10 μυστικά για υπέροχα χείλη

Το κύριο όπλο αποπλάνησης των γυναικών είναι το κόκκινο κραγιόν.

Ταιριάζει σε όλα τα χρώματα δέρματος και σας κανει ακαταμάχητες!


1. Επιλέξτε σύμφωνα με το φωτισμό: Την ημέρα κάτω από το φως του ήλιου προτιμήστε μία πιο διάφανη και απαλή απόχρωση και υφή. Το βράδυ ο φωτισμός είναι τέτοιος που κάνει τα χαρακτηριστικά να χάνονται γι’ αυτό προτιμήστε πιο έντονες αποχρώσεις με γεμάτη υφή που θα τα αναδείξουν.
2. Αποφύγετε να φορέσετε βαθύ σκούρο κόκκινο όπως και όλα τα σκούρα χρώματα αν τα χείλη σας είναι λεπτά γιατί τα κάνουν να φαίνονται μικρότερα. Προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης επιφάνειας. Τα χείλη θα πρέπει να φαίνονται γεμάτα και σαρκώδη. Για το πετύχετε χρησιμοποιώντας τις έντονες κόκκινες αποχρώσεις που είναι στη μόδα μη βάψετε τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών δίνοντας τους έτσι ένα πιο οβάλ σχήμα. Αν τα χείλη σας είναι μεγάλα προτιμήστε τα ματ κραγιόν και γυαλιστερά αν είναι μικρά.
3. Δοκιμάστε έντονες αποχρώσεις αν τα χρώματά σας είναι δυνατά, είτε στα μάτια είτε στα μαλλιά είτε στο δέρμα (π.χ. λευκό δέρμα, μαύρα μαλλιά, μπλε μάτια). Οι φυσικές χρωματικές αντιθέσεις δίνουν το περιθώριο περισσότερων επιλογών και συνδυασμών.
4. Μην τονίζετε υπερβολικά πολύ τα μάτια σας. Συνδυάστε το κόκκινο κραγιόν με ελαφρύ μακιγιάζ στα μάτια. Λίγη μάσκαρα και μία μπεζ σκιά είναι αρκετά.
5. Δεν χρειάζεται να πετάξετε ένα κόκκινο κραγιόν του οποίου η απόχρωση δεν σας αρέσει. Αναμείξτε το με ένα χρυσό γκλος για να πάρει ένα ζεστό τόνο ή με ένα ροζ για να ψυχράνει.
6. Εναρμονίστε την εμφάνισή σας απλώνοντας μία πινελιά από το κραγιόν σας στα μήλα – χωρίς όμως να υπερβάλετε – και δουλέψτε το αρκετά με τα δάκτυλά σας σβήνοντάς το μέχρι να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που θα σας χαρίσει όψη υγείας.
7. Απλώστε το κραγιόν με προσοχή είτε χρησιμοποιείτε πινέλο είτε όχι. Το κόκκινο κραγιόν δεν πρέπει ποτέ να απλώνεται πρόχειρα. Κάντε αργές και πολύ προσεκτικές κινήσεις. Δείτε και πως γίνεται στο βίντεο που έχω ανεβάσει με τον make up artist Δημήτρη Γιαννέτο.
8. Αποφύγετε το κόκκινο μολύβι χειλιών. Αν δεν ταιριάζει απόλυτα με την απόχρωση του κραγιόν θα δημιουργήσετε διχρωμία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μολύβι χρησιμοποιήστε ένα στην φυσική απόχρωση των χειλιών σας.
9. Για να μην «τρέξει» το χρώμα στα πλαϊνά απλώστε ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ γύρω από τα χείλη. Θα «σφραγίσει» το χρώμα και θα το βοηθήσει να παραμείνει στη θέση του για πολύ περισσότερη ώρα.
10. Απομακρύνετε την περιττή ποσότητα κραγιόν ώστε να μην αφήσει το αποτύπωμά του πάνω στα δόντια. Αφού το απλώσετε βάλτε το δείκτη του χεριού στο στόμα, πιέστε τα χείλη για να σφίξουν πάνω του και τραβήξτε το αργά προς τα έξω. Έτσι το χρώμα θα μείνει πάνω στο δάκτυλό σας κι όχι πάνω στα δόντια σας.

Το μυστικό

Σκασμένα χείλη; Κάντε ένα πήλινγκ χειλιών ή τρίψτε τα χείλη σας με μία οδοντόβουρτσα για 1 λεπτό. Απλώστε μία ενυδατική μάσκα από μέλι και ροδόνερο για 15 λεπτά. Σκουπίστε τα χείλη και βάλτε λιπ γκλος. Για να διατηρήσετε απαλά βάζετε βούτυρο κακάο και κάντε ελαφρύ μασάζ, πριν απλώσετε το λιπ γκλος ή το κραγιόν σας. Μη γλείφετε και μη δαγκώνετε τα χείλη σας!


http://www.omorfamistika.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...