε» τον εαυτό σας
Κάθένας από εµάς πρέπει να δουλέψει µε τον εαυτό του και να µάθει τι είναι αυτό που του αρέσει στο σεξ έτσι ώστε να µπορεί να το µοιραστεί µε
τον σύντροφό του προκειµένου να συµβάλει στην καλή τους σεξουαλική ζωή.
Θυµηθείτε
Πολλές φορές οι άντρες µε το που έχουν στύση νιώθουν πως πρέπει να διεισδύσουν. Έτσι όµως δεν αφήνουν χρόνο σε κανέναν από τους δύο να ερεθιστεί αρκετά. Γι’ αυτό πολλοί άντρες, παρόλο που έχουν καλή στύση, δεν αισθάνονται ερεθισµένοι. Εποµένως και αυτοί, και όχι µόνο οι γυναίκες, πρέπει να προετοιµάζονται για να ικανοποιηθούν από την πράξη. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν οι σύντροφοι πρέπει να εκφράζουν την ανάγκη για ερωτικά παιχνίδια (προκαταρκτικά) και να µιλάνε ανοιχτά για το ρόλο που παίζουν στην ικανοποίησή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...