Διακόσμηση με χαμηλό κόστος

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν με άνεση να προχωρήσουν σε μια ριζική ανανέωση της εσωτερικής διακόσμησης στο σπίτι τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι κι εμείς που δεν ανήκουμε σ’ αυτούς τους «λίγους», δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάποιες αλλαγές, σε ορισμένους χώρους, δίνοντας μια νέα πνοή στο σπίτι μας.

Έχουμε λοιπόν να σας προτείνουμε κάποιες έξυπνες ιδέες, ιδιαίτερα χαμηλού κόστους – για να μην  ξεχνιόμαστε – για να ανανεώστε το σπίτι σας, χωρίς να τινάξετε τη μπάνκα στον αέρα !
Επικεντρώστε σε μια ιδέα
Ένα κοινό λάθος, που κάνουμε οι περισσότερες, είναι να γεμίζουμε τους τοίχους με πίνακες, σε μια προσπάθεια να μην αφήσουμε κάποιο τμήμα του τοίχου γυμνό.
Σας προτείνω λοιπόν να ακολουθήσετε μιαν άλλη λογική. Στο κεντρικό τμήμα του τοίχου για τον οποίο συζητάμε, φανταστείτε ένα παραλληλόγραμμο. Μέσα σ’ αυτό τοποθετήστε μικρότερους πίνακες που θα έχουν κοινή τεχνοτροπία και θα υπηρετούν την ίδια ιδέα, δημιουργώντας μια νέα σύνθεση και στην ουσία ένα νέο έργο τέχνης.
Μια πολύ όμορφη ιδέα, είναι να χρησιμοποιήσετε κορνίζες, παρόμοιων σχημάτων, που σε κάποιες θα τοποθετήσετε καθρέπτη και τις υπόλοιπες θα τις αφήσετε κενές. Οργανώστε μετά αυτές τις κορνίζες, κρεμώντας τες στον τοίχο και δημιουργώντας μια νέα σύνθεση.
Τολμήστε την υπέρβαση
Αφού δεν έχετε την οικονομική άνεση για κρεμάσετε στον τοίχου του σαλονιού σας την Guernica, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παραγγείλτε ένα poster του αγαπημένου σας έργου και μάλιστα σε μεγαλύτερο μέγεθος και τοποθετήστε το στον τοίχο σας.
Το κέρδος σας θα είναι διπλό. Θα απολαμβάνετε το αγαπημένο σας έργο χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και θα κάνετε τον τοίχο που διακοσμήσατε να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος !
Το παιχνίδι της αναδιάταξης
Μιμηθείτε τη λογική που ακολουθείτε στο μαγείρεμα. Ένα κομμάτι κρέας, ανάλογα με τα υλικά που θα του προσθέσετε, θα σας δώσει κι ένα διαφορετικό γευστικά αποτέλεσμα. Το ίδιο πράγμα ισχύει και στην διακόσμηση.
Καθορίστε ένα κομμάτι όπως πίνακα, έπιπλο ή αντικείμενο που θα καθορίζει το βασικό στιλ του χώρου και πλαισιώστε το με άλλα αντικείμενα σε μια νέα διάταξη. Θα οδηγηθείτε σ’ ένα νέο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς να έχετε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.


fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...