Πιο βαρετός ο γάμος για τις γυναίκες

Η έλλειψη διασκέδασης, στιγμών χαράς, διαλόγου και ρομαντισμού είναι τα κυριότερα πράγματα που κάνουν μία γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με το σύζυγό της, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα, που κατέληξε στο – μη αναμενόμενο – συμπέρασμα, ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που χάνουν το ενδιαφέρον τους πιο εύκολα μέσα στο γάμο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια και συγγραφέα, Μπέβερλι Φερ, του πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό ψυχολογίας για τις προσωπικές σχέσεις "Personal Relationships", μελέτησαν περιπτώσεις δεκάδων ζευγαριών, παντρεμένων και μη.

Το συμπέρασμα ήταν, ότι οι άνδρες που έχουν σχέση με μια σύντροφο, αλλά δεν την έχουν παντρευτεί, είναι πιο πιθανό να βαρεθούν σε σχέση με αυτήν, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει γάμος.

Μια παντρεμένη γυναίκα φαίνεται πως βαριέται περισσότερο σε σχέση με τον σύζυγό της, μετά από κάποια χρόνια γάμου, λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Τυπικά “παράπονα” μιας παντρεμένης περιλαμβάνουν την απουσία πλέον του ερωτικού ενθουσιασμού, τη μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη "σκιά" του άνδρα της.

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη έδειξε το μάλλον αναμενόμενο: ο γάμος είναι πιο βαρετός για τους συντρόφους σε σχέση με την σχέση μεταξύ δύο ανύπαντρων.


cosmo.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...