Κάρολος - Νταϊάνα: O γάμος που παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια άνθρωποι!

Tον Ιούλιο του 1961, γεννήθηκε η Νταϊάνα Σπένσερ στο Σάντριγχαμ της δυτικής Αγγλίας. Ήταν η τρίτη κόρη του 37χρονου τότε υποκόμη και αργότερα λόρδου Έντουαρτ Τζον Σπένσερ, ακολούθου της Αυλής, με τεράστια περιουσία.




 Η γνωριμία της στα 20 της χρόνια, με τον επίσης, νεαρό τότε Κάρολο, θα εξελιχθεί σε μια φλογερή σχέση. Αρραβωνιάζονται στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 και ακολουθεί ο πριγκιπικός γάμος του αιώνα, λίγους μήνες αργότερα.



Μάλιστα, η αδελφή της, Σάρα είχε ερωτική σχέση με τον Κάρολο και η οικογένειά της, προόριζε την Νταϊάνα για έναν άλλο πρίγκιπα, τον Ανδρέα, αδελφό του Καρόλου.



Στις 29 Ιουνίου 1981, παρόλα αυτά, τελείται το μυστήριο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, όπου κυριαρχούσε η βασιλική χλιδή και μεγαλοπρέπεια.



Το νυφικό της Νταϊάνας είχε μια μεγαλόπρεπη ουρά 8 μέτρων, ενώ την ώρα που μπήκε η νύφη στο ναό ακουγόταν ένα τραγούδι με την υπέροχη φωνή της Κίρι ντε Κανάουα.



Την γαμήλια τελετή παρακολούθησαν πάνω από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 72 χώρες και ο πλανήτης έστρεψε το ενδιαφέρον του στην αγγλική μοναρχία.



Τότε λοιπόν, άρχισε η νέα της ζωή ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Όλα έμοιαζαν ονειρεμένα για τη νεαρή πριγκίπισσα, που βλέπει τον εαυτό της ως είδωλο εκατομμυρίων κοριτσιών παγκοσμίως.



Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση της με τον Κάρολο, όμως, κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα. Η ίδια αντιλαμβάνεται την ύπαρξη τρίτου προσώπου στον γάμο τους και άκουγε στο όνομα  ''Καμίλα''.



Τότε η Νταϊάνα ξέσπασε την οργή της στο φαγητό. Οι πρώτες βουλημικές κρίσεις σβήνουν το χαμόγελο από τα χείλη της και απεικονίζουν τη θλίψη στα γαλάζια της μάτια.



Οι δύο γιοι της, θα αποφορτίσουν το τοπίο και θα χαρίσουν νότες αισιοδοξίας. Η Νταϊάνα χάρισε στον διάδοχο δύο απογόνους, τον Γουίλιαμ στις 21 Ιουνίου του 1982 και τον Χάρι δύο χρόνια αργότερα στις 15 Σεπτεμβρίου του 1984. Ο Κάρολος εξέφρασε δημόσια την δυσαρέσκειά του στη γέννηση του δεύτερου γιου του γιατί επιθυμούσε κόρη και λίγο μετά την σχετική πληροφόρηση έφυγε, για να παίξει γκολφ.



Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν πλέον εμφανές ότι το ζευγάρι ζούσε χωριστή ζωή, ενώ ήδη κυκλοφορούσαν έντονες οι φήμες για καυγάδες.



Τον Ιούνιο του 1994 ο πρίγκιπας Κάρολος σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχεται ότι δεν ήταν πιστός στη σύζυγό του, αλλά αποφεύγει να κατονομάσει την ερωμένη του.



Στις 18 Δεκεμβρίου του 1995 παρεμβαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ, ζητώντας από το ζευγάρι να προχωρήσει σε διαζύγιο το οποίο εκδόθηκε τελικά στις 28 Αυγούστου 1996, ύστερα από 15 χρόνια γάμου.





Ελεύθεροι και οι δύο προσπάθησαν να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, αναζητώντας, αρχικά ο Πρίγκιπας τον έρωτα, στην παλιά του αγαπημένη Καμίλα Πάρκερ.



Η Νταϊάνα ξεφεύγει από το χρυσό κλουβί της μοναρχίας και φτερουγίζει γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή της με τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό, Χασνάτ Χαν.



Ο πραγματικός, όμως, έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της στο πρόσωπο του Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Η καταδίωξη του ζευγαριού από τους paparazzi θα οδηγήσει και στο τραγικό τέλος...



Η Mercedes  στρίβει στη σήραγγα της Palace de l' Alma  με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκρούεται στην 13η τσιμεντένια κολόνα του τούνελ. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1997, σε ηλικία 36 ετών, μαζί με τον 42χρονο σύντροφό της Ντόντι Αλ-Φάγιεντ και τον Γάλλο οδηγό του αυτοκινήτου τους κάτω από γέφυρα του Παρισίου. Στο νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ η Πριγκίπισσα θα αφήσει την τελευταία της πνοή.




Στις 29 Ιουλίου του 1981 που έγινε ο γάμος της Νταϊάνα και του Καρόλου, 750 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν κολλημένοι στις οθόνες τους, σε 72 χώρες! Θα τους ξεπεράσουν άραγε όσοι παρακολουθήσουν αυτόν του William και της Kate;


www.tlife.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...