Ποιότητα ζωής: είναι στο χέρι σου

Αν η καθημερινότητα σας εκνευρίζει και σας κουράζει, τότε πιθανότατα να σας βοηθήσουν οι παρακάτω συμβουλές:




       1. το multitasking κάνει κακό: πρόσφατες έρευνες απόδειξαν ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται τον διπλάσιο χρόνο να επεξεργαστεί πληροφορίες που του έρχονται συγχρόνως και χρειάζεται να εστιάζει σε δύο και τρία διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα project κάθε φορά και θα ανακαλύψετε ότι όλα γίνονται πιο σωστά και τελικά πιο γρήγορα.

       2. ο συγκεντρωτισμός εξαντλεί: αν είστε από τα άτομα που δεν μπορούν να εμπιστευτούν τίποτα στους άλλους, που η ανάγκη σας για έλεγχο και τελειότητα σας φτάνει στα όρια της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης, σταματήστε. Η συγκεκριμένη στάση ζωής θα σας οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, σε απόγνωση και κούραση. Δώστε αρμοδιότητες στους γύρω σας, είτε πρόκειται για μέλη της οικογένειάς σας, είτε για συνεργάτες, και απολαύστε την πολυτέλεια να πάρετε μια ανάσα και να ευχαριστήσετε και τους άλλους.

       3. οργανώστε την ημέρα σας με βάση τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Μη πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Να θυμάστε ότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία σας και η καλή σας διάθεση. Στο τέλος της ημέρας αφιερώστε ένα μισάωρο σε μια δραστηριότητα που πραγματικά σας ευχαριστεί: διάβασμα, μαγείρεμα, χαλαρωτικό μπάνιο, γυμναστική, κηπουρική. Αναπνεύστε βαθιά και συνειδητοποιείστε ότι η ουσία βρίσκεται στην εσωτερική ηρεμία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...