Ένα μίνι γυμναστήριο σπίτι σας!

Μια από τις βασικότερες αιτίες που οι περισσότερες γυναίκες (και άντρες) δεν γυμνάζονται είναι η έλλειψη χρόνου για συστηματικές εβδομαδιαίες επισκέψεις στο γυμναστήριο.
Η αλήθεια είναι ότι αν πραγματικά βάλεις κάτι προτεραιότητα βρίσκεις χρόνο αλλά θέλει πολλή πειθαρχεία και προγραμματισμό. Με οικογένεια, σπίτι δουλειά, BLOG :) κλπ που χρόνος και για γυμναστήριο.
Θα έπρεπε να είμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ στην τρεχάλα. Για χρόνια όμως τώρα τα καταφέρνω και γυμνάζομαι συστηματικά χωρίς άγχος και πίεση. Πως; Έχω δημιουργήσει ένα μίνι γυμναστήριο στο σπίτι μου και έτσι άνετα μπορώ να ξεκλέβω μισή ώρα με τρία τέταρτα δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Για εσάς που επίσης θέλετε να γυμνάζεστε αλλά έχετε πολλές υποχρεώσεις και λίγο ελεύθερο χρόνο σκεφτείτε το σοβαρά να φτιάξετε και εσείς ένα μίνι γυμναστήριο σπίτι σας. Θα σας διευκολύνει αφάνταστα και μακροχρόνια συμφέρει και οικονομικά Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για πολυάσχολα άτομα. Τι θα χρειαστείτε;

1. Ένα όργανο αεροβικής. Προσωπικά λατρεύω τον διάδρομο, πιστεύω ότι προσφέρει την πιο φυσική και καλύτερη μορφή αεροβικής άσκησης αλλά και τα άλλα μηχανήματα όπως όπως το ελλειπτικό, και το ποδήλατο είναι επίσης πολύ καλές επιλογές.

2. Βάρη για ασκήσεις ενδυνάμωσης (όχι του ενός κιλού! Γυμναστείτε με πολύ βάρος και λίγες φορές και όχι το αντίθετο .

3. Ένα μετρητή των καρδιακών παλμών για να ελέγχετε τους παλμούς σας. Θα πρέπει να κυμαίνονται κατά την διάρκεια της άσκησης από 120-150 ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση και την ηλικία σας.(αν και συνήθως τα όργανα αεροβικής έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία αυτή)

4. Ένα mp3 player για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική όταν κάνετε αεροβική. Ο χρόνος θα κυλήσει πολύ πιο γρήγορα.
Αυτά είναι τα βασικά που χρειάζεστε αλλά μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώνετε κατά διαστήματα και με άλλα «ψιλά» όπως ένα φαρδύ λάστιχο (τέλειο για ασκήσεις αντιστάσεων, πανεύκολο στην χρήση και μεταφέρετε παντού) ένα πάγκο, σχοινάκι κλπ.
Προσωπικά έχω πάρει και Power Plate αλλά πιστεύω ότι έχει υπερτιμηθεί η χρήση του. Είναι ίσως καλό για αγύμναστα άτομα, αλλά διάπλαση σώματος δεν μπορείς να πετύχεις με αυτό και μόνο. Το χρησιμοποιώ πάντως συμπληρωματικά.
Ορίστε και μια ανέκδοτη ιστορία για το πώς κατάφερα να φτιάξω γυμναστήριο στο σπίτι μου!
Το οικονομικό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα (έδωσα 100 ευρώ προκαταβολή και για τους επόμενους 8 μήνες από 100 τη φορά). Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να βρω χώρο στο σπίτι για τον διάδρομο.
Ο άντρας μου: Αδύνατον! Ούτε που να το σκέφτεσαι!!!!! Που θα το βολέψουμε αυτό το «τέρας»
Εγώ: Ναι δίκιο έχεις… Αλλά… κάπου θα βρούμε…
Ο άντρας μου: Μαρία κάτσε καλάααα ….
Μετά από πολύ σκέψη και μια βόλτα στη αγορά….
Εγώ στο τηλ.: Αγαπούλα(μελιστάλαχτα....) είσαι σπίτι; (Πρωτοψάλτη μου θύμισα τώρα… Θωμά εισαι σπίτι γιατί ……)Να ξέρεις... σε 10 λεπτά θα είμαι εκεί και θα χρειαστώ λίγη βοήθεια για να ανεβάσουμε ….να ανεβάσουμε να μωρέ έναν μικρό διάδρομο που …….
Ο άντρας μου: @#$%*&^%!#@#$ …….μετά από καμιά ώρα …..ηρέμησε.
Προσωρινά βολέψαμε τον διάδρομο στο παιδικό δίπλα από την ντουλάπα αλλά δεν άνοιγε η πόρτα της βεράντας εύκολα…..Κάτι άλλο έπρεπε να σκεφτώ. Τελικά η πίσω βεράντα της κουζίνας μου έδωσε την λύση. Την έκλεισα με τέντα από την οροφή μέχρι τα panel και δημιούργησα έναν χώρο 3.00 Χ 1.80μ. Όπου και τον διάδρομο βόλεψα και τα βάρη και τον πάγκο και διάφορα άλλα(λίγο στριμωχτά άλλα να μην είμαστε και αχάριστες). Οικονομικά δε μετά από πέντε χρόνια μου έχει έρθει πολύ πιο οικονομικά από τις ετήσιες συνδρομές που θα έδινα σε γυμναστήριο.
Τελικά η όλη κίνηση αποδείχτηκε απόλυτα σωστή και για μια ακόμη φορά στη ζωή μου επιβεβαίωσα ότι όταν κάτι το θέλεις πραγματικά, και κάνεις μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αργά η γρήγορα ένα ένα τα εμπόδια εξαφανίζονται και τελικά φτάνεις στο τέρμα..!


fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...