Συμβουλές για βελούδινα πόδια

Ξυραφάκι, κερί, κρέμα ή ριζική αποτρίχωση; Ιδού το ερώτημα! Το βρετανικό τεύχος του Cosmopolitan είναι εδώ για να σας βγάλει από αυτό το μεγάλο αδιέξοδο, παρουσιάζοντάς σας τα συν και τα μείον κάθε μεθόδου. Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.


Το κλασικό ξυραφάκι:
Ένα γρήγορο ξύρισμα με ξυραφάκι μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα βολική μέθοδος για πολλές από σας. Σίγουρα όλες μας ξέρουμε πως γίνεται και πιθανότατα την χρησιμοποιούσαμε από τα σχολικά μας χρόνια. Το πλεονέκτημα του; Είναι γρήγορο και βολικό ενώ ταιριάζει απόλυτα στην καθημερινή σας πρωινή ρουτίνα. Παρ’ολα αυτά το αίσθημα της λείας απαλής επιδερμίδας δεν κρατάει για πολύ. Οι τρίχες μεγαλώνουν γρήγορα, γίνονται ακόμα πιο σκούρες, ατίθασες και τραχείς.

Αποτρίχωση με κερί: Η αποτρίχωση με κερί που απλώνεται σε όλη την περιοχή με σπάτουλα, στεγνώνει και στη συνέχεια αφαιρείται, αποτελεί ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μεταξύ των γυναικών. Αυτό γιατί απομακρύνει κάθε ίχνος τρίχας αφήνοντας το δέρμα σας λείο και απαλό μέχρι και 6 εβδομάδες αργότερα. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα προβληματικό για σας που έχετε πολύ σκούρα επιδερμίδα καθώς πολλές φορές μπορεί να ερεθίσει την περιοχή προκαλώντας μάλιστα σημάδια αποχρωματισμού.

Κρέμες αποτρίχωσης: Στην πραγματικότητα είναι χημικές, και αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να καταστρέφουν τους πρωτεϊνικούς συνδέσμους που ευθύνονται για την δύναμη των τριχών αποσυνθέτοντας τις στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όσες από σας διαθέτετε ευαίσθητο δέρμα καλό θα ήταν να κάνετε πρώτα το απαραίτητο test καθώς οι χημικές ουσίες που περιέχουν ενδέχεται να σας προκαλέσουν ερεθισμούς. Οι κρέμες αυτές αποτελούν σίγουρα το πιο εύκολο και βολικό τρόπο για να ξεφορτωθείτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με αποτελέσματα όμως που δυστυχώς για μας κρατούν μόνον μερικές ημέρες.

Ριζική αποτρίχωση: Επίπονη; Σίγουρα όχι περισσότερο από το κερί. Οι ειδικές μηχανές αποτρίχωσης διαθέτουν ένα ζευγάρι κυκλικών λεπίδων που αποσπούν τις τρίχες από τους πόρους της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει αρκετές βδομάδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο τρίχας ενώ αποδεικνύεται σίγουρα πολύ πιο φθηνή μέθοδος από το κερί. Μήπως να τη δοκιμάζατε;


www.real.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...